16 / 05 / 2024

asandör denetimleri

asandör denetimleri

Samsun’ daki ürün güvenliği haftasında geçen yıl 152 bin asansör denetlediklerini belirten başkan Erol Ferhat, Türkiye’ deki asansörlerin güvensiz olduğunu söyledi. Asansörlerin yüzde 63’ ü güvensiz...

Bu ürünün satışı 81 ilde yasaklandı! A101, BİM, ŞOK, Migros, CarrefourSA ve diğer marketlerde satılmayacak!

Gıda yönetmeliği ve denetimleri doğrultusunda, Türkiye'de nar aroması içeren ürünlerin satışına yeni kontrol koşulları getirildi. Bu düzenleme, nar ekşisi ya da nar aroması etiketi taşıyan ürünlerin satışını etkileyecek. Buna göre bu ürünlerin satışı 30 Haziran 2024’ten itibaren yasaklanacak.

Önlemler işe yaradı! Sıfır araç fiyatlarında düşüş

Ticaret Bakanlığının sıkı denetimleri ve ekonomi yönetiminin kredi musluğunu kısacak önlemlerinin ardından otomobil yatırım aracı olmaktan çıkarak zoraki aksesuar satışları da bitti. İkinci elde fiyatlar yüzde 5 gerilerken sıfır araçlarda iskontolar dahi uygulanıyor.

Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapı denetimleri kapsamında Muğla'nın Menteşe ilçesinde yer alan imara aykırı yapılar yerle bir ediliyor...

Kripto para yatırımları meclis gündeminde!

Kripto para yatırımları ve denetimleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılınç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Sakarya'da otopark denetimleri sürüyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı otoparklara yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Gaziantep Şehitkamil'de asansör denetimleri başladı!

Şehitkamil Belediyesi ve MTB Enerji Mühendislik Şirketi işbirliğince yapılan protokol çerçevesinde ilçe genelinde binaların asansörleri mercek altına alınarak, denetimleri başladı.

Mehmet Akif Erman: Asansör denetimleri hafife alınmamalı!

Makine Mühendisleri Odası (MMÜ) Mersin Şube Başkanı Mehmet Akif Erman, Mersin'deki bin 57 asansörden 680'inin riskli durumda olduğu açıkladı.

İnşaatlarda iş güvenliği denetimleri arttı!

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, son zamanlarda meydana gelen işçi ölümleri üzerine denetimleri artırdıklarını belirtti...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın gürültü kirliliği denetimleri hız kesmiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sayıları sürekli artış gösteren motorlu taşıtlar ile gürültü kirliliğine neden olan eğlence merkezi gibi yerler üzerinde denetimlerini yapmaya devam ediyor.

Kamu binalarının asansörleri sınıfta kaldı!

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer ve personeli, gelen sorular üzerine son günlerde sıkça yaşanan asansör kazaları ve asansör denetimleri konusunda platform üyelerine bilgi verdiler.

Bolu Dağı'nda trafik denetimleri arttırıldı!

Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Sönmez: "Bayram tatili için gerekli önlemleri aldık. Tatil boyunca 12 resmi ekip ve 3 radar ekibiyle trafiği izleyeceğiz" dedi.

Geçen hafta trafik denetimlerinde 51 bin 174 sürücüye ceza işlemi uygulandı!

İstanbul'da 15-21 Eylül'de yapılan trafik denetimlerinde, 51 bin 174 sürücüye ceza işlemi uygulandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 15-21 Eylül arasında polis sorumluluk bölgesinde trafik denetimleri yapıldı.

asandör denetimleri Haberi

asandör denetimleri

Samsun’daki ürün güvenliği haftasında geçen yıl 152 bin asansör denetlediklerini belirten başkan Erol Ferhat, Türkiye’deki asansörlerin güvensiz olduğunu söyledi.


Samsun’da ‘Ürün Güvenliği Haftası’ nedeniyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından alışveriş merkezi (Bulvar AVM) önünde bilgilendirme standı açıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Daire Başkanı Erol Ferhat, geçen yıl denetlenen 152 bin asansörün yüzde 63’ünün kırmızı etiket aldığını ve bu rakamlara göre, Türkiye’deki asansörlerin güvensiz olduğunu söyledi.




Güvenlik doğrulaması

Açılan standı ziyaret edenlere çeşitli broşürler verilirken, bakanlığın çalışmaları ve hizmetleri hakkında da bilgiler iletildi.

Başkan Erol Ferhat, “Bakanlığımız piyasaya arz edilen sanayi ürünlerinin ilgili teknik düzenlemesine uygun olarak üretilip üretilmediğini ve güvenli olunup olunmadığının doğrulanmasına yönelik olarak ‘Piyasa Gözetimi ve Denetimi’ (PGD) faaliyetleri gerçekleştirilmektedir” dedi.

Bilim, Sanayi ve...