07 / 05 / 2024

aslanlı köşk dask

aslanlı köşk dask

İstanbul Boğazı’ndaki DASK’ı 139 lira olurken, köy evlerinde bu rakam 5’e katlanıyor. Ola­sı bir dep­rem­de Rem­zi Gür, si­gor­ta­dan pa­ra ala­bi­le­cek an­cak köy­lü­nün za­ra­rı si­gor­ta ta­ra­fın­dan öden­me­ye­cek.

AFAD duyurdu: Olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe hangileri? Megakentte büyük şok! 

AFAD tarafından olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe tek tek açıklandı. Ardından, DASK da İstanbul’un depreme karşı sigortalılık oranını duyurdu. İşte en riskli ilçeler ve sigortalılık oranları...

DASK'ta Marmara Bölgesi zirvede: Yüzde 67’lik sigortalılık oranı!

17  Ağustos’un 24. yıl dönümünde, Zorunlu Deprem Sigortası’na dikkat çekildi. Yapılan açıklamada Marmara Bölgesi'nin yüzde 67’lik sigortalılık oranıyla zirvede olduğu belirtildi. 

BDDK’dan DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık talebi! Öncelik işyerlerinin olsun!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), deprem bölgesindeki DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık sağlanmasını istedi. 

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Bina artçı depremde yıkılırsa DASK ne olur?

Asıl depremde yıkılmayan binalar artçı depremde hasar görebiliyor hatta yıkılabiliyor. Peki, artçı depremde yıkılan binalarda nasıl yol izlenmeli? Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Erol Ulusoy, DASK hakkında bilinmesi gereken kritik noktaları açıkladı. 

İzmir depremi Edremit Körfezi'nde DASK talebini artırdı!

Edremit Körfezi'nde, 30 Ekim tarihinde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Doğal Afet Sigortası (DASK) talebinde de artış görüldü.

Murat Kurum: 153 vatandaşımıza 6,3 milyon liralık DASK ödemesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'deki deprem sonrası Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) hasar tespitlerinin devam ettiğini, bugün itibarıyla 153 kişiye 6,3 milyon liralık DASK ödemesi yapıldığını duyurdu.

Türkiye'de DASK'lılık oranı yüzde 56'ya ulaştı!

Türkiye genelinde Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 10 milyona yaklaşırken, sigortalılık oranı ise yüzde 56 oldu.

DASK: Depremin hemen ardından ödemelere başladık!

DASK, Elazığ ve Malatya’ya ziyarette bulunarak hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi.  DASK tarafından yapılan açıklamada “Depremin hemen ardından eksperlerimizle sahaya indik ve ödemelere başladık” ifadeleri kullanıldı.

DASK: En kısa sürede hasar tespitine başlayacağız!

Elazığ’da 42 bin 955, Malatya’da 62 bin 680 konutun Zorunlu Deprem Sigortası bulunuyor. Bu zamana kadar 750'ye yakın ihbar aldığını açıklayan DASK, hasar tespit çalışmalarına en kısa sürede başlayacaklarını açıkladı. 

Enerji Kimlik Belgesi almanın maliyeti DASK’tan daha düşük!

Türkiye yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, sektörün son 3 yılına ışık tutan bir rapor hazırladı. İZODER Başkanı Pelesen, Enerji Kimlik Belgesi almanın maliyetinin DASK’tan bile daha az olduğunu vurguladı.

Bağcılar'daki bu bina görenleri şaşkına çeviriyor!

Bağcılar'daki üst üste konulmuş iki farklı binayı andıran 9 katlı bir apartman görenleri şaşkına çeviriyor. Binanın sağlamlık konusunda DASK raporları olduğunu söyleniyor.

Halis Toprak'ın ünlü Aslanlı Köşk'ü fahri konsolosluk oldu!

Toprak Holding'in kurucusu Halis Toprak ile özdeşleşen Aslanlı Köşk, Fahri Konsolosluk oldu. TMSF tarafından RAMSEY'in sahibi iş adamı Remzi Gür'e satılan köşk, Gür'ün Güney Afrika Fahri Konsolos'u olmasının ardından konsolosluk binası oldu.

aslanlı köşk dask Haberi

aslanlı köşk dask


Köy­ler­de­ki ev­le­re de Zo­run­lu Dep­rem Si­gor­ta­sı (DASK) ya­pıl­ma­sı şar­tı ge­ti­ril­di. An­cak uy­gu­la­ma ak­sak­lık­la­rı da or­ta­ya çı­kar­dı. Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın ar­ka­da­şı Rem­zi Gü­r’­ün geç­ti­ği­miz yıl­lar­da sa­tın al­dı­ğı İs­tan­bul Bo­ğa­zı­’n­da­ki As­lan­lı Köş­k’­ün DASK öde­me­si 139 li­ra iken ara­zi ta­pu­lu köy evi­nin 748 li­ra­yı bu­lu­yor. Ola­sı bir dep­rem­de Rem­zi Gür, si­gor­ta­dan pa­ra ala­bi­le­cek an­cak köy­lü­nün za­ra­rı si­gor­ta ta­ra­fın­dan öden­me­ye­cek. Çün­kü, DASK ge­nel an­la­mıy­la be­le­di­ye sı­nır­la­rı için­de ka­lan mes­ken­le­re yö­ne­lik ola­rak ge­liş­ti­ril­miş bir si­gor­ta sis­te­mi. Bu yüz­den köy ev­le­ri si­gor­ta kap­sa­mı­na gir­mi­yor, an­cak DASK zo­run­lu.


Ara­zi dik­ka­te alı­nı­yor

Mi­ras yo­lu ile dev­ro­lan ya da sa­tış­la el de­ğiş­ti­ren köy sı­nır­la­rı içe­ri­sin­de­ki ev­ler DASK yap­tır­mak zo­run­da. Uy­gu­la­ma­ya gö­re ta­pu iş­lem­le­ri­nin ya­pı­la­bil­me­si için si­gor­ta zo­run­lu­lu­ğu ge­ti­ril­di. An­cak köy­ler­de kat mül­ki­ye­ti ol­ma­dı­ğı için si­gor­ta bi­na­nın bu­lun­du­ğu ara­zi­nin top­lam...