04 / 05 / 2024

Artvin yeraltı şebeke haritası

Artvin yeraltı şebeke haritası

Artvin'in imar planı ve şehrin zemin etüdü çalışmalarına geçtiğimiz ay başlanması üzerine Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe yeni bir proje daha yapılmasın isteyerek şehrin mevcut şebeke haritasının çıkarılmasını istedi.

Artvin Yeraltı Otoparkı için sondaj çalışmaları tamamlandı!

Artvin Belediyesi tarafından Atapark altına düşünülen 160 araçlık Otopark projesi sondaj çalışmaları tamamlandı. Yapılan sondaj çalışmalarında 26 -36 metre arasında sondaj vurularak ana kayaya ulaşıldığı belirtildi.

Nevşehir'deki yeraltı şehri gün ışığına çıkıyor!

Nevşehir Belediyesi'nin Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki çalışmalar sırasında ortaya çıkartılan ve dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşimi temizleme çalışmalarında, modern araçlar kullanılıyor.

Manisa Siyekli'nin su şebeke hattı yenilendi!

İçme suyu şebeke hattı yenilendiği için daha kaliteli su içeceklerini belirten Siyekli Mahalle Muhtarı Hüseyin Kırgöz, “Önemli bir sorunumuzu çözdükleri için Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, teşekkür ediyorum” dedi.

Artvin'deki kömür tesisin imar planına iptal davası açıldı!

Kavak Köyünde yapılmak istenen kömür eleme ve paketleme tesislerinin yapımı için Artvin İl Genel Meclisi tarafından onaylanan imar planlarının iptali için Kavak köylüleri tarafından Rize İdare Mahkemesinde iptal davası açıldı.

Güriş Holding Artvin Arpa HES'i satın aldı!

Güriş Holding, Artvin'in Borçka ilçesindeki Arpa Hidroelektrik Santralini (HES) satın alarak elektrik üretim santral sayısını 14'e çıkardı..

Nevşehir'deki yeraltı şehri turizme büyük katkı sağlayacak!

Nevşehir Kalesi ve çevresinin, teknik açıdan donanımlı bir ekip tarafından temizlenmesi çalışmaları devam ediyor. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ünver, "Dünyanın en büyük yeraltı şehri turistlerin kalış süresini artıracak" dedi.

Artvin İl Genel Meclisi Toplantısı'nda imar planları görüşüldü!

Artvin İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantılarda bu bulunan 17 gündem maddesini ele alarak karara bağladı.

Artvin Kamilet Vadisi'ne yapılacak HES projesi onayladı!

Artvin'de Kamilet Vadisi'ne yapılmak istenen Orta HES projesi için hazırlanan imar planları Artvin İl Özel İdaresi tarafından onaylandı. 2014 yılında Rize İdare Mahkemesi, imar planı hazırlanmadan yürütülen HES inşaatını durdurmuştu.

Artvin Rize Havalimanı'nın inşaatına ne zaman başlanacak?

Mart’ta açılması planlanan Ordu - Giresun Havalimanı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci denize dolgu havalimanı olacak olan Artvin Rize Havalimanı için çalışmalar yılın ikinci çeyreğinde başlayacak. Açılışı ise 2017 yılında yapılacak.

Artvin'deki kömür tesisinin imar planı onaylandı!

Artvin İl Genel Meclisi Kavak Köyünde yapılmak istenen kömür eleme ve paketleme tesisi için imar planını onayladı. Cuma günü yapılması planlanan oylamanın öne çekilmesi ve apar topar oylamanın yapılması dikkat çekti.

İkinci denize dolgu havalimanı Rize-Artvin'e yapılacak!

Ordu-Giresun Havalimanı ’ndan sonra Türkiye’de denize dolguyla inşa edilecek ikinci havaalanı Rize- Artvin Havalimanı olacak. Hükümetin 2015 yatırım programına alınan havalimanı için proje çalışmaları başlatıldı.

Rize ve Artvin'de Taşdibi HES projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Çayen Elektrik Üretim San. Tic. A.Ş tarafından; Rize ve Artvin'de Taşdibi HES projesi için 17 Şubat ve 18 Şubat 2015 günü saat 10:00'da halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Ereğli'de 60 bin metrelik şebeke hattı döşeniyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kanalizasyon çalışmalarının başladığını ifade ederek, 60 bin metre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattının döşeneceğini kaydetti. Ereğli ilçesinde 2015 yılı yatırım programlarından biri oldu.

Artvin yeraltı şebeke haritası Haberi

Artvin yeraltı şebeke haritası

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 1970'li yıllarda döşenmiş şehrin içme suyu ve kanalizasyon hattının nerelerden geçtiğini, şebeke hattında hangi malzemenin kullanıldığını, abone bağlantılarının nerede olduğunu gösteren hiçbir belgenin olmadığını bu verilerin tamamen belediye de çalışan su ve kanalizasyon ekipleri tarafından verilen bilgiler bilgi veren Başkan Yardımcısı Aydemir Akköy, projenin iki aşamadan oluşacağını birici aşamada içme suyu ve kanalizasyon hattının yerlerinin belirlenmesi, ikinci aşamada ise ana hattan bina giriş yerlerinin belirlenmesi olduğunu söyledi. Akköy;" Bu projenin tamamen belediye imkânlarıyla İmar, Fen işleri, Su ve Kanalizasyon işleri birimleri çalışanlarıyla oluşturduğumuz ekip tüm şehri gezerek elimizde bulunan hali doğrultusunda arıza tespiti yapıldığını söyledi. 


Kocatepe açıklamasının devamında;" 1970 yıllarda yapılmış olan alt yapının günümüze kadar herhangi bir harita üzerinde neyin nerden geçtiğini belirten doküman...