29 / 04 / 2024

Artemis Tapınağında kazı çalışmaları başlıyor

Artemis Tapınağında kazı çalışmaları başlıyor

Antik çağın en önemli anıtsal yapıları arasında olan ve dünyanın 7 harikası arasında gösterilen Artemis Tapınağı' nda kazı çalışmaları 20 yıllık aradan sonra tekrar başlıyor...

Bosch buzdolaplarına CarrefourSA’dan binlerce liralık indirim! Böyle bir fırsat yok! 2 Eylül 2022 fiyat listesi

Türkiye’nin en büyük süpermarketlerinin başına ismini kazıyan CarrefourSA, dünya devi olan Bosch’un buzdolaplarına görülmemiş bir indirime gitti. Bu indirimden faydalanmak içinse tek bir kart kullanmanız lazım… İşte detaylar…

Hindistan’da tartışmalı tapınağın inşa çalışmaları başladı!

Hindistan’da tarihi Babri Camisinin (Babri Masjid) yerine yapılması planlanan tartışmalı Hindu tapınağının inşa faaliyetlerinin başladığı bildirildi.

Pakistan, Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine Hindu tapınağı inşa edilmesini kınadı!

Pakistan, Hindistan'da 16. yüzyıldan kalma tarihi Babri Camisi'nin yıkıntıları üzerinde Hindu tapınağı yapılmasını kınadı.

Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek Hindu tapınağının temeli atılıyor!

Hindistan'daki tarihi Babri Camisi'nin yerine yapılması planlanan Hindu tapınağının temeli atılıyor...

Apollon Smintheus Tapınağı'nın restorasyonu TBMM gündeminde!

Çanakkale ilinde bulunan Apollon Smintheus Tapınağının restorasyonu ve restorasyonun Helenistik özellikleri korunarak yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Babri Camisi yerine Hindu tapınağı inşa edilecek!

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Müslümanlar ve Hindular arasında süren Babri Camisi arazisiyle ilgili davada Hindular lehine karar verdi.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde son durum ne?

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi hız kesmeden devam ediyor. Otogar Kavşağı altından geçen tünellerin Sakarya Bulvarı kısmında kazı destek çalışmaları tamamlanırken,Batı Gar İstasyonunun kazısı devam ediyor.

Gebze Darıca metro hattında çalışmalar hızlandı!

Gebze- Darıca metro hattının 3 istasyon ve depo sahası için çalışmalara hızla devam ediliyor. metro inşaatının Adliye, Mutlukent ve Gebze Kent Meydanı istasyonlarıyla OSB bölgesindeki depo sahasında kazı çalışmalarına devam ediliyor.

İzmir Narlıdere-Fahrettin Altay Metrosu’nda son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına devam ettiği Narlıdere Metrosu'nda kazı çalışmalarına hız kazandıracak TBM adı verilen iki adet dev tünel açma makinesinden ilki yer altına indirildi.

Malezya'da Hindu tapınağının taşınması kararı protesto edildi!

Petaling Jaya kentinde, bir inşaat şirketine ait olan arazide kaçak olarak inşa edildiği belirtilen Hindu tapınağının yerinin değiştirilmesi kararı, binlerce Hindu tarafından protesto edildi

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Ulaştırma Bakanlığından Haydarpaşa Garı'nda kazı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Haydarpaşa Garı'nda arkeolojik kazılara başlandığı ve tarihi kalıntılar bulunduğu haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Adnan Oktar’ın Çengelköy’deki villasında kazı yapıldı!

Gözaltındaki Adnan Oktar’ın Çengelköy’deki villasında dün kepçe ile kazı yapıldı. Polis, villada şantaj ve tehditle ayda 10 milyon dolara yakın para toplayan örgütün kayıp 200 milyon TL’sini arıyor...

Artemis Tapınağında kazı çalışmaları başlıyor Haberi

Artemis Tapınağında kazı çalışmaları başlıyor

Antik çağdan kalma dünyanın 7 harikası arasında gösterilen Artemis Tapınağı'nda kazı çalışmaları 20 yıllık aradan sonra tekrar başlıyor.


Antik çağın en önemli anıtsal yapıları arasında olan ve dünyanın 7 harikası arasında gösterilen Artemis Tapınağı'nda kazılar tekrar başlıyor. 19'uncu yüzyıldan beri kesintili olarak kazısı yapılan Artemis Tapınağı'yla ilgili çok sayıda bilgi ve bulgunun ortaya konduğunu ama bunların derlenmesi için bir süredir çalışma yürütüldüğünü anlatan Ladstatter, tapınakla ilgili kitabın yayımlanmasıyla birlikte yeni bir kazı programı hazırlandığını ifade etti. En son kazısı 20 yıl önce yapılan Artemis Tapınağı'nda bayramdan sonra çalışmalara başlanacağını belirten Ladstatter, "Artemis Tapınağı kazısı bizim için çok önemli ve heyecan verici bir kazı olacak. Bu kazılarda döneme ilişkin tahmine dayalı bilgileri kesinleştirebileceğimiz bulgulara ulaşacağımızı umut ediyoruz" dedi.  Efes Müzesi'nin eski...