28 / 04 / 2024

Kandilli'deki kömür işletmesinin kapatılacağı iddiası!

Kandilli'deki kömür işletmesinin kapatılacağı iddiası!

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Hema Kandilli Kömür İşletmesi'nin masaya yatırıldığı toplantının olumlu sonuçlanması, hem bizlerin hem de maden işçilerimizin umutlarını arttırdı dedi...



Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde Hattat Enerji ve Maden Ticaret AŞ'nin işlettiği kömür sahasında üretimin durdurulacağı iddiasına ilişkin, "Bölgemizin önemli istihdam yerlerinden Hema Kandilli Kömür İşletmesi'nin masaya yatırıldığı toplantının olumlu sonuçlanması, hem bizlerin hem de maden işçilerimizin umutlarını arttırdı" dedi.


Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Hattat Holding ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) yöneticilerinin bir araya gelerek sorunların çözümü noktasında görüştüğünü söyledi.


Kandilli'deki kömür işletmesinde çalışan işçilerin, işsiz kalacakları endişesiyle ocaktan çıkmama eyleminin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının devreye girdiğini anlatan Mutlu, şöyle konuştu:


"Ankara’da Hattat Holding ve TTK yöneticilerinin yanı sıra kurumdan sorumlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı başkanlığında toplantı yapıldı. Gruplar halinde iş çıkışlarına başlandı. İşçilerimizin maden ocağından çıkmama eyleminin ardından bakanlık yetkilileri devreye girdi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın yanı sıra Genel Başkanımız Eyüp Alabaş'ın da yer aldığı toplantının olumlu geçtiğini öğrendik. Uzun zamandır Hema Kandilli Kömür İşletmeleri'nde çalışan madenciler ve bölge halkı oldukça huzursuz. Üretim gerçekleştirilmiyor. Sendika olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz.


Bölgemizin önemli istihdam yerlerinden Hema Kandilli Kömür İşletmesi'nin masaya yatırıldığı toplantının olumlu sonuçlanması, hem bizlerin hem de maden işçilerimizin umutlarını arttırdı. Olumlu sonuçlar çıkacağına ve kömür işletmesinin kapanmayacağına, işçilerimizin buralardaki istihdamının devam edeceğine yürekten inanıyoruz."



AA


Geri Dön