19 / 05 / 2024

Aşkabat seferleri

Aşkabat seferleri

Ankara Esenboğa Havalimanı, Türkmenistan Havayolları'nın Aşkabat seferlerine ev sahipliği yapmaya başladı. Türkmenistan Havayolları'nın Aşkabat'a düzenlediği ilk sefer gerçekleşti. Türkmenistan'da öğrenim gören öğrenciler için büyük önem arz ediyor.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Hatay tahliye ediliyor! Ücretsiz otobüs seferleri başladı! Başvuru ekranı açıldı!

Havayolu ve otobüs bileti rezervasyon şirketi Obilet, Hatay deprem bölgesinden uzaklaşmak isteyenler için ücretsiz tahliye otobüsünü tanıttı. Online başvuru yapan vatandaşlar, Obilet sponsorluğunda ücretsiz otobüs seferleri ile bölgeden ayrılabiliyor. Afet bölgesinden ücretsiz tahliye otobüsü başvur

Bakanlık açıkladı: Marmaray seferleri uzatıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Marmaray seferlerine ilişkin açıklama geldi. 02.00'a kadar uzattı.

Rönesans Holding, Türkmenistan'da yeni projelere başlıyor!

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, başkent Aşkabat’ta Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ile görüştü. Görüşmede Erman Ilıcak, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'a yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Altınyıldız Classics Türkmenistan'daki ilk mağazasını hizmete açtı!

Altınyıldız Classics, Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ta ilk mağazasını hizmete açtı.

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor!

Mimar Hakan Kıran tarafından tasarlanan ve tartışmalara konu olan Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi’nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor. O tarihten itibaren Kabataş iskelesinden vapur seferleri başlayacak.

Siirt Havalimanı uçuşa açılıyor!

Siirt Havalimanı'nda uçak seferleri bu ay içerisinde başlayacak. Siirt Valisi Atik, teknik altyapı, pist uzatma ve iyileştirme çalışmalarının tamamlandığı havalimanında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait uçağın test uçuşlarını izledi...

Dekar, Kutsal Emanetler’in Son Seferleri'ne sponsor oldu!

Sahip olduğu sosyal sorumluluk misyonu doğrultusunda kültür ve sanata verdiği desteklere her sene artırarak devam eden Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş.,“Kutsal Emanetler’in Son Seferleri” isimli esere sponsor oldu. 

Türkmenistan Türk müteahhitler için dünyadaki en büyük pazar!

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu yaptığı açıklamada Türkmenistan'ın Türk müteahhitleri için dünyadaki en büyük pazar olduğunu söyledi.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı'nın test seferleri sürüyor!

Ağustos ayında hizmete alınması planlanan Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı'nın ikinci etabının test seferleri sürüyor..

Üsküdar-Çekmeköy metrosunun seferleri Ağustos'ta başlayacak!

Çekmeköylülerle iftar programında buluşan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "Üsküdar-Ümraniye metrosunda Ağustos ayında test sürüşleri bitecek ve seferlere başlayacak" dedi...

Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı!

Endüstriyel tesis inşaatında dünya sıralamasında 22. olan Tepe İnşaat’ın Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta anahtar teslim olarak inşaatını tamamladığı Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı.

Aşkabat seferleri Haberi

Aşkabat seferleri

TAV'dan yapılan açıklamaya göre, Ankara Esenboğa Havalimanına inen yolcular ve kabin ekibi, düzenlenen törenle TAVEsenboğa ve Türkmenistan Büyükelçiliği yetkilileri tarafından karşılandı.


Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu, seferlerin öncelikle iş adamları, sonrasında da Türkmenistan'da öğrenim gören öğrenciler için büyük önem arz ettiğini ifade etti. 


TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer de Esenboğa Havalimanı'nın, Orta Asya'da önemli bir destinasyon olan Aşkabat'a Türkmenistan Havayolları ile bağlanmasından mutlu olduklarını bildirdi. Demirer, havalimanından dünyanın 12 ülkesinde 25 noktaya uçuş gerçekleştirildiği bilgisini verdi. 


Türkmenistan Havayolları, Esenboğa Havalimanı'ndan Aşkabat'a sezon boyunca her salı ve cuma günleri karşılıklı direkt uçuş gerçekleştirecek. Ankara Esenboğa Havalimanı, geçen yıl 11 milyondan fazla yolcuya hizmet sunarken, 83 bin 239 uçuşa ev sahipliği...