30 / 04 / 2024

Arsayı müteahhite verirken nelere dikkat etmeli

Arsayı müteahhite verirken nelere dikkat etmeli

Arsasını inşaat karşılığı müteahhitlere vermeyi düşünenlerin dikkat etmesi gereken pek çok önemli nokta bulunuyor. Bu önemli noktalara dikkat edilmediği takdirde sonuç hayal kırıklığı olabiliyor. İşte arsa sahiplerinin bilmesi gerekenler;

Mısır yönetimi bir kentin yer aldığı dev arsayı Katarlılara satmak için hazırlanıyor!

Büyük bir ekonomik buhran içinde olan ve sürekli ülke topraklarını satmakla gündeme gelen Mısır Yönetimi şimdi de bir kentin kurulu olduğu arsayı satışa çıkardı. 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 48 ildeki 1.069 arsayı satıyor! Arsa alacaklara yüzde 20 indirim fırsatı! 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 48 ildeki 1.069 arsayı peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. İşte arsa satışı ile ilgili merak edilen her şey...

Başakşehir Belediyesi 5 adet arsayı satıyor! Başakşehir 1. ve 2. Kısım'da KDV'den muaf arsalar! 

Başakşehir Belediyesi, Başakşehir 1. ve 2. Kısım'da yer alan 5 adet arsayı satıyor. Peki Başakşehir'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

TOKİ, Kocaeli’deki 39 arsayı 22 Kasım'da satışa çıkarıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), Kocaeli’de 39 adet arsayı satışa çıkaracak. Satış ihalesi 22 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Belediye o ildeki 2 adet arsayı satıyor! İhalesi 28 Kasım'da! 

Gümüşhane Kelkit Belediye Başkanlığı, Gümüşhane ili, Kelkit ilçesi, Büyükcami (İnönü) Mahallesinde yer alan 2 adet arsayı satıyor. Peki Gümüşhane Kelkit'te yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 44 ilde 622 muhtelif arsayı satıyor! Tarih resmen belli oldu! Arsa almak isteyenler müjde!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 44 ilde 622 muhtelif arsayı, KDV’den muaf olarak satışa çıkardı. Söz konusu arsalar, 21-23 Kasım tarihleri arasında açık arttırmayla satılacak.

Ankara DSİ 5’inci Bölge Müdürlüğü 7 adet arsayı satışa çıkardı!

Ankara ili, Çankaya ilçesinde bulunan Devlet Su İşleri 5’inci Bölge Müdürlüğü, 7 adet arsayı satışa çıkardı. Açık teklif usulüyle gerçekleşecek satış işlemlerinin 7 Kasım 2023 Salı günü saat 10.30’da yapılacağı öğrenildi.

Midyat Belediyesi 3 adet arsayı satışa çıkardı! İşte yüzölçümü bilgileri ve fiyatı...

Mardin Midyat Belediyesi, 2’si tarla olmak üzere toplam 3 adet arsayı satışa çıkardı. Tarlaların imarsız ve diğer arsanın da A-2 imarlı olduğu öğrenilirken, ihale tarihinin 2 Kasım olmasına karar verildi.

Milli Emlak o ildeki 28 arsayı 29 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 8 taksitle satıyor! Arsa arayanlara müjde! 

Gümüşhane Milli Emlak, Gümüşhane ili, Kelkit ilçesinde yer alan 28 adet arsayı 29 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 8 taksitle satıyor. Peki Gümüşhane'deki arsaların büyüklükleri kaç metrekare? 

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Milli Emlak o ildeki 23 arazi ile 1 adet arsayı 8 taksitle satıyor! arsa ve arazi alacaklara müjde! 

Düzce Milli Emlak, Düzce ili, Merkez, Gölyaka ve Gümüşova ilçelerinde yer alan 23 arazi ile 1 adet arsayı 8 taksit fırsatıyla satıyor. Peki Düzce'de yer alan arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Borsada spor kulüpleri arasında hisseleri en fazla kazandıran takım hangisi?

Borsa İstanbul’da işlem gören futbol kulüpleri ligde kıyasıya bir mücadele verirken elde ettikleri başarılar ve kulüplerine sağladıkları maddi katkılarla borsadaki değerlerini de belirlemiş oluyorlar. Peki borsanın şampiyonu kim? Detaylar haberde.

Arsayı müteahhite verirken nelere dikkat etmeli Haberi

Arsayı müteahhite verirken nelere dikkat etmeli

Yatırımcıların arsa sahiplerine sunduğu cazip teklifler, maddi gücü olmayan arsa sahiplerini cezp ediyor. Artık inşaat karşılığı müteahhide arsa vermek mülk sahiplerinin en sık başvurduğu yöntemlerden birisi oldu.


Genellikle arsası üzerine inşaat yapmaya yeterli maddi gücü olmayanlar tarafından tercih edilen bu yöntem ile arsası karşılığında müteahhit ile anlaşan mülk sahibi, hiçbir masraf altına girmeden ev ya da işyeri sahibi oluyor. Arsa sahibi payına düşen gayrimenkulü satabildiği gibi kiraya vererek sürekli bir gelir elde edebiliyor.


Ülkemizde arsasını bu şekilde değerlendirenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Bu yöntemle mal sahipleri arsaların değerine değer katıyor.


Müteahhitler en çok hangi bölgeleri tercih ediyorlar?


Adil, Mimarsinan, Battalgazi ve Necip Fazıl Mahallelerinde


Arsayı müteahhite verirken nelere dikkat etmeli?


1.Müteahhidin referansları istenmeli ve incelenmelidir.

2.Yeni bir müteahhit ise, şirketin veya kendisinin mali yapısı...