26 / 07 / 2024

Aşıkpaşazade

Aşıkpaşazade

İstanbul Türbeler Müze Müdürlüğü tarafından son on yıl içerisinde 45 türbenin restorasyonu yapıldı. Şimdi de ilk Türkçe tarih kitabının yazarı Aşıkpaşazade, Ahmet Cevat Paşa ve Emir Ahmet Buhari'nin türbelerinde bakım ve onarım çalışması başlatıldı

Kırşehir'deki Aşıkpaşa Tabiat Parkı Belediyeye devredilecek mi?

31 Mart yerel seçimlerinden önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 10 Milyon TL'den fazla harcama yapılan ve belediyeye devredileceği açıklanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı, seçimleri CHP kazanınca Kırşehir Belediyesi'ne devredilmedi. 10 milyonluk park ortada kaldı...

Azade Nisa Turizm İnşaat Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ve Ticaret A.Ş.Akka Hotels Lush Şubesi açıldı!

Azade Nisa Turizm İnşaat Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ve Ticaret A.Ş.Akka Hotels Lush Şubesi bugün Beyoğlu'nda 5 milyon 100 bin TL sermaye bedeli ile Oğuzhan Akbalık tarafından açıldı.

Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın belediyeye devri neden iptal edildi?

Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın Kırşehir Belediyesine devrinin Bakanlık tarafından iptal edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı belediyeye verilmedi! 

Kırşehir'de yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olan Aşıkpaşa Tabiat Parkı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belediyeye devir edilmedi. 

Yaşar Bahçeci: Kırşehir'e iz bırakacak yatırımlar yapıyoruz!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ana İshale hattı, Aşıkpaşa Tabiat parkı, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi, Güzler Evcil Hayvan Parkı ve piknik alanı çalışmalarını yerinde inceledi. Bahçeci, ''Şehrimizde kalıcı, iz bırakacak yatırımlar yapıyoruz.'' dedi.

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı Haziran'da tamam!

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı Projesi 2009 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na devredilerek çalışmalarına kararlı bir şekilde başlanıldı. Çalışmaların 2016 yılının Haziran ayında bitirilmesi bekleniyor

Kırşehir Banka Evleri'ndeki dönüşümde sona gelindi!

BELEDİYE Baş kanı Yaşar Bahçeci'nin Bağbaşı Mahallesi'nde başlattığı ve önemli kısma tamamlanan kentsel dönüşümün Aşıkpaşa Mahallesi'ndeki Bankaevleri'nde yapmak için başyattığı çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi.

Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nda son durum ne?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Aşıkpaşa Mahallesinin doğu kısmı Bölge Trafik Müdürlüğü karşısındaki 1200 dönümlük alanı kapsayan Aşıkpaşa Tabiat Parkı projesi çalışmaları hızla devam ediyor.

Kırşehir'de ruhsatsız ekmek fırını yıkıldı!

Kırşehir Belediyesi kaçak yapılaşmalara karşın çalışmalarını artırarak sürdürüyor. Kırşehir Aşıkpaşa Mahallesi Aşıkpaşa bulvarı üzerinde bulunan Karadeniz ekmek fırını Danıştay 14. Dairesinin aldığı karar ile yıkıldı.

Kırşehir Kervansaray Mahallesi yol ve kaldırım çalışmaları ne durumda?

Kırşehir Belediyesi Kervansaray Mahallesi’nde Boztepe yolu ile Aşıkpaşa ilkokul arasındaki alanı kapsayan bölgede yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Çankaya Aşıkpaşa pazar yeri hizmete açıldı!

Çankaya Belediyesi Aşıkpaşa Pazaryeri'ni tamamlayarak hizmete açtı. Yeni açılan Aşıkpaşa Pazaryeri ile birlikte Çankaya sınırları içerisindeki pazar yeri sayısı 21'e ulaştı.

Çankaya Aşıkpaşa Mahallesi’ndeki eski evler yıkılacak mı?

Çankaya Aşıkpaşa Mahallesi’nde yaklaşık olarak 5 yıl önce boşaltılan ve metruk hale gelen evler, bölgedeki madde bağımlılarının meskeni haline geldi.

Aşıkpaşa Pazaryeri hizmete açılıyor!

Çankaya Belediyesi, 21’inci pazar yerini açarak Çankayalıların hizmetine sunuyor. Mevcut pazar yerlerini tadilattan geçiren Çankaya Belediyesi, bu dönem içerisinde pazar yerlerinin üstünü kapatmayı da planlıyor.

Aşıkpaşazade Haberi

Aşıkpaşazade



Osmanlı Devleti'ni konu eden ilk Türkçe tarih kitabının yazarı Âşıkpaşazade'nin kabri restore ediliyor. İstanbul Türbeler Müze Müdürlüğü'ne bağlı olarak gerçekleştirilen restorasyon kapsamında Ahmet Cevat Paşa ve Emir Ahmet Buharî türbeleri de onarımdan geçecek. İstanbul Türbeler Müze Müdürü Hayrullah Cengiz, üç şahsiyetin de medeniyet tarihimiz açısından önemli isimler olduğunu söyledi. Cengiz, söz konusu türbelerdeki onarım hakkında bilgi verdi. "Türbelerin kurşun yapıları değiştirilerek; bozulan taş ve mermer yapılar iyileştirilecek. Kalem işlerini ise yeniden gözden geçireceğiz. Bunların yanında ahşap pencereleri ve sandukalar yenilenecek. Türbelerin çevre düzenlemesi de ihmal edilmeyecek" şeklinde konuştu. Cengiz, ayrıca türbelerde yeni güvenlik ve yangın sistemlerinin kurulacağını belirtti. Türbe onarımlarının bir yıl içinde biteceğini kaydeden Cengiz, Ahmet Cevat Paşa türbesinin aralık ayına yetişeceğini söyledi.


Hayrullah Cengiz, 2005 yılında İstanbul Büyükşehir...