29 / 04 / 2024

Asansörlerin yüzde 63’ü güvensiz!

Asansörlerin yüzde 63’ü güvensiz!

Samsun’ daki ürün güvenliği haftasında geçen yıl 152 bin asansör denetlediklerini belirten başkan Erol Ferhat, Türkiye’ deki asansörlerin güvensiz olduğunu söyledi. Asansörlerin yüzde 63’ ü güvensiz...



Samsun’daki ürün güvenliği haftasında geçen yıl 152 bin asansör denetlediklerini belirten başkan Erol Ferhat, Türkiye’deki asansörlerin güvensiz olduğunu söyledi.


Samsun’da ‘Ürün Güvenliği Haftası’ nedeniyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından alışveriş merkezi (Bulvar AVM) önünde bilgilendirme standı açıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Daire Başkanı Erol Ferhat, geçen yıl denetlenen 152 bin asansörün yüzde 63’ünün kırmızı etiket aldığını ve bu rakamlara göre, Türkiye’deki asansörlerin güvensiz olduğunu söyledi.




Güvenlik doğrulaması

Açılan standı ziyaret edenlere çeşitli broşürler verilirken, bakanlığın çalışmaları ve hizmetleri hakkında da bilgiler iletildi.

Başkan Erol Ferhat, “Bakanlığımız piyasaya arz edilen sanayi ürünlerinin ilgili teknik düzenlemesine uygun olarak üretilip üretilmediğini ve güvenli olunup olunmadığının doğrulanmasına yönelik olarak ‘Piyasa Gözetimi ve Denetimi’ (PGD) faaliyetleri gerçekleştirilmektedir” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak 2014 yılının ilk 9 aylık bölümünde 56 bin 311 ürün denetlediklerini vurgulayan Ferhat, şunları söyledi:


1 milyon 900 bin TL ceza

“Denetlediğimiz bu ürünlerden 10 bin 451’i uygunsuz bulundu. Yani her beş üründen bir tanesi uygunsuz. Bu süreçte uygunsuz bulunan ürünlerden 721 adeti test ve muayene için gönderilmiş, 43 ürünün de piyasa arzı yasaklanarak toplatılmasına karar verilmiştir. Uygunsuzluk tespiti yapılan ürünlere yönelik 1 milyon 900 bin lira idari para cezası uygulandı.

Bakanlığımızca 1500 ana ürün başlığı altında binlerce ürün denetlenmekte. Bu yıl denetlenen 56 bin 311 ürün içerisinde asansörler, makinalar, gaz yakan cihazlar, evlerde kullandığımız , elektrikli ev aletleri, basınçlı kap, tüpler gibi ürünler yer almaktadır.”



Milliyet 


Geri Dön