06 / 05 / 2024

Artur Rasizaded

Artur Rasizaded

Azerbaycan’ın iki önemli gazetesinin sahibi ziyaretime geldi. Reşat Mecid ve Elçin Şıxlinski ile Azerbaycan üzerine sohbet ettik. Azerbaycanlıların Türkiye’den konut alma potansiyellerini sordum. Bu konuları yazmadan önce kısaca Azerbaycan’ı tanıyalım…

Artur Drago Mimarlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artur Drago Mimarlık Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Eda Kamış ve Tuba Demirboğa ortaklığında kuruldu.

Platınum İnşaat Malzemeleri Gıda Malzemeleri Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Platınum İnşaat Malzemeleri Gıda Malzemeleri Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 20 in TL sermaye bedeli ile Artur Swıeszek ve Monıka Joanna Kopıjka ortaklığında kuruldu.

Arti Group Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Arti Group Yapı İnşaat Limited Şirketi Sultangazi'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Artur Asatryan tarafından kuruldu.

Master Archıtect Mimarlık Gayrimenkul Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Master Archıtect Mimarlık Gayrimenkul Ve Turizm Limited Şirketi bugün Başakşehir’de 200 bin TL sermaye bedeli ile Artur Maerov ve Nurbıı Namıtokov tarafından kuruldu.

Rusya-Türkiye arasında sanayi ve inşaat malzemesi yatırımları öne çıkıyor!

Rusya Merkez Federal Bölge Yatırım Konseyi Başkanı Artur Niyazmetov yaptığı açıklamada “Yatırımda öne çıkan sektörler sanayi, inşaat malzemesi ve tarım alanında olarak görülüyor. Bu hedefe sadece yatırımlarla ulaşabiliriz. Amacımız yatırımların önünü açmak” diye konuştu.

Artur İnvestement İnşaat Turizm İthalat ve İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artur İnvestement İnşaat Turizm İthalat ve İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Mohamad Bahra ve Muhannad Tabboush ortaklığında kuruldu.

Mab Mühendislik İnşaat Sondajcılık Ve Madencilik Limited Şirketi kuruldu!

Mab Mühendislik İnşaat Sondajcılık Ve Madencilik Limited Şirketi Murat Akdeniz, Bahram Bayramadov ve Artur Abdurahmanov ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Bendis Villaları'nda hemen teslim tapular!

BALIKESİR Gömeç'e bağlı Karaağaç beldesinde deniz turizmiyle ünlü Artur-Güvercin Koyu'nda yükselen Bendis Villaları, denize sıfır ve yola cepheli bir konumda inşa ediliyor.

Ayvalık Bendis Villaları'nda teslimler Aralık 2016'da!

Kikan İnşaat ve Aras İnşaat tarafından Balıkesir Gömeç'te, Artur-Güvercin Koyu'nda 21 bin 500 metrekare arazi üzerinde hayata geçirilen Bendis Villaları, denize sıfır noktada dubleks ve tripleks şeklindeki konutlardan meydana geliyor.

Ayvalık Artur'da Bendis Villaları!

Balıkesir Gömeç'te, Artur Güvercin Koyu'nda 21 bin 500 metrekare arazi üzerinde hayata geçirilen Bendis Villları, denize sıfır noktada dubleks ve tripleks şeklindeki konutlardan meydana geliyor.

Balıkesir Bendis Villaları'nda 525 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Balıkesir Gömeç'e bağlı Karaağaç beldesinde deniz turizmiyle ünlü Artur/Güvercin Koyu’nda, İkan İnşaat ve Aras İnşaat tarafından inşa edilmekte olan Bendis Villaları'nda satışlar devam ediyor.

Başakşehir Living Lab, Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi yarın açılıyor!

Türkiye’nin ilk Yaşam Laboratuvarı Başakşehir Living Lab, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ENoLL Başkanı Jarmo Eskelinen, AB Komisyonu DC Bror Salmelin, Catalunya Citilab Cornella ve i2cat Living Lab Başkanı Artur Serra'nın katılımıyla açılıyor.

Artur Rasizaded Haberi

Artur Rasizaded



“Bir Millet İki Devlet” sloganının bir tarafı Türkiye, Diğer tarafı ise Azerbaycan’dır…  Türkiye, Türkçesine en yakın dil Azerbaycan dilidir… Nüfusu yaklaşık 9.235.000 ama Rusya’da 3 milyon, İran’da ise yaklaşık 30 milyon Azerbaycan Türkü yaşıyor… Türkiye’den konut alan İran vatandaşlarının büyük çoğunluğu da aslında Azerbaycan Türkleridir… Nüfusun %95’i Müslüman, bunların da %70’i Şii Mezhebine mensuptur… 


Ülkenin Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başbakanı ise Artur Rasizaded’dir… Yüz ölçümü 86.600 km2, kişi başı GSYİH ise $ 6.139’dır. Azerbaycan, idari olarak 59 bölgeye (rayon), 11 sehir idaresine ve 1 özerk cumhuriyete ayrılmıştır. Türkiye’de 2011 yılı verilerine göre 13.645 Azerbaycan Vatandaşı, Azerbaycan’da ise 43.846 Türk vatandaşı yaşıyor. 


Azerbaycan, Avrasya'nın doğusu ile batısı arasını birbirine bağlayan köprü konumundadır.  Hazar denizindeki zengin petrol yatakları, doğal gaz rezervleri ile ekonomik değerinin...