14 / 05 / 2024

asansörler hakkında genel bilgi

asansörler hakkında genel bilgi

Asansörler için tam kalite güvencesi ile ilgili esaslar, 31 Ocak 2007 tarihinde 26420 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Asansör Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte asansörler için tam kalite güvencesi...

Nazım Erdoğan'dan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Değişikliği değerlendirmesi!

sahibindencom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te gerçekleştirilen düzenlemeye ilişkin, "Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan bu düzenlemeyi çok önemli buluyor ve destekliyoruz." dedi.

CHP'den Türkiye Çevre Ajansı'nı kuran kanun hakkında açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında açıklama yaptı.

İhlas Gayrimenkul'den genel kurul tehiri hakkında açıklama!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş. genel kurul tehiri hakkında açıklama yaptı...

Kooperatif genel kurul toplantıları hakkında tebliğ!

Kooperatif ve Üst Kuruluşlarının Olağan Genel Kurul Toplantılarının Birleştirilerek Yapılması Hakkında Tebliğ, 31 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.. 

Akiş GYO'dan genel kurul gündemindeki kararların iptali hakkında açıklama!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2014 yılı Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli dava hakkında gelişmeler hakkında açıklamada bulundu. Açıklama KAP'ta yayınlandı.

Çevre ve Şehircilik'ten 16 yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, 16 yapı denetim firması hakkında geçici durdurma kararı verdi. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

4 ildeki 5 yapı denetim şirketi hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Niğde'deki 2, İstanbul, Isparta ve Ağrı'daki yapı denetim firması hakkında geçici durdurma kararı verdi. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yeni nesil asansörler, güven veriyor!

Yeni nesil asansörler, daha verimli, emniyetli ve akıllı sistemleriyle kullanıcıya güven veriyor. Günümüzün vazgeçilmez ulaşım araçlarının başında gelen asansörlerin ileri teknolojiyle üretilmesi veya modernize edilmesi, asansör korkusunu önemli ölçüde azaltıyor.

Torunlar'ın asansör kazasında yeni gelişme!

Milli Gazete’nin “Torunlar yaşasın diye evlatlar ölüyor” manşetiyle Türkiye’de vicdanlara seslendiği Mecidiyeköy’deki asansör kazasında yeni gelişme. 10 işçinin hayatını kaybettiği kazada, TOKİ görevlileri hakkında iddianame hazırlandı.

6745 Sayılı Kanunun 69. maddesi hakkında duyuru!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı , 6745 Sayılı Kanunun 69. maddesi hakkında duyuru yayımladı. İşte 2B arazileri ile ilgili o duyuru..

Çevre ve Şehircilik'ten 5 yapı denetim şirketi hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, 3 ildeki 5 yapı denetim firması hakkında geçici durdurma kararı verdi. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bazı illerde Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlükleri kurulması hakkında karar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Taşra Teşkilatında Düzenleme Yapılması Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararname ile bazı illerde yeni bölge müdürlükleri kuruldu..

Fi Yapı asansör kazasında iki kişi tutuklandı!

İstanbul Esenyurt'ta 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasında ihmalleri görülen Fi Yapı Genel Müdürü Ferudun Yüce ve taşeron firma olan Bayram İnşaat'ın sahibi Muharrem Bayram, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

asansörler hakkında genel bilgi Haberi

asansörler hakkında genel bilgi

ASANSÖRLER İÇİN TAM KALİTE GÜVENCESİ 

1. Tam Kalite güvencesi, bu Ekin 2 numaralı paragrafında belirtilen yükümlülükleri yerine getiren bir asansör monte edenin, asansörlerin, uygulanan yönetmeliğin gereklerini sağladığını temin ve beyan etmesi işlemidir.


Asansör monte eden, CE uygunluk işaretini her asansöre iliştirmeli ve AT uygunluk beyanı düzenlemelidir. CE uygunluk işareti, bu Ekin 4 numaralı paragrafında tanımlanan gözetimden sorumlu Onaylanmış Kuruluşun kimlik numarası ile birlikte kullanılmalıdır.


2. Asansör monte eden, asansörlerin tasarım, imalat, birleştirme, montaj ve son muayenelerinde onaylanmış kalite güvence sistemini işletmeli ve bu Ekin 3 numaralı paragrafında belirtilen deneyleri uygulamalı ve bu Ekin 4 numaralı paragrafında belirtilen gözetime tabi olmalıdır.


3. Kalite Güvence Sistemi

3.1. Asansör monte eden, bir Onaylanmış Kuruluşa kendi kalite güvence sisteminin değerlendirmesi için başvurmalıdır.

Bu başvuru aşağıdakileri içermelidir;

- Asansörlere ilişkin tüm...