21 / 05 / 2024

asansör iş güvenliği talimatı

asansör iş güvenliği talimatı

Asansör güvenlik aksamları, 31 Ocak 2007 tarihinde 26420 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Asansör Yönetmeliğindeki Ek IV’te listelenmiş olan aksamlara deniyor. Peki, asansör güvenlik önlemleri nelerdir?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

e-Ticarette yeni dönem başlıyor. Artık internetten alışveriş daha güvenli hale gelecek!

Ticaret Bakanlığı, internetten sipariş verilen ürünlere yönelik etkin piyasa ve gözetim mekanizması için yeni bir sistem kuracak. e-Ticarette Ürün Güvenliği Projesi de devreye alınacak.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Gayrimenkul, yatırımcılar için en güvenli liman olma özelliğini koruyor!

Konut fiyatlarının reel olarak yıllık bazda yüzde 56,3 oranında arttığına değinen İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, gayrimenkulün yatırımcılar için en güvenli liman olma özelliğini koruduğunu söyledi.

Apple, iPhone güvenliğini artırmak için üç yeni özelliği duyurdu!

Teknoloji devi Apple, iPhone ürünlerinde güvenliği artırmak için gelecek yıl üç yeni özellik sunacak! İşte detaylar..

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2022!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Gayrimenkul yatırımcılar için en güvenli liman!

Remax Borsa Brokeri Halil Egemen, "Dalgalı döviz kuru piyasasında en güvenli liman gayrimenkul. Yatırımcılar için haklı ve karlı kazanç dönemi" diye konuştu. 

Gayrimenkul yatırımda güvenli liman oldu!

Kasım 2021'de konut satışları son 16 ayın en yüksek rakamını elde etti. Sektör temsilcileri vatandaşın gayrimenkulü güvenli liman olarak gördüklerini dile getirdi. 

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnşaat sektöründe örnek iş sağlığı ve güvenliği!

İnşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ''yüksekten düşme'' vakalarının yer aldığını söyleyen ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, iş sağlığı ve güvenliği açısından örnek bir uygulamada olması gerekenleri anlattı.

Ürün güvenliği ve teknik düzenlemeler kanunu yayımlandı!

Ürünlerin güvenli ve ilgili teknik düzenlemelere uygun olmasının sağlanması, piyasa gözetimi ve denetim ve yükümlülüklere ilişkin esasların belirlenmesini amaçlayan ürün güvenliği ve teknik düzenlemeler kanunu yayımlandı.

Güvenli bölge için konut projeleri hazır!

Suriye’nin kuzeyine, güvenli bölge oluşturulduktan sonra Suriyeli mültecilerin barınması için yapılacak projeler hazır…

asansör iş güvenliği talimatı Haberi

asansör iş güvenliği talimatı

Asansör güvenlik önlemleri!

Asansör güvenlik aksamları, 31 Ocak 2007 tarihinde 26420 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Asansör Yönetmeliğindeki Ek IV’te listelenmiş olan aksamlara deniyor.  Uyumlaştırılmış bir Avrupa standardının bir veya daha fazla sağlık ve güvenlik gereğini kapsaması durumunda,

             

a) Bu standarda uygun monte edilmiş asansörlerin bu Yönetmeliğin 5 inci maddesindeki ilgili temel gereklere uygun olduğu,

             

b) Bu standarda uygun olarak imal edilmiş güvenlik aksamlarının, gerektiği şekilde monte edilmeleri bakımından asansörlerle ilgili temel gereklere uygunluğu sağladıkları kabul edilir.

             

Bakanlık, uyumlaştırılmış ulusal standartların isim ve numaralarını Resmî Gazete’de yayımlatır ve bu bilgileri Müsteşarlık aracılığı ile Komisyona bildirir.

             

Uyumlaştırılmış standartların bulunmadığı durumda Bakanlık, bu...