15 / 05 / 2024

Asbest söküm uzmanı

Asbest söküm uzmanı

Asbestle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik, 25 Ocak 2013 Tarihli ve 28539 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında asbestle çalışanların almaları gereken önlemlere yer veriliyor...

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, yerinde kentsel dönüşüm projesinin Elazığ için sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

Astral Denizcilik Makina Gemi Söküm Ve Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Astral Denizcilik Makina Gemi Söküm Ve Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Yontucu tarafından kuruldu.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

Haydarpaşa Numune Hastanesi için asbest iddiası!

Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde yıkım çalışmaları başladı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, yıkım esnasında hasta, hasta yakınları ve hemşirelerin asbest tozlara maruz kaldığını dile getirdi.

Asbestli binalar Türkiye'nin Çernobil'i!

Asbestli yapıların tehlikesine yönelik açıklama yapan Asbest Söküm Uzmanları Derneği Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle yıkımlarda çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 

Kentsel dönüşüm bölgelerinde büyük tehlike!

Asbest Söküm Uzmanları Derneği'nin yaptığı araştırmaya göre;  İstanbul'da bulunan binalar akciğer kanserine kadar yol açabilen asbest tehlikesi ile karşı karşıya. 

Kentsel dönüşümde ölümcül tehlike: Asbest! 

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, kansere kadar birçok ölümcül hastalığa sebebiyet veriyor. Asbest Söküm Uzmanları Derneği, belediyelere asbestle mücadele konusunda çağrıda bulundu. 

Yeni AKM'de iskele söküm işlemleri başladı!

Taksim'de inşa edilen Atatürk Kültür Merkezi inşaatında son aşamaya gelindi. Alınan bilgilere göre;  kubbeli opera salonunun içindeki iskeleleri sökülmeye başladı.

Mersin Yenişehir'de yıkılacak binalardan 20 ton asbest söküldü!

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yıkılacak binalarda tespit edilen asbest söküm işlemleri devam ediyor. Bu çalışmalar dahilinde binalardan 20 ton asbestli malzeme söküldü

Çamlıca'da eski televizyon kuleleri sökülüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca'da eski televizyon kulelerinin söküm çalışmalarını helikopter ile inceledi.

Çamlıca'da 40 yıllık TRT verici kulesi de sökülüyor!

Küçük Çamlıca TV-Radyo kulesinin devreye alınmasından sonra görüntü kirliliğine yol açan eski antenlerin sökümünde sona yaklaşıldı. 166 metre yüksekliğindeki TRT verici kulesinde de söküm çalışmalarına geçildi.

Şimşekler Gıda, Gemi Söküm, İnşaat Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Şimşekler Gıda, Gemi Söküm, İnşaat Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Tuzla'da 7 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Orbay Şimşek ve Basri Dede tarafından açıldı.

Avcılar’daki tedbirsiz yıkım tehlike oluşturuyor!

Avcılar Denizköşkler Mahallesi’ndeki 5 katlı binada incelemeler yapıldı. Binanın riskli olduğu tespit edilmesinin ardından yıkım çalışmaları başladı. Yıkım alanındaki tedbir yetersizliği pencerelerin söküm işleminde betonların yola düşmesine sebep oldu.

Asbest söküm uzmanı Haberi

Asbest söküm uzmanı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:


ASBESTLE ÇALIŞMALARDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, çalışanların asbest söküm, yıkım, tamir, bakım, uzaklaştırma çalışmalarında asbest tozuna maruziyetlerinin önlenmesi ve bu maruziyetten doğacak sağlık risklerinden korunması, sınır değerlerin ve diğer özel önlemlerin belirlenmesidir.

Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamına giren, asbest veya asbestli malzeme ile yapılan çalışmalarda, asbest tozuna maruziyetin olabileceği tüm işlerde ve işyerlerinde uygulanır.

Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik;


a) 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 30 uncu maddesi ile 9/1/1985 tarihli ve 3146 sayılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 12 nci maddesine...