27 / 05 / 2024

asfalt parası yasal mı

asfalt parası yasal mı

Denetçi Belediyeler tarafından yapılan asfaltlama, yeni yol yapımı veya yol genişletmesi nedeniyle son dönemlerde gayrimenkul sahiplerinden kamuoyunda "asfalt parası" olarak adlandırılan bir bedel alınmakta olduğu görülmektedir.

Ankara'da dönüşüm tartışmaları!

Milliyet Ankara yazarlarından Ömür Ünver, kentteki "kentsel dönüşüm" tartışmalarını köşesine taşıdı. İşte "asfalt parası" ve "8 ayrı alanla ilişkin kentsel dönüşüm kararı"yla ilgili yaşanan gelişmeler...

Gayrimenkul sahiplerinden alınan asfalt parası zorunlu mu?

Denetçi Belediyeler tarafından yapılan asfaltlama, yeni yol yapımı veya yol genişletmesi nedeniyle son dönemlerde gayrimenkul sahiplerinden kamuoyunda "asfalt parası" olarak adlandırılan bir bedel alınmakta olduğu görülmektedir.

Melih Gökçek: Asfaltı kullanan para ödemeli!

Belediyelerin topladığı asfalt parasıyla ilgili yeni bir öneri getiren Melih Gökçek, “Asfaltı kullanan, para ödemeli. Araç kullanan her ay 15 TL asfalt kullanım bedeli öderse, bu hiç kimseye dokunmaz” dedi.

Ankara'da her evden asfalt parası alınacak!

Melih Gökçek’in Ankara’da yurttaşları bezdiren uygulamalarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Gökçek şimdi de belediyenin döktüğü asfalt için ev sahiplerine ‘asfalt parası’nı ödemeleri için ihbarname gönderdi..

Pazarköy ve Harunusta arasında asfalt çalışması!

Akyazı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Akyazı'da devam ettirilen alt yapı, üst yapı güçlendirme çalışmaları Pazarköy ve Harunusta Mahallesi arasında Büyükşehir Belediyesi ve Akyazı Belediyesi işbirliği ile asfalt serimine başlandı

Pazarköy ve Harunusta arasında asfalt çalışmaları başladı!

Akyazı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Akyazı'da devam ettirilen alt yapı, üst yapı güçlendirme çalışmaları kapsamında Pazarköy ve Harunusta Mahallesi arasında Büyükşehir Belediyesi ve Akyazı Belediyesi işbirliği ile asfalt serimine başlandı

Ankara'da yılın ilk yarısında 2 milyon 265 bin asfalt serildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, sınırlarına yeni katılan ilçe ve köyler de dahil olmak üzere yapılan asfalt çalışmaları hız kesmeden 7/24 devam ediyor.Ankara'da yılın ilk yarısında 2 milyon 265 bin asfalt serildi.

Antalya'da köylere ilk asfalt döküldü!

Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırlarının bütün ili kapsamasıyla Antalya’nın en ücra köşelerine kadar hizmet götüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, köylerini de ilk kez sıcak asfalt ile buluşturuyor.

Mega projeler asfalt sektörüne ivme kazandıracak!

Türkiye beton ve asfalt sektörü, 2014 yılında da yoğun bir çalışma temposu geçiriyor. Gündemdeki üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi mega projelerin, sektörün büyümesine ivme katması bekleniyor.

Apartmanda çatıya anten takılması yasal mı?

Apartmanlarda oturan kat malikleri için sürekli tartışma konusu olan bireysel çanak anten konusu hakkında alınan son Yargıtay Kararı ne diyor? Apartmanda çatıya anten takılması yasal mı?

Fırat Asfalt Altyapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fırat Asfalt Altyapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Şahap Aymak tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 22 Temmuz'da Sancaktepe, Veysel Karani Mahallesi'nde kuruldu.

Fikret Orman: Stat inşaatımızda devletin bir kuruş parası yok!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yapımı devam eden Vodafone Arenada basın mensuplarına iftar yemeği verdi. Fikret Orman stad inşaatımızda devletimizin bir kuruş parası yoktur. Tamamen Beşiktaş'ın alın teriyle yapılmaktadır dedi...

Kooperatiflerde şerefiye parası!

Kooperatiflerde şerefiye parası ana gayrimenkulün yapım aşamasında inşaatların eşit olmayan şartlarda yapılması gayrimenkul inşaatlarında hak geçmemesi için ödeniyor. Peki, kooperatiflerde şerefiye parası ne kadar?

asfalt parası yasal mı Haberi

asfalt parası yasal mı

Denetçi Belediyeler tarafından yapılan asfaltlama, yeni yol yapımı veya yol genişletmesi nedeniyle son dönemlerde gayrimenkul sahiplerinden kamuoyunda "asfalt parası" olarak adlandırılan bir bedel alınmakta olduğu görülmektedir. Özellikle 2014 yılı belediye seçimleri döneminde yapılan yol ve asfalt çalışmalarının bedelinin seçimlerden sonra tahakkuk ve tahsil edilmesi beraberinde bazı sıkıntılar getirmektedir. 


Asfalt parası olarak adlandırılan bu bedel aslında 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'na göre "yol harcamalarına katılma payı"dır. 


1. Payın konusu 

Söz konusu kanunda yer alan düzenlemelere göre; yol harcamalarına katılma payı, belediyelerce, 

a) Yeni yol açılması, 

b) Mevcut yolların yüzde 40 nispetinde veya daha fazla genişletilmesi, 

c) Kaldırmışız ve bakımsız bulunan yolların, kaldıran veya parke kaldırım haline getirilmesi veya asfalt yapılması, kaldırım veya şose halindeki yolların da parke, beton veya asfalta çevrilmesi, 

d) Mevcut kaldıran veya parkelerin sökülüp...