02 / 05 / 2024

asansörde yıllık kontrol

asansörde yıllık kontrol

Binada asansörün yönetmelik kurallarına uygun olarak güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla ayda en az bir defa düzenli olarak bakımını yaptırmaktan bina yöneticisi sorumlu oluyor. Peki, asansörün yıllık kontrolü nasıl yapılır?

Türkiye'deki yıllık gayrimenkul işlem hacmi 150 milyar dolar!

ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Türkiye'de yıllık 150 milyar dolarlık bir gayrimenkul işlem hacminin söz konusu olduğunu belirtti. Ekşioğlu, sektörde 6 milyar dolarlık bir hizmet bedeli pazarı bulunduğunu ifade etti.

Ataşehir'deki asansörlerin yıllık kontrollerini Royalcert yapacak!

Ataşehir'de bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılması amacı ile A tipi muayene kuruluşu olan ‘’ROYALCERT Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş.’’ ve Ataşehir Belediyesi arasında görevlendirme sözleşmesi yapıldı.

Gölcük’te asansörler sil baştan!

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği uyarınca Gölcük Belediyesi, idari sınırları içerisindeki asansörlerin yıllık kontrol hizmetleri için İnspecco Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti. ile protokol imzaladı.

Asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansörün, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için, piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda kontrol yapılması gerekiyor. Peki, asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Türkiye’de alt gelir grubunun yıllık 72 bin konut ihtiyacı var!

Türkiye’de alt gelir grubunun yıllık 72 bin konut ihtiyacı var. Ancak bu kesime üretim sıfır. Sektörde ağırlıklı olarak lüks konut arz ediliyor. Bu da yıllık 24 bin arz fazlasına neden oluyor...

Asansör yıllık kontrol başvuru formu!

Yapılardaki asansörlerin hizmete alındıktan sonra çevrenin, insanların ve canlıların sağlık ve güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak için asansör yıllık kontrollerinin yapılması gerekiyor. İşte asansör yıllık kontrol başvuru formu..

Asansörün yıllık kontrolü nasıl yapılır?

Binada asansörün yönetmelik kurallarına uygun olarak güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla ayda en az bir defa düzenli olarak bakımını yaptırmaktan bina yöneticisi sorumlu oluyor. Peki, asansörün yıllık kontrolü nasıl yapılır?

Beşiktaş'ta asansörlerin yıllık kontrolleri yapılıyor

Beşiktaş Belediyesi, ilçede bulunan asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılması için bir duyuru yayımladı. Belediye sınırları içerisindeki binalarda kullanılmakta olan asansörlerin yıllık kontrol ve bakımları, anlaşmalı kuruluşa yaptırılabilecek .

Kayalar Kimya'nın mobilya boyası ve vernik üretim kapasitesi yıllık 75 bin ton!

Genç markasıyla mobilya boyası ve vernik üretimi yaptıklarını belirten Kayalar Kimya Satış Pazarlama Müdürü Bedri Büyüktaşkın, yıllık üretim kapasitelerinin 75 bin ton olduğunu ve Türkiye pazarında yüzde 23'lük payla sektörde lideri olduklarını açıkladı..

Asansörlerin yıllık kontrolü!

Asansör yönetmeliğine göre yapının bağlı bulunduğu belediyelerce veya Belediye hudutları dışındaki yapılar için Valiliklerce yılda en az bir kere her asansörlerin yıllık kontrolünün yapılması gerekiyor...

Emre Köyü'ndeki 500 yıllık hamam ve çeşmenin restorasyonu sürüyor!

Manisa Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın Kula'ya bağlı Emre Köyü'nde 500 Yıllık tarihe bir geçmişe sahip olan Hamam ve Çeşme Restorasyonu kazı çalışmalarını yerinde inceledi..

Konut kredisi yıllık maliyet oranı!

Konut kredisi yıllık maliyet oranı nasıl hesaplanır? İşte Konut Finansmanı Sisteminde Erken Ödeme İndirimi ve Yıllık Maliyet Oranı Hesaplama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamındaki hesaplama formülü...

Nuruosmaniye'nin 265 yıllık sarnıcı büyük ölçüde temizlendi!

Restorasyon sırasında Nuruosmaniye Camisi'nin altında ortaya çıkan, sadece caminin değil, Kapalıçarşı'nın etrafından gelen suları toplayarak, Haliç'e aktaran 265 yıllık sarnıç ve su terazisinin temizliği büyük ölçüde tamamlandı

asansörde yıllık kontrol Haberi

asansörde yıllık kontrol

Asansörün yıllık kontrolü nasıl yapılır?

Binada asansörün yönetmelik kurallarına uygun olarak güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla ayda en az bir defa düzenli olarak bakımını yaptırmaktan ve kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için ilk yıllık kontrolünü, asansörün piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere yaptırmaktan bina yöneticisi sorumlu oluyor.


Asansörün yıllık kontrolünün nasıl yapılması gerektiği, 18.11.2008 tarihinde  27058 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde açıklanıyor:


Asansörün yıllık kontrolü..

(1) Asansörün piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere olmak üzere, her asansörün yıllık kontrolü yapının bağlı bulunduğu ilgili idare tarafından,...