02 / 05 / 2024

arsamdan yol geçmiş

arsamdan yol geçmiş

Bir arsanız olduğunu ve bu arsanızdan yol geçtiğini düşünelim. Bu durumda arsa sahibine bir bedel ödenecek mi? Bu uygulama durdurulabilir mi? Arsamdan yol geçti ne yapmalıyım, diyorsanız işte yanıtı...

Talih Özcan: 1999 Düzce depreminde evini kaybedenlerden geçmişe dönük kira isteniyor!

1999'daki Düzce'de meydana gelen depremin ardından, evsiz kalan vatandaşlardan geçmişe dönük kira bedeli istendiği gündeme geldi. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan'ın konuya ilişkin o açıklaması...

10 yılda 100 bin TL'yi değerlendirenlerin kazananı hangisi oldu? Altın mı, dolar mı, ev mi? 

Geçmiş 10 yılın finansal göstergeleri incelendiğinde, 100 bin TL ile yapılan yatırımların bugünkü değerleri dikkat çekici sonuçlar sunuyor. Altın, dolar, borsa, ev ve hatta Bitcoin gibi varlık türleri, yatırımcılarına farklı seviyelerde zenginlik kazandırdı. 

Memurlardan yüzde 70 zam talebi! Memur-Sen bir bir açıkladı: Enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Ali Yalçın, enflasyon farkının geçmişe dönük alacak olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Selçuk Geçer doları olanlara kötü haberi açıkladı! Geçmiş olsun! Yeni sistem devreye giriyor...

Ekonomist Selçuk Geçer '' Dolar için yeni sistem devreye giriyor, geçmiş olsun diyerek'' dolar sahiplerine kötü haberi verdi.

Nissan’dan büyük iddia: Türkiye otomotivde İspanya'yı geçebilir!

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem büyüme tahminlerini 1 milyon civarında yaptıklarını belirterek, “Türkiye’deki piyasalar bu rakamı aşarsa o zaman Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olacak ve böylece İspanya’yı geçmiş olacak" dedi.

Casper bilgisayarın bu kampanyası Nisan ayına damga vuracak! 30 Nisan geçmeden acele edin 

Türkiye'de de kadim bir geçmişe sahip olan Casper bilgisayar, Paraf kartı olan müşterilerine casper.com.tr üzerinden yapılan bilgisayar, monitör ve aksesuar alışverişlerinizde peşin fiyatına vade farksız 12 taksit, tablet alışverişlerinizde 6 taksit fırsatı sunuyor. 

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri bunu da yaptı: Ya evi boşalt ya da farkı öde!

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri yeni bir yol buldu. Kiracılardan geçmiş dönem enflasyon farkını isteyip alacaklı davası açan ev sahibi  ''ya geçmiş farklı öde ya da evi boşalt' diyerek kiracılarından yüksek kira talep ediyor.

Altın kahini İslam Memiş, altındaki altındaki yeni zirve beklentisi açıkladı! “Bunu yapana geçmiş olsun" dedi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2023 sonu için gram altındaki zirve öngörüsünü değiştirerek yeni zirve beklentisini açıkladı. Memiş, "Bunu yapana geçmiş olsun" diyerek uyardı.

Dolar mı alalım euro mu? sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Bunu yapana geçmiş olsun!

Yatırımcılar tarafından en çok merak edilen ''Dolar mı alalım euro mu?'' sorusuna net yanıt Finans analisti İslam Memiş'ten geldi! Bunu yapana geçmiş olsun!

İslam Memiş gram altın için 'Geçmiş olsun' dedi! Yeni zirveyi açıkladı!

Finans analisti İslam Memiş, gram altın için yıl sonu öngörüsünü değiştirerek, yeni zirve beklentisini açıkladı. İslam Memiş, 'bunu yapana geçmiş olsun' diyerek bir de uyarı yaptı.

Borsada umutlu bekleyiş! Borsa her deprem sonrası bir ay içerisinde kayıplarını telafi edip artıya geçiyor

Kahramanmaraş depreminin ardından borsada dalgalı seyir devam ediyor. Endeks düzenleyici otoritelerin aldığı önlemlerle toparlanmaya çalışırken, geçmişte yaşanan depremlere bakıldığı zaman borsanın bir ay içerisinde kayıplarını telafi ettiği gözleniyor.

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

Marketlerde fiyatı uçuşa geçmişti, yine zamlanacak! Ama oradan ucuza alabilirsiniz

Et fiyatları marketlerde uçuşa geçti. Vatandaşlar aldıkları etin gramajında azaltmaya giderken, Tarım Kredi marketlerinden konuyla ilgili yeni bir adım geldi.

arsamdan yol geçmiş Haberi

arsamdan yol geçmiş

Arsamdan yol geçti ne yapmalıyım?

Bir arsanız olduğunu ve bu arsanızdan yol geçtiğini düşünelim. Yol geçirme işlemi Büyükşehir Belediyesi tarafından ve İlçe Belediyesi tarafından yapılabileceği gibi, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından da yapılabiliyor.


Arsadan yol geçmesi durumunda, mal sahibi bu uygulamanın yasalara aykırı bir şekilde yapıldığını iddia ediyor veya lüzumsuz bir uygulama olarak görüyorsa; Arsadan geçen yol hangi kuruma bağlı ise idari işlemin iptali için idare mahkemesine başvurulabiliyor.


Ancak, yapılan müracaatın ardından yasalara aykırılık yoksa ve "lüzumsuz" kararı alınmıyorsa uygulama durdurulmuyor. 


Kanunen belediye yol geçiriyorsa, belediyenin arsadan düzenleme ortaklık payı denilen yüzde 40'lık kısmı kesme hakkı bulunuyor. Ancak bir yüzde 40'ı aşıyorsa aşan kısıma kamulaştırma sureti ile bir bedel ödeniyor.


Buna karşın, yüzde 40'ın aşılmasına rağmen bedel ödenmemiş ve kamulaştırmasız el atma uygulanmış ise; Asliye...