04 / 05 / 2024

asgari ücret seçim

asgari ücret seçim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 Temmuz'da kamuoyuna açıkladığı yeni asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Asgari ücreti değerlendiren CHP, ypılan artışın yılın geri kalan zamanında milleti daha da sıkıntıya düşüreceğini söyleyip sandığı işaret etti.

Asgari ücret Euro bazında en yüksek seviyesine bu yıl erişti!

Asgari ücret dolar ve Euro bazında en yüksek rakamlara erişse de Avrupa’da en düşük ücret olmaktan kurtulamadı. Türkiye’nin asgari ücreti Avrupa’da en düşük 5’inci ücret olarak belirlendi. 

Asgari ücret zammından sonra kıdem tazminatı 500 bin lirayı geçti!

Asgari ücret zammından sonra bir çok kalemde ödemeler yeniden hesaplandı. 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle hem ücretlerde, ödeme kalemlerinde büyük değişim yaşanacak. Özellikle kıdem tazminatında...

Mehmet Şimşek'le görüşme yapan Cem Küçük'ten asgari ücret haberi: 2024 asgari ücret için rakam belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazeteci Cem Küçük’ü makamında ağırlayarak kendisine sorulan soruları yanıtladı. Bunlardan en önemlisi de asgari ücret zammıydı. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Uzman isim açıkladı: 2024'te asgari ücret bu kadar olacak! Ocak ayında asgari ücrete büyük zam geliyor

Asgari ücret 1 Temmuz itibarıyla yüzde 34 artışla net 11 bin 402 liraya yükseltilmişti. Yerel seçim öncesi asgari ücrete ocak ayında da büyük bir zam bekleniyor. İşte detaylar...

Düşük maaş alan emekliler asgari ücret seviyesine çıkaracak zam istiyor!

 Temmuz zammının açıklanmasıyla birlikte asgari ücret 11.402 TL oldu. Geçim sıkıntısı yaşayan emekliler de en düşük emekli maaşının bu seviyeye çıkarılmasını talep ediyor.

TBMM'nin önceliği fahiş kiralar, asgari ücret ile emekli ve memur zamları! Yasama mesaisi bu hafta başlıyor!

Cumhur İttifakı, seçim döneminde farklı toplum kesimlerine verilen sözlerin bir kısmını kapsayan sosyal paketi 15 Temmuz’a kadar yasalaştırmayı planlıyor. Bunun yanı sıra TBMM'nin önceliği fahiş kiralar, asgari ücret ile emekli ve memur zamları olacak. İşte ayrıntılar...

Asgari ücretliler nefesini tuttu Temmuz’u bekliyor! Yeni asgari ücret nasıl hesaplanacak?

Seçim  vaadlerinde sık sık vurgulanan Temmuz ayı zammına az bir süre kala yeni asgari ücretin nasıl hesaplanacağı merak ediliyor. 10 bin TL’nin üzerine çıkması beklenen asgari ücrete yapılacak zamda iki faktör etkili olacak.

Asgari ücret, emekli ve memur zammı için AK Parti'den hızlı açıklama! Ansızın duyuruldu, hemen bakın!

Son dakika açıklamasına göre, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, seçim sonrasında asgari ücret, memur ve emekli zammı konularının meclisin ilk gündem maddeleri olacağını duyurdu.

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuzda asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte konuşulan rakamlar…

Seçim sürecinin atlatılmasının ardından şu sıralar en çok konuşulan konulardan birisi de asgari ücret zammı. İşçi ve işveren tarafları yaptıkları peş peşe açıklamalar ile günümüz koşullarında temmuz ayında yapılacak zam oranına ilişkin görüşlerini paylaşıyor.

Seçim sonrası asgari ücrette son durum ne? Temmuz'da ara zam olacak mı? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından gözler asgari ücrete yapılacak ara zamma çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında asgari ücret zammı için tarih vermişti. Peki asgari ücrete zam

Asgari ücret için temmuzu beklemeye gerek kalmayacak! Seçimden hemen sonra

Asgari ücrete zam ile ilgili sevindiren bir gelişme yaşandı. Kulislerde, asgari ücretin geçerlilik tarihi temmuz ayı olsa bile seviyesinin seçim öncesi ilan edilebileceği beklentisi oluştu.

Asgari ücretliler 28 Mayıs'a kilitlendi! Asgari ücret artışı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce belli olur mu?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından adayların seçmen karşısına hangi vaatler ile çıkacağı merak konusu. Cumhurbaşkanı adaylarından sabit gelirlilere yönelik ekonomik vaatler beklenirken, asgari ücret artışının 28 Mayıs öncesi açıklanacağı da ileri sürülüyor.

Asgari ücret için 3 oran! Seçimlerde 2. tur dengeleri değiştirdi

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücret rakamlarına dikkat kesildi. Asgari ücret zammı seçim öncesi belli olup olmayacağı merak ediliyor. İşte tüm detaylar...

asgari ücret seçim Haberi

asgari ücret seçim

CumhurbaşkanıErdoğan’ın açıkladığı yüzde 30’luk asgari ücret zammı CHP kurmayları değerlendirdi.

Parti sözcüsü Faik Öztrak, “Kendilerine ‘ekonomistim’ diyenler, daha dört işlem yapıp asgari ücrete yapılan zammı hesaplayamıyor asgari ücretliyi enflasyona ezdiren bir zam oranını bile kendisi açıklıyor. Millet, sandıkta bunun hesabını soracak” iddiasında bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise asgari ücrete yapılan zammın, asgari ücretlinin yılın geri kalan 6 ayını yine açlık sınırı altında yaşamamaya mahkum edeceğini söyledi.

ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ 891 LİRA ALTINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Hiçbir vatandaşı enflasyona ezdirmeme sözü ve kararlığımız var’ dedikten sonra açıkladığı asgari ücret, açlık sınırının altında kaldı. 6 bin 391 lira olan açlık sınırı asgari ücretin 891 lira üzerinde kaldı. 

TÜİK'in ilk 5 aylık açıkladığı enflasyon oranı yüzde 35,6. Eğer haziran enflasyonu sıfır bile çıksa zam oranı yüzde 35,6 olacakken...