09 / 05 / 2024

Arsasından enerji nakil hattı geçirilen vatandaş

Arsasından enerji nakil hattı geçirilen vatandaş

Anayasa Mahkemesi (AYM), arsasından geçirilen enerji nakil hattı için ödenen tazminatın eksik verilmesi sebebiyle açtığı ek davası reddedilen vatandaşın mülkiyet hakkının ihlal edildiğine karar verdi. 

Çekmeköy 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy ilçesi, 380 kV Akçakoca - Karasu - Çekmeköy Enerji Nakil Hattı'na ilişkin 1/5000 ölçekli 13 Ocak 2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

En çok ihtiyaç duyulduğu anda mağduriyet yaşandı! Elektrik şirketleri sınıfta kaldı

Depremin olduğu yerlerde can güvenliği açısından elektrik olmaması ve iletişim kesikliği olması gayet normal ama depremin ardından enerji ve  iletişimde hizmet kıtlığı normalin dışında değerlendirildi. şirketler yapılan değerlendirme sonrası verdikleri hizmette sınıfta kaldı yorumu yapıldı.

Herkes bu haberi bekliyordu! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan ikmal açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ikmal tankerleriyle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

Maaşınıza ek olarak 1000 TL ödeme yapılacak! Banka hesabınıza baktığınızda kaskatı kesilmeyin

Kış aylarının gelmesiyle birlikte doğalgazlar da yanmaya başladı. Bu nedenle sigortalı olarak çalışan vatandaşlara devlet tarafından enerji yardımı yapılacak. Gelin detaylara birlikte bakalım...

Fransa'dan geri adım! Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekiliyor!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, enerji sektörü ve ticaretinde sınır ötesi işbirliğine çerçeve sağlayan Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekilme kararı aldığını açıkladı.

Almanya Başbakanı'ndan enerji fiyatlarında ortak çaba vurgusu!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, artan gaz, petrol, kömür ve elektrik fiyatlarının düşmesi için Avrupa ülkeleri arasında ortak çabanın gerektiğini bildirdi.

Merkez Bankası’ndan enflasyon yorumu: Enerji ve hizmet grubu

Merkez Bankası, 24 yılın zirvesine çıkan enflasyona ilişkin açıklamasını yayımladı. Değerlendirmede enflasyondaki artışa en belirgin etkinin enerji ve hizmet gruplarından geldiği, doğalgaz fiyatlarının yurt içi enerji ücretlerinin yansımasıyla üretici fiyatlarındaki artışın da hızlandığı belirtildi.

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yenilik! Enerji sektörünü de dahil etti

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yepyeni bir yenilik geldi. İŞ Bankası Grubu faaliyet alanına enerji sektörünü de dahil etti. İşte detaylar…

Tüp alacaklara müjde! Bir tek o tüp markası zamlanmadı! İşte Aygaz, İpragaz, Milangaz 18 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Bir sene içinde mutfak tüpüne yüzde 141 zamlanan başka bir zam haberi daha geldi! Zam haberinin ardından enerji şirketleri fiyatlarını hemen güncelledi fakat bir marka henüz zam yapmadı! Peki, mutfak tüpü fiyatları ne kadar? Aygaz, İpragaz, Mogaz ve Milangaz... İşte 18 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Benzin ve mazot için önemli zirve! Eğer bu gerçek olursa fiyatlar dip yapacak...

Akaryakıta gelen peş peşe zamların ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) harekete geçti. 16 Mart Çarşamba günü EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz başkanlığında bir araya gelecek olan sektör temsilcileri, ucuz akaryakıt için çözüm önerilerini görüşecek.

Doğal gazda Türkiye merkez ülke olacak!

Türkiye'nin 7 enerji nakil hattı bulunuyor ve petrol ve doğal gaz rezervlerinin neredeyse yüzde 60'ına denk gelen bir coğrafi alanda yer alıyor bu yüzden enerji de merkez ülke olabilme ihtimali bulunuyor. Doç. Dr. Levent Yılmaz "Türkiye bir geçiş rotası değil. Net bir şekilde ticaret merkezi olarak

Galatasaray'ın Riva arsasından elde edeceği gelir katlanıyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde Galatasaray'ın Riva'daki Düşler Vadisi projesini ve Yılmaz İnşaat’ın patronu Hakan Yılmaz’ın konuyla ilgili açıklamalarını kaleme aldı. İşte Özdemir'in 'Riva’da ciro 7,5 milyara gidiyor Galatasaray’ın geliri artıyor mu?' başlıklı yazısı...

Hatay Belen ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Hatay sınırları içerisinde tesis edilecek olan 9H2098 Kıcı Mahallesi Enerji Nakil Hattı'nın yapımı amacıyla güzergaha isabet eden taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Arsasından enerji nakil hattı geçirilen vatandaş Haberi

Arsasından enerji nakil hattı geçirilen vatandaş

Anayasa Mahkemesi'nin bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, bir vatandaşın arsasından kamulaştırma yapılmadan enerji nakil hattı geçirildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Vatandaş "kamulaştırmasız el atma" sebebiyleTEİAŞ aleyhine tazminat davası açtı. 

Mahkeme tarafından yapılan keşif sonucunda hazırlanan bilirkişi raporunda, taşınmazın değerinin yüzde 57 oranında azaldığı tespit edildi ve vatandaşa ödenmesi gereken irtifak bedeli 257 bin 693 TL şeklinde hesaplandı.

Mahkeme, bilirkişi raporunu kabul etti ancak vatandaşa 220 bin TL tazminat ödenmesi için karar verdi.  

Bu karar üzerine vatandaş 37 bin 693 TL'lik kalan kısmı alabilmek için ek dava açtı. Bölge Adliye Mahkemesi ise "keşif sonucu taşınmaz değerini hesaplayan bilirkişi raporunun hatalı olduğu" gerekçesiyle de ek davayı reddetti. 

Ek davası reddedilen vatandaş, AYM'ye bireysel başvuru yaparak mülkiyet hakkının ihlal edildiğini öne sürdü. 

AYM, başvurucunun mülkiyet...