04 / 05 / 2024

artvin hes projeleri son durum

artvin hes projeleri son durum

Arhavi Belediye Meclisinin olağan Ocak ayı meclis toplantısı 7 Ocak 2014 tarihinde yapılacak olup, bu toplantıda meclis imar komisyonunun raporu okunarak değerlendirilecek ve iptal talepleri hakkında bir karar verilecektir.

Artvin'de 90 kilometrelik yolu 16 kilometre kısaltacak viyadüğün yüzde 65'i tamamlandı!

Artvin'de inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES sebebiyle değişen kara yolu ağı kapsamında inşaat çalışmaları devam eden Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde yüzde 65'lik fiziki gerçekleşme sağlandı.

Baraj projeleri nedeniyle 5 köy taşınıyor!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir, Artvin'in Yusufeli ilçesinde 4 köyde yaşayan vatandaşların, baraj projeleri sebebiyle belirlenen yerlere nakledilmesine karar verildi.

Yusufeli Barajı ve HES inşaatının yüzde 60,6'sı tamamlandı!

Artvin'de, yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve HES inşaatında sona yaklaşılıyor. Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak projede yüzde 60,6 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Artvin Kavak HES Projesi çevredeki evleri etkiledi!

Artvin Arhavi'deki Kavak HES Projesi'nin inşaat çalışmaları çevredeki evleri etkiledi. İnşaatın bitişiğindeki 3 evin kolonlarında, duvar ve zeminde çatlaklar oluştu.

Trabzon Akçaabat Işıklar HES projesi incelendi!

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Düzköy, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerindeki projeleri inceledi. Yavuz, Akçaabat Işıklar (Visera) HES''te incelemelerde bulundu.

Yusufeli Barajı ve HES inşaatında son durum!

Artvin'de yapımı tamamlandığında Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek kemer barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatında yüzde 58 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Artvin Kamilet Vadisi’ne yeni HES projesi!

Artvin İl Genel Meclisi, Kamilet Vadisi’nde bir HES yapımına daha izin verdi. Kamilet Vadisi üzerinde HES yapımına izin verilmesinin hemen ardından MNG Holding, atağa geçti.

Artvin Yusufeli Barajı ve HES'ten ekonomiye 450 milyon TL katkı!

Artvin Yusufeli Barajı ve HES projesinde çevresel faaliyetlerde gelinen seviye ve devam eden çalışmaların istişare ve değerlendirme toplantısı DSİ Genel Müdürlüğü Namık Kiper toplantı salonunda yapıldı.

Artvin Kamilet Vadisi’nde yol inşaatına başlandı!

Doğal zenginliğiyle bilinen Artvin Kamilet Vadisi’ne HES yapılmak için yol inşaatına başlandı. Yaşam savunucuları, “Böyle giderse Arhavi’yi Arhavi yapan her şey yok olacak” diyor.

Çiğdem HES projeleri faaliyetine devam ediyor!

Kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çiğdem 1, 2, 3 HES projelerinin, karara rağmen çalıştığı ortaya çıktı.

Rize'de HES projeleri arttı!

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

Türkiye'de Hes projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Erzurum Tortum Çayı'na HES için Çed süreci başladı!

Artvin karayolu üzerinde yer alan, 1987'de ilçe olan ve ‘Erzurum'un sebze ve meyve ambarı’ olarak nitelendirilen Uzundere’ye Hidroelektrik Santralı (HES) yapılacağı haberleri ilçede tepkiyle karşılandı.

artvin hes projeleri son durum Haberi

artvin hes projeleri son durum

Arhavi Belediye Başkanlığı Eylül ayından bu yana yapılan başvurulara rağmen imar planlarını iptal etmemekle suç işlemektedir. 


Arhavi Belediye Meclisinin olağan Ocak ayı meclis toplantısı 7 Ocak 2014 tarihinde yapılacak olup, bu toplantıda meclis imar komisyonunun raporu okunarak değerlendirilecek ve iptal talepleri hakkında bir karar verilecektir. 


Rize İdare Mahkemesinin aynı proje için verilen orman izninin yürütmesini durdurması kararı sonrasında, Arhavi Belediye Meclisi'nin hukuken geçersiz bir ÇED belgesi dayanak yapılarak onaylanmış olan imar planlarını iptal etmesi hukuki bir zorunluluktur. 

Bu hukuku zorunluluğun yerine getirilmemesi durumunda belediye meclisi üyelerinin her biri suç işlemiş olacaktır. 


Platform olarak uyarımızı şimdiden yapıyor ve hukukun gereğinin yapılması için bir kere daha çağrıda bulunuyoruz." Ç.r. Rize İdare Mahkemesi, Arhavi Doğa Koruma Platformu üyeleri tarafından Kavak HES projesi için Orman Genel rağmen...