28 / 04 / 2024

Artvin'deki kömür tesisinin imar planı onaylandı!

Artvin'deki kömür tesisinin imar planı onaylandı!

Artvin İl Genel Meclisi Kavak Köyünde yapılmak istenen kömür eleme ve paketleme tesisi için imar planını onayladı. Cuma günü yapılması planlanan oylamanın öne çekilmesi ve apar topar oylamanın yapılması dikkat çekti.



Cuma günü yapılması planlanan oylamanın öne çekilmesi ve apar topar oylamanın yapılması dikkat çekti. Yöre halkı tekrar dava açmaya hazırlanıyor. Alınan kararı değerlendiren Kavak Köyünden Yaşar Duman, konu hakkında şunları söyledi: "Hukuk ve bilimin iki kez izin vermediği, Kavak ve civar köylülerinin itirazlarını haklı bulup kömür tesisi kurulamaz dediği ve son kararı verdiği halde Artvin ili il genel meclisinin AKP ve CHP'li üyeleri oylamaları sonucunda kömür tesisinin önü açılmıştır. Ancak hiç önemli değil çok yakında açacağımız bir dava ile çok kolay bir şekilde yeniden kazanacağız. 

Köylülerin hiç endişesi olmasın. Biz köylüler olarak başımız dik, anlımız açık, gezerken iktidar ve muhalefet siyasetçileri hangi yüzle köylülerin yüzüne bakacaklar. 

Bizler kaybettiğimizi kazanacağız sizler bu vebalin altında ezileceksiniz/' Artvin Arhavi'de kurulmak istenen kömür tesisine karşı köylüler daha evvel de dava açmış Rize İdari Mahkemesi tesisin yapımına onay veren "ÇED Olumlu" kararını oybirliği ile iptal etmişti. 


Dost Artvin


Geri Dön