25 / 07 / 2024

Artvin kadastro çalışmaları

Artvin kadastro çalışmaları

Bakan Eroğlu "Biz kadastroda vatandaşımızla uyum içinde çalışıyoruz. Bir sorun varsa itiraz ediyorlar. Bırak ormanda vatandaşın mülkünü almak, biz devletin ormanı olan yerde badem, kestane dikerek vatandaşa teslim ediyoruz." dedi.

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı tamamlandı!

Rize Valisi Kemal Çeber yaptığı açıklamada Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmının tamamlandığını söyledi.

Artvin Eski Köprübaşı'nda yürütülen inşaat çalışmaları!

Artvin'de Eski Köprübaşı mevkiinde yürütülen inşaat çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Artvin'in Eski Köprübaşı mevkiinde yürütülen inşaat çalışmaları mecliste!

Artvin'de Eski Köprübaşı mevkiinde yürütülen inşaat çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni Yusufeli'nde inşaat ve alt yapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yusufeli Barajı'nın devreye girmesiyle sular altında kalacak olan Artvin'in Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yerindeki çalışmalar devam ediyor. yeni yerleşim yerindeki 1. bölgede inşaatlarda yüzde 85 oranında fiziki gerçekleşme sağlandı...  

Mersin'deki kadastro çalışmaları TBMM gündeminde!

Mersin'in Bozyazı ilçesindeki Gözce ve Gözsüzce mahallelerinde gerçekleştirilen kadastro çalışmalarına ilişkin meclis gündeminde konu oldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Artvin Arhavi'deki betonlama çalışmaları tamamlanıyor!

Arhavi Belediyesi şehrin ihtiyaç duyulan noktalarında yol betonlama çalışmalarına dur durak demeden devam ediyor.

Artvin Arhavi'de çevre düzenleme çalışmaları başladı!

Arhavi Boğaziçi Mahallesi Arhavi Devlet Hastanesi çevresi ve İlçe Jandarma Komutanlığı civarında ham yol açma çalışmaları ile birlikte çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Artvin Kapisre Deresi'nde ıslah çalışmaları başlatıldı!

Geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlar sonucu ilçemizde yaşanan sel felaketinin izleri silinmeye devam ediyor. Yaşanan afetin ardından Devlet Su İşleri 26. Bölge Müdürlüğü tarafından Kapisre Deresi’nde ıslah çalışmaları başlatıldı.

Artvin Arhavi Sahil Dolgu Alanı'nda çalışmalar tam gaz!

Arhavi Sahil dolgu alanında bir süre önce yapımına başlanan spor alanlarının inşa çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Futbol sahası, tenis kortları, voleybol sahaları ile bölge şimdiden adından söz ettirirken, bölgede son olarak tribünlerin koltuk montajları yapılıyor.

Artvin Yeraltı Otoparkı için sondaj çalışmaları tamamlandı!

Artvin Belediyesi tarafından Atapark altına düşünülen 160 araçlık Otopark projesi sondaj çalışmaları tamamlandı. Yapılan sondaj çalışmalarında 26 -36 metre arasında sondaj vurularak ana kayaya ulaşıldığı belirtildi.

Artvin Murgul devlet hastanesi için çalışmalar başladı!

Murgul'da Kent Meydanı Projesi kapsamında inşaatlar yükseliyor. Murgul Ortaokulu'nun kaba inşaatının bitmesinin ardından yeni devlet hastanesinin temel açma çalışmaları başladı.

Artvin Cerattepe'deki maden projesinde çalışmalar durduruldu mu?

Artvin Belediyesi, 'iyi haber' diyerek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Cerattepe'de hukuki süreç bitene kadar maden şirketinin çalışmalarının durdurulduğunu açıkladı.

Artvin kadastro çalışmaları Haberi

Artvin kadastro çalışmaları

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'de toplam madene verdiğimiz izinler orman alanının binde 2'si. Ben şahsen vahşi madenciliğe karşıyım ama planlı, gerçekten çevre ile uyumlu madenciliğe evet diyorum. Neden? Bunları biz çıkarmazsak yurt dışından alıyoruz." dedi.


Eroğlu, Artvin Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, bakanlığın ilgili genel müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecek yatırımlar sayesinde Artvin’in dünya tabiat turizmine açılacağını belirtti.


Artvin’de 22 tesisin temel atma törenine katılacağını anlatan Bakan Eroğlu, 244 milyon liralık yatırımın Artvin’e bir seferde yapılan en büyük yatırım olduğunu kaydetti.


Eroğlu, "Yusufeli İlçesi Yeniden Yerleşim Yeri Altyapı Çalışmaları” adlı projenin de temeli atılacak tesisler arasında yer aldığını anımsatarak, şöyle devam etti:


"Yusufeli bizim için önemli. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bizzat projelere bakıyor, kontrol ediyor. Mimarisine bakıyor, 'yöresel mimariye uygun...