05 / 05 / 2024

Asansör Eylem Planında neler var

Asansör Eylem Planında neler var

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ürün Güvenliği Haftası nedeniyle düzenlenen basın toplantısında Asansör Eylem Planı'nı açıklıyor. Sanayi Bakanlığı'nın Asansör Eylem Planı'na göre asansörlere sıkı denetim geliyor. İşte detaylar...

Yargı, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi yapımına ilişkin 2. planı da iptal etti!

Yargı, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açmış olduğu dava sonucunda Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi’nin 2. planını da iptal etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile sektör büyüyecek, istihdam artacak!

8 maddeden meydana gelen ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ yapı sektörü ile yapı malzemeleri sektörünün yeni yol haritasını da çizdi.

Giriş katında oturan asansör parası verecek mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Giriş katında oturuyorum. Yeni apartman yöneticisi benden de asansör aidatı istedi. Bu konuda ne yapabilirim?'' sorusuna cevap verdi. İşte o yazı...

İshak Sağlam'dan acil eylem planı çağrısı!

HÜDAPAR Genel Başkanı İshak Sağlam, imar yasasının güncellenmesi, yapı stokunun oluşturulacak karneye göre yıkılması veya güçlendirilmesi gereken binaların tespitinin acil eylem planı ile hazırlanması için çağrı yaptı.

Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı hazır!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nı hazırladı. Plan kapsamında şehircilikte akıllı dönem 81 ilde devreye alınacak. İl il yaşanabilir şehirler endeksi hazırlanıp, her yıl yenilenecek.

Malatya’nın deprem eylem planı masaya yatırıldı!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı ilk toplantısı Malatya’nın deprem eylem planı, riskli ve zemini kötü binalar, çözüm yolları ve deprem anında toplanma alanları masaya yatırıldı.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'yla 5 yılda 6 milyar TL tasarruf edilebilir!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nda söz edildiği gibi Her yıl 300 bin konutun mevcut mevzuatlara uygun olarak yalıtılması durumunda 5 yıllık sürede toplam 6 milyar TL üzerinde tasarruf etmemiz mümkün" diye konuştu...

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı 'güçlendirme' çalışmalarını hızlandıracak!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, "Türkiye’de riski depremin değil güvensiz yapıların oluşturduğunun bilinciyle hareket etmeli, Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’nda da yer alan ‘güçlendirme’ çalışmalarını hızlandırmalıyız" dedi...

Çin'de inşaat alanında asansör düştü: 11 ölü!

Çin Hebei eyaletinde bir inşaat alanında asansörün düşmesi nedeni ile 11 işçi yaşamını yitirdi, 2 işçi de yaralandı...

100 günlük eylem planında gerçekleştirilemeyen projeler mecliste!

Bakanlığın 100 günlük eylem planında yer almasına rağmen gerçekleştirilemeyen projeler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Fikirtepe ‘Stratejik Eylem Planı’nda yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan Kentsel Dönüşüm genelgesi, yayınlandığı 19 Şubat 2019'dan önceki projelerini kapsamıyor. 2005'te pilot bölge seçilen Fikirtepe'nin adı, Kentsel Dönüşüm ‘Stratejik Eylem Planı’nda yer almıyor.

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan inşaat sektörüne neler çıktı?

Cumhurbaşkanlığı İkinci 100 Günlük Eylem Programı açıklandı. Peki Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük Eylem Planı'ndan inşaat sektörünü ilgilendiren neler çıktı?

Asansör Eylem Planında neler var Haberi

Asansör Eylem Planında neler var

T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 13-19 Ekim Ürün Güvenliği Haftası etkinlikleri başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bugün saat 10:00'da başlayan basın toplantısında bakanlığı Asansör Eylem Planı'nı açıkladı. 


Bakan Işık'ın açıklamalarına göre bundan sonra her asansöre bir kimlik numarası verilecek ve asansörler anlık takip edilecek. 


İşte Bakan Işık'ın Sanayi Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından duyurulan Asansör Eylem Planı açıklamaları;


"Her asansöre bir kimlik numarası verilecek"


"Asansörlerin yıllık denetimlerinin yapılıp yapılmadığı elektronik olarak anlık takip edilecek"


"Kırmızı etiketli asansör en geç bir ay içinde düzeltilmezse tamamen kapatılacak"


Emre Kulcanay /...