04 / 10 / 2024

asansör zorunlu mu

asansör zorunlu mu

İmar Kanunu Uygulama Yönetmelikleri kapsamında yer alan hükümlere göre, yüksekliği 17 metreyi geçen ve beşten fazla katı bulunan binalarda zemin kattan son kata kadar asansör yapılması zorunlu tutuluyor...

Ek MTV ödemesi zorunlu mu? Ek MTV ödenmemesi halinde ne olur? EK MTV'de son dakika gelişmesi

Ek MTV üçüncü taksit ödemeleri 6 Eylül günü yapıldı. Araç sahipleri ödemelerini GİB üzerinden veya Vergi daireleri aracılığı ile yaparken, ödemelerini yapmayan bazı sürücüler ise ''Ek MTV ödemesi zorunlu mu? Ek MTV ödenmemesi halinde ne olur?'' sorularını araştırıyor. İşte EK MTV'de son dakika geliş

Giriş katta oturanlar asansör giderlerini ödemek zorunda mı? 

Zemin katta oturan kişiler, asansör kullanmadıklarını belirtse de genel olarak asansör gideri ödemelerinden kaçınamıyorlar. Fakat bu durum binanın yönetim planlarına göre değişebiliyor. Peki zemin katta oturan kişiler asansör giderlerini ödemek zorunda mı? Asansör giderlerinden muaf tutulur mu?

Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu?

Konutların tapu devir işlemleri sırasında elektrik, su, doğalgaz gibi yeni aboneliklerinde gündeme gelen DASK'ın ne olduğu merak ediliyor. Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar..

Konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut kredisi kullanırken başvuru sahiplerine hayat sigortası da kullandırılıyor. Peki, konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Tapu satış işlemlerinde DASK zorunlu mu?

Tapuda taşınmaz mal satış işlemi yapacak olan kimseler DASK sigortasının zorunlu olup olmadığını araştırıyor. Peki, Tapu satış işlemlerinde DASK zorunlu mu?

Tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Kaç yaş üstüne, nasıl alınır?

Tapu devir işlemlerinde belli bir yaşın üstünde kişilerce yapılması halinde sağlık raporu istenebiliyor. Peki, tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Nasıl alınır?

Kiracı asansör giderlerinden sorumlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki asansör giderlerinin kiracıya mı ev sahibine mi ait olduğunu kaleme aldı.

Apartmanlardaki asansör bakım ücretinde sınır var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Apartmandaki asansör denetlemesi 10 dakika sürüyor, bu ayki fatura 371.5 TL. Yılda bir denetim oluyor ve mutlaka kırmızıya geçiriyorlar. Bu tahsilat, böyle yersiz olmuyor mu? Sınırı nedir?' sorusunu yanıtladı.

Binalara yeşil sertifika almak zorunlu mu?

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği'ne göre binalara yeşil sertifika almak zorunlu mu? Binalara yeşil sertifika nasıl alınır?

Yeni imar yönetmeliğinde asansör maddeleri!

1 Ekim 2017 itibari ile yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği ile binalardaki asansör zorunluluğu değişti mi? Kaç katlı binalarda asansör yapılması zorunlu olacak?

Mirasçılık belgesi zorunlu mu?

Mirasçılık belgesi, bir kimsenin vefatının ardından alınan belgeler arasında yer alıyor. Bu belgede kimlerin hangi oranda mirasçı olduğu, mirasın neler olduğu görülebiliyor. Peki, mirasçılık belgesi alınması zorunlu mu?

Doğalgaz kullanmak zorunlu mu?

Apartmanlarda kış aylarında kullanılan ısınma sistemleri kömür ve doğalgaz olarak karşımıza çıkıyor. Kimi apartmanlarda doğalgaz kullanımı zorunlu tutuluyor. Peki, yasal olarak doğalgaz kullanmak zorunlu mu?

Deprem sigortası her yıl zorunlu mu?

Deprem sigortası, depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunaminin doğrudan neden olacağı maddi zararları, nakit olarak karşılayan sigorta türü oluyor. Peki, deprem sigortası her yıl zorunlu mu?

asansör zorunlu mu Haberi

asansör zorunlu mu

Konutlarda asansör zorunluluğu!

İmar Kanunu Uygulama Yönetmeliklerinde yer alan "asansör" ile ilgili yönetmeliklere göre kimi binalarda asansör yapılması zorunlu tutuluyor. Peki hangi apartmanlarda asansör yapımı zorunlu oluyor? İşte yönetmelik kapsamında yer alan konutlarda asansör zorunluluğu ile ilgili maddeler...


ASANSÖRLER    

MADDE 8.08

Bina giriş katından itibaren kat adedi, bu kat ile birlikte 4’den fazla olan konut binalarında, bodrumda iskan edilen katlar dahil tüm katlara hizmet veren asansör yapılması zorunludur. Yapı sahibince istenirse daha az katlı yapılarda da asansör yapılır.


Asansör boşluğunun dar kenarı (1.20) m.’den, alanı (1.80) m2’den, kapı genişliği ise (0.90) m’den az olamaz. Asansör önü sahanlık genişliği, asansör kapısı sürme ise en az(1.20) m., asansör kapısı dışa açılan kapı ise en az (1.50) m. olmalıdır.


Konut binalarında 12’den fazla daire bulunması halinde...