19 / 05 / 2024

asfalt parası ödenmezse ne olur

asfalt parası ödenmezse ne olur

Denetçi Belediyeler tarafından yapılan asfaltlama, yeni yol yapımı veya yol genişletmesi nedeniyle son dönemlerde gayrimenkul sahiplerinden kamuoyunda "asfalt parası" olarak adlandırılan bir bedel alınmakta olduğu görülmektedir.

Ankara'da dönüşüm tartışmaları!

Milliyet Ankara yazarlarından Ömür Ünver, kentteki "kentsel dönüşüm" tartışmalarını köşesine taşıdı. İşte "asfalt parası" ve "8 ayrı alanla ilişkin kentsel dönüşüm kararı"yla ilgili yaşanan gelişmeler...

Gayrimenkul sahiplerinden alınan asfalt parası zorunlu mu?

Denetçi Belediyeler tarafından yapılan asfaltlama, yeni yol yapımı veya yol genişletmesi nedeniyle son dönemlerde gayrimenkul sahiplerinden kamuoyunda "asfalt parası" olarak adlandırılan bir bedel alınmakta olduğu görülmektedir.

Melih Gökçek: Asfaltı kullanan para ödemeli!

Belediyelerin topladığı asfalt parasıyla ilgili yeni bir öneri getiren Melih Gökçek, “Asfaltı kullanan, para ödemeli. Araç kullanan her ay 15 TL asfalt kullanım bedeli öderse, bu hiç kimseye dokunmaz” dedi.

Ankara'da her evden asfalt parası alınacak!

Melih Gökçek’in Ankara’da yurttaşları bezdiren uygulamalarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Gökçek şimdi de belediyenin döktüğü asfalt için ev sahiplerine ‘asfalt parası’nı ödemeleri için ihbarname gönderdi..

1953 yılında Florya'da 300 metrekare arsa 1.100 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 49 liraya satıldığı 1953 yılında Florya'da, denize 60 metre mesafede, asfalt üzerinde bulunan 300 metrekarelik arsaları 23 adet altın parasına, bin 100 liraya satın almak mümkünmüş.

Site aidatı ödenmezse ne olur?

Sitedeki ortak giderler için toplanan aidatın tüm malikler tarafından ödenmesi gerekiyor. Malikler, ortak gider payını ve toplanacak avansı ödemekten kaçınamıyor. Peki, site aidatı ödenmezse ne olur?

Mimarsinan bölgesi Şirintepe Mahallesi'ne 6 bin ton asfalt!

Mimarsinan Bölgesi, Şirintepe Mahallesinde yer alan MİM-SİN Konutları ile Yavuzselim mahallesi arasında yer alan yolda genişletme çalışması yapılıyor. Mimarsinan bölgesi Şirintepe Mahallesi'ne 6 bin ton asfalt döküldü.

Aliağa Şakran Mahallesi sakinlerinin atık su parası isyanı!

Aliağa'nın Yeni Şakran Mahallesi sakinleri, sokaklarında kanalizasyon sistemi bulunmamasına rağmen İZSU 'nun tüm evlerden atık su parası almasına isyan ediyor. Yetkililerin bu yanlıştan dönmesini istiyor

1949 yılında Küçükyalı'da 7.662 metrekare arsa 21.000 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 44 lira olduğu 1949 yılında Küçükyalı'da 7 bin 662 metrekare arsayı 478 adet altın parasına almak mümkünmüş. Büyükdere asfaltı üzerinde bin metrekare bahçesi olan yalı ise 60 bin liraya satılacakmış.

Tonyukuk Anıtı'nın asfalt yolu açılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen yıl Tonyukuk Anıtı'nı ziyareti sonrası TİKA'ya verdiği talimat doğrultusunda yapımına başlanan asfalt yol tamamlandı. Orhun Anıtları'ndan ilki olan Bilge Tonyukuk'a giden yol bu ay açılacak...

Mersa Geri Dönüşüm Asfalt İnşaat Makina Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mersa Geri Dönüşüm Asfalt İnşaat Makina Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Muhammet Geniş tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 3 Ekim'de Çatalca, Yassıören Yolu Üzeri'nde kuruldu.

ERK Asfalt Makina Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ERK Asfalt Makina Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Recep Köstereli tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 3 Ekim'de Çatalca, Yassıören Yolu Üzeri Dikilitaş Mevkii'nde kuruldu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi asfalt çalışmalarına devam ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Yol İşleri Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından ilçelerde yapılan çalışmalara paralel olarak kent merkezindeki cadde ve bulvarlarda asfalt yenileme ve bordür tretuvar yapım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

asfalt parası ödenmezse ne olur Haberi

asfalt parası ödenmezse ne olur

Denetçi Belediyeler tarafından yapılan asfaltlama, yeni yol yapımı veya yol genişletmesi nedeniyle son dönemlerde gayrimenkul sahiplerinden kamuoyunda "asfalt parası" olarak adlandırılan bir bedel alınmakta olduğu görülmektedir. Özellikle 2014 yılı belediye seçimleri döneminde yapılan yol ve asfalt çalışmalarının bedelinin seçimlerden sonra tahakkuk ve tahsil edilmesi beraberinde bazı sıkıntılar getirmektedir. 


Asfalt parası olarak adlandırılan bu bedel aslında 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'na göre "yol harcamalarına katılma payı"dır. 


1. Payın konusu 

Söz konusu kanunda yer alan düzenlemelere göre; yol harcamalarına katılma payı, belediyelerce, 

a) Yeni yol açılması, 

b) Mevcut yolların yüzde 40 nispetinde veya daha fazla genişletilmesi, 

c) Kaldırmışız ve bakımsız bulunan yolların, kaldıran veya parke kaldırım haline getirilmesi veya asfalt yapılması, kaldırım veya şose halindeki yolların da parke, beton veya asfalta çevrilmesi, 

d) Mevcut kaldıran veya parkelerin sökülüp...