30 / 04 / 2024

Asansör paraşüt

Asansör paraşüt

Asansörlere 600 liraya hayat kurtaran paraşüt gelecek. İstanbul'daki inşaat kazası sonrası güvenliği yeniden gündeme gelen asansörlerde aslında hayat kurtaran bir sistem var; paraşüt. Ancak asansörlerin yüzde 30'unda yok...

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Ticaret Bakanlığı'ndan 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı!

Ticaret Bakanlığı 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı yaparak, gerçeklik taşımayan nitelikteki ilanları verenler hakkında idari para cezası uygulanabileceğini belirtti.

Baş Yapıt Grup İnşaat Elektrik Makina Asansör Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baş Yapıt Grup İnşaat Elektrik Makina Asansör Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Mehmet Güli Akgün tarafından kuruldu.

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Kripto para borsası Huobi'den kripto para türevlerinde işlem yapma yasağı!

Kripto para borsası Huobi tarafından, Çinli yatırımcılara kripto para türevlerinde işlemler gerçekleştirilmesine yasak getirdi.

Türkiye'de asansör kazaları neden arttı?

Ülke genelinde son 10 yıl içerisinde asansör kazalarında artış yaşandı. Bu sürede asansör kazaları nedeniyle 152 kişi hayatını kaybetti.

Bozulan asansörün parasını kim karşılar?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu bozulan asansörünün parasını kim karşılayacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Her daire asansör aidatı öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında her daire asansör aidatı öder mi sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

İzmir depremi asansör denetimlerini yeniden gündeme getirdi!

Türkiye genelinde asansör sayısı 550 bini aşarken, en çok asansör 147 bin 271 adetle mega kent İstanbul'da bulunuyor. Uzmanlar, deprem sırasında asansörün kullanılmaması konusunda uyarıyor.

RoyalCert, Türkiye’nin asansör karnesini açıkladı!

A Tipi Muayene Kuruluşu RoyalCert, Türkiye’nin 2019 yılı asansör karnesini ve kuruluşun 2019 yılı değerlendirmesini paylaştı...

Torun Center asansör kazası davasındaki ceza ve beraatlere onama!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Torun Center'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin yerel mahkemece 9 sanığa verilen 60 bin 800'er lira adli para cezası ile 16 sanık hakkındaki beraat kararını onadı...

Çin'de inşaat alanında asansör düştü: 11 ölü!

Çin Hebei eyaletinde bir inşaat alanında asansörün düşmesi nedeni ile 11 işçi yaşamını yitirdi, 2 işçi de yaralandı...

Ankara Şehir Hastanesinde asansör düştü iddiası!

Sağlık Bakanlığından, Ankara Şehir Hastanesinde asansörün düştüğü ve dört kişinin yaralandığı yönünde bazı internet sitelerinde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı açıklandı. 

Asansör paraşüt Haberi

Asansör paraşüt

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan ve ölümle sonuçlanan asansör kazası dikkatleri bir kez daha asansör güvenliğine çekti. Dün başlayan Avrasya Asansör, Yürüyen Merpen Sanayi ve Teknolojileri Fuarı’nda da güvenlik sistemleri ön plandaydı. Tüm Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Levent Akdemir, asansörlerde mutlaka paraşüt sisteminin kullanılması gerektiğine söyledi. Maliyetinin 600-700 lira arası olduğunu belirten Atik, "Asansör düşmeye başladığında ya da raydan çıktığında paraşüt sistemi devreye girer ve rayı kitleyerek asansörün düşmesini engeller” dedi. 


'KIRMIZI ETİKET'E DİKKAT EDİN!


Ancak Atik'e göre, paraşüt sitemi Türkiye’deki asansörlerin yüzde 30’unda kullanılmıyor. Vatandaşları uyaran Atik, “Kırmızı etiket varsa o asansör tehlikelidir. Asansörde ayna olmalı, kendinizi görmeden karşıdan adım atmayın” ifadesini kullandı.


SANAL GÜVENLİK


3 yıllık bir Ar-Ge çalışması sonucu ‘sanal güvenlik’ sistemini icat ettiklerini belirten OMEGA mühendisliğin Genel Müdürü Erkan...