03 / 05 / 2024

Artvin turizmi

Artvin turizmi

Ak Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla Turizm'in Geliştirilmesiyle ilgili Çalışmalarını anlattı. Kışla 'İlimizin kalkınması, yaşam standardının yükseltilmesi ve göçün önlenmesinde olmazsa olmazlarımızdan biri de turizm' dedi.

Artvin, alternatif turizm arayanları bekliyor!

Artvin Valisi Kemal Cirit, alternatif turizmi öne çıkaracak bütün öğelerin Artvin'de bulunduğunu, deniz turizmine alternatif herşeyi Artvin'de sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Doğa Turizmi Gelişme Planı hazırlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı. Türkiye'deki doğal güzellikleri turizme kazandırmak için uygulamaya koyduğu Doğa Turizmi Gelişme Planı çerçevesinde 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirledi.

Artvin HES projesi için eylem yapıldı!

Artvin’in Arhavi ilçesi Cihani Deresi’ne yapılacak hidroelektrik santrali (HES) projesine karşı çıkan Arhavi Doğa Koruma Platformu, İstanbul’da protesto gösterisi yaptı. Platform üyeleri, firmanın Mecidiyeköy’deki binasına kadar yürüdü.

Sağlık sektörü turizmi konuştu!

Liv Hospital Ankara 'da düzenlenen "Sağlık Turizminde Stratejik Pazarlama Planlaması, Markalaşma ve Bilişim Uygulamaları" isimli panelde Sağlık Turizmi A 'dan Z 'ye masaya yatırıldı.

Artvin Karagöl Milli Parkı'ndaki HES'e iptal kararı!

Rize İdare Mahkemesi, Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Veliköy'de yapılması planlanan Armutlu 1-2 Regülatörü ve HES Projesinin 'ÇED Olumlu Raporu'nu, hukuka aykırı bularak iptal etti.

Artvin'in turizm hedefi ilk 5'e girmek!

Artvin Valisi Kemal Cirit, 2015 yılında düzenlenecek olan turizm etkinlikleri öncesi kentteki turizm işletmeleri ve acente sahipleriyle bir araya geldi. Toplantıda Artvin'in turizm çalışmaları ve hedefleri konuşuldu.

DOKA'dan Ordu- Artvin arası 2 milyar TL'lik proje!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) bölge kentlerinde farklı alternatiflerin oluşturulması ve kış turizminin canlandırılması için Ordu'dan Artvin 'e kadar " Kış Turizm Koridoru " oluşturacak.

Artvin'de turizm çalışmaları başladı!

Turizm harekatı Artvin Valiliği 2015 'te organize edecekleri turizm etkinliklerini masaya yatırdı. Valilikte düzenlenen toplantı Vali Kemal Cirit başkanlığında yapıldı. Artvin Tanıtım Günlerinde kentin iyi şekilde tanıtılmasını sağlamak amaçlanıyor.

Artvin Kafkasör'de ÇED olumlu raporuna iptal!

Rize İdare Mahkemesi, Artvin'de Kafkasör Yaylası, Genya ve Cerattepe Mevkiinde bakır madeni için verilen 'ÇED olumlu' raporunu iptal etti. Bu kararla bölgede maden faaliyetleri durduruldu.

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği toplantı yaptı!

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği kurucu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Trabzon’un bir sağlık merkezi olması için yapılması gereken çalışmalar konuşuldu...

Doğa Turizmi Paneli'nde turizm masaya yatırıldı!

DOGAKA desteği ile gerçekleşen Doğa Turizmi Paneli'nde konuşan DOGAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız; Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan oluşan Bölgeyi turizm için cazibe merkezi haline getirmek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Kongre turizmi 4 milyar dolara yaklaştı!

Dünya turizm gelirlerinin yüzde 30'luk kısmını elinde bulunduran son 10 yılda ciddi gelişme gösteren kongre, toplantı ve etkinlik turizmi, 26 milyar dolar olan Türkiye turizm gelirlerinin yüzde 15'lik kısmını oluşturuyor.

Etkinlik turizmi 4 milyar dolara dayandı!

10 yıl içerisinde dünyada adeta bir trend haline dönüşen kongre, toplantı ve etkinlik turizmi (MICE - Meeting - Incentive - Congress - Event), Türk firmalarının da ilgi odağı haline dönüştü.

Artvin turizmi Haberi

Artvin turizmi

Artvin Milletvekili Kışla tarafından yapılan açıklamada; İlimizin kalkınması, yaşam standardının yükseltilmesi ve göçün önlenmesinde olmazsa olmazlarımızdan biri de turizmdir. 

İlimizde sanayi üretimi ve tesislerin yetersizliği nedeniyle bacasız sanayi olarak adlandırılan Turizm'in geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması alternatifsiz turizm cenneti olabilecek her türlü şartlan taşıması nedeniyle de en öncelikli çalışma konularımız arasında yer almaktadır. 


Cennet misali doğal güzelliklere, göllere, vadilere, yaylalara, milli Parklara sahip olan doğa harikası Artvin'imizin doğası, geleneksel mimarisi, yeşil yaylaları, gölleri, tarihi kilise ve kemer köprüleri, flora ve fauna'sıyla çok zengin bir potansiyele sahip olan ve farklı turizm türlerini bir arada barındıran ilimizin doğal güzelliklerini, tarihi ve turisttik yapısını, zengin doğa turizmi potansiyelini ön plana çıkarmak, bacasız sanayi olarak adlandırılan turizminde hedef ve stratejiler belirlenmiş, kısa, orta ve uzun vadede yapılması...