15 / 05 / 2024

türkiyede güvenli asansör sayısı

türkiyede güvenli asansör sayısı

Samsun’ daki ürün güvenliği haftasında geçen yıl 152 bin asansör denetlediklerini belirten başkan Erol Ferhat, Türkiye’ deki asansörlerin güvensiz olduğunu söyledi. Asansörlerin yüzde 63’ ü güvensiz...

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

Japonya'da depremler doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izleniyor! Türkiye'de de böyle olabilir mi? 

Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sosyal medyada yer alan videoda depremlerin doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izlendiği görüldü. Peki Türkiye'de bu mümkün mü? İşte vatandaşların yorumları...

Uzun yolculukta güvenli sürüş nasıl sağlanır? Kendi aracıyla uzun yolculuğa çıkanlar bunlara dikkat!

Yaz mevsiminin gelmesiyle tatil sezonu açıldı. Bayram tatilinde kendi aracıyla uzun yolculuğa çıkmayı planlayanların sürüş güvenliği ve rahatlığı açısından uyması gereken önemli kurallar var.

Ünlü ekonomist İslam Memiş altının rekor kıracağı tarihi açıkladı! Güvenli yatırım şeklini duyurdu

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın rekor kıracağı tarihi açıklarken, “Güvenli liman” dediği yatırım şeklini duyurdu. İşte detaylar…

Baş Yapıt Grup İnşaat Elektrik Makina Asansör Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baş Yapıt Grup İnşaat Elektrik Makina Asansör Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Mehmet Güli Akgün tarafından kuruldu.

Görelelim Asansör Kaynak Elektrik Dekorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Görelelim Asansör Kaynak Elektrik Dekorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da Hasan Ali Sazak tarafından kuruldu.

Gram altın ve ons altın tırmanışını sürdürüyor! Analistler yorumladı! Fiyatlar bu seviyelere oynuyor!

Güvenli yatırım olarak bilinen altın için uzmanlardan kritik uyarılar geldi. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? Altın fiyatları yükselecek mi? İşte ayrıntılar...

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

AFAD, ev alırken yapı güvenliğinin araştırılmasını önerdi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), vatandaşlara, konut alma ve kiralama sürecinde yapı güvenliğini araştırmalarını tavsiye etti.

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temeli yarın atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler'de önce "Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüşümden elde edilen 500 bin defteri öğrencilere dağıtacak, sonrasında da Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temelini atacak.

Yatırımcılar dikkat! Gayrimenkul hala güvenli liman!

Tüm dünyayı derinden etkileyen koronavirüs pandemisi nedeniyle yatırım tercihleri değişti. Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, gayrimenkulun hala güvenli bir yatırım aracı olduğunu açıkladı.

Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman! 

Küresel güçler tarafından Türkiye’ye yapılan ekonomik saldırılara rağmen Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman oldu.

Binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'te Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi..

türkiyede güvenli asansör sayısı Haberi

türkiyede güvenli asansör sayısı

Samsun’daki ürün güvenliği haftasında geçen yıl 152 bin asansör denetlediklerini belirten başkan Erol Ferhat, Türkiye’deki asansörlerin güvensiz olduğunu söyledi.


Samsun’da ‘Ürün Güvenliği Haftası’ nedeniyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından alışveriş merkezi (Bulvar AVM) önünde bilgilendirme standı açıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Daire Başkanı Erol Ferhat, geçen yıl denetlenen 152 bin asansörün yüzde 63’ünün kırmızı etiket aldığını ve bu rakamlara göre, Türkiye’deki asansörlerin güvensiz olduğunu söyledi.




Güvenlik doğrulaması

Açılan standı ziyaret edenlere çeşitli broşürler verilirken, bakanlığın çalışmaları ve hizmetleri hakkında da bilgiler iletildi.

Başkan Erol Ferhat, “Bakanlığımız piyasaya arz edilen sanayi ürünlerinin ilgili teknik düzenlemesine uygun olarak üretilip üretilmediğini ve güvenli olunup olunmadığının doğrulanmasına yönelik olarak ‘Piyasa Gözetimi ve Denetimi’ (PGD) faaliyetleri gerçekleştirilmektedir” dedi.

Bilim, Sanayi ve...