27 / 05 / 2024

Asfalt görmeyen katılım bedeli ödemeyecek

Asfalt görmeyen katılım bedeli ödemeyecek

Ankara 4. Vergi Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Asfalt katılım bedeli’ olarak daire sahiplerinden aldığı vergiye ‘dur’ dedi. Mahkemenin emsal kararında, "hakkaniyet ölçütlerine aykırılık" gerekçesi yer aldı.

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

Ziraat Katılım'dan anneler günü hediyesi!

Ziraat Katılım Bankası, Anneler Günü için müşterilerine özel bir kampanya düzenliyor. Hemen kaçırmadan siz de bakın! İşte ayrıntılar...

Emlak Katılım, görüntülü görüşme ile müşterilerine hesap açıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Katılım, müşterilerine mobil şube üzerinden görüntülü görüşme ile hesap açıyor.

Emlak Katılım Gaziantep’teki 2. şubesini hizmete açtı!

Yaklaşık olarak bir asırlık köklü geçmişinden aldığı güçle katılım finans sektöründe yeniden hayat bulan Emlak Katılım, 2021’de de şube yatırımlarını sürdürüyor. Gaziantep'te 2. şubesini hizmete açan Emlak Katılım yıl sonunda 100 şubeye ulaşmayı hedefliyor.

Ziraat Katılım Varlık Kiralama 350 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama'nın 350 milyon TL tutarında, 98 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikasının  nitelikli yatırımcıya satışı tamamlandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 62 milyon TL'lik kira sertifikası itfası tamam!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın ihraç ettiği TRDEVKS12112 ISIN kodlu, 99 gün vadeli, 62 milyon 910 bin TL tutarında kira sertifikasının itfası tamam...

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 200 milyon TL'lik kira sertifikasının itfası tamam!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS12112 ISIN kodlu, 104 gün vadeli, 200 milyon 40 bin TL'lik kira sertifikasının itfası gerçekleştirildi. 

Emlak Katılım Varlık Kiralama 95.5 milyon TL kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS32128 ISIN kodlu, 90 gün vadeli, 95 milyon 532 bin TL tutarında, yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışı tamam...

Emlak Katılım Varlık Kiralama 215 milyon TL kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS22186 ISIN kodlu, 33 gün vadeli, 215 milyon TL tutarında, yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışı tamam...

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 210 milyon TL'lik kira sertifikası itfası!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından ihraç edilen TRDEVKSA2014 ISIN Kodlu, 160 gün vadeli, 210 milyon 895 bin TL sermaye bedeli tutarında kira sertifikası itfası tamamlandı. 

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 96.8 milyon TL'lik kira sertifikası itfası!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından ihraç edilen TRDEVKSA2063 ISIN Kodlu, 62 gün vadeli, 96 milyon 895 bin TL sermaye bedeli tutarında kira sertifikası itfası tamamlandı. 

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 154 milyon TL kira sertifikası itfası!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından ihraç edilmiş olan TRDEVKSA2030 ISIN kodlu, 112 gün vadeli, 154 milyon TL tutarında kira sertifikasının itfası hakkında açıklama yaptı.

Vakıf Katılım en yüksek tutarlı yurt içi TL kira sertifikası ihracına imza atan kurum oldu!

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş,

Asfalt görmeyen katılım bedeli ödemeyecek Haberi

Asfalt görmeyen katılım bedeli ödemeyecek

Ankara’da, yüksek meblağdaki ‘asfalt katılım bedeli’ 2014’te en çok konuşulan ve tartışılan konulardan biri oldu. 750 TL ile 8 bin TL arasında değişen ‘asfalt katılım bedeli’ ile tebligatlar daire sahiplerine ulaşınca büyük tepki çekmiş, vatandaşlar soluğu mahkemelerde almıştı. Bu konuda bir çok dava devam ederken, Ankara 4. Vergi Mahkemesi, belediyelerin, “Asfalt katılım bedeli” olarak vatandaşlardan vergi alınmasını örnek bir kararla durdurdu. Mahkeme, “Bedeli, gayrimenkulün cephesinin olmadığı yolların maliyetini dahil ederek hesaplayamazsın. Bu durumda yol harcaması için katılım payı alınması hakkaniyet ölçütlerine aykırı” olduğu gerekçesiyle bu kararı verdi.


SOKAKTA ÇALIŞMA YOK


Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl Bağlıca Mahallesi sakinlerine, asfalt ve yol çalışması yapıldığı gerekçesiyle “yol katılım bedeli” adı altında bin ila 3 bin lira arasında değişen oranda vergi ödemelerini tebliğ etti....