17 / 06 / 2024

Aspendos restorasyonu ne olacak

Aspendos restorasyonu ne olacak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Aspendos Antik Tiyatrosu’ndaki restorasyon çalışmalarının Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararlarına uygun olarak tamamlandığını ifade edildi.

Galata Kulesi'nde restorasyon başladı! Deprem riski kontrolü de yapılıyor! Restorasyon ne zaman tamamlanacak?

Galata Kulesi’nde 1 Kasım’da başlayan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'un simgesi için deprem kontrolü de yapılıyor. Peki Galata Kulesi restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Yıkım kararı verilen Aspendos Arena'da son durum ne?

Anadolu Ateşi'nin gösterilerini gerçekleştirdiği Antalya Serik'teki 5 bin kişilik 'Aspendos Arena'nın yıkım kararına ve belediyenin mühür işlemine ilişkin yapılan itiraz onaylanmadı. 

Tarihi Alanyalı Konağı, Kurtuluş Müzesi'ne dönüşecek!

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından yapılan tarihi Alanyalı Konağı'nın Kurtuluş Müzesi'ne dönüşmesi için çalışmalar başladı...

Çanakkale Anadolu Hamidiye Tabyası'nın restorasyonu ne zaman bitecek?

Çanakkale'de yer alan Anadolu Hamidiye Tabyası'nın restorasyonun ne zaman biteceği merak konusu oldu. Anadolu Hamidiye Tabyası ve Gelibolu Minia Teşhir Tanzim ve Çevre Düzenlemesi'nin 2016 yılında bitmesi planlanıyordu.

Uzunköprü'nün restorasyonu bir an önce başlamalı!

Uzunköprü Belediye Başkanı İşbilen: "Köprümüz Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait bir üst yapı, bunun restorasyonu ve tamiratı da ilgili kurum tarafından yapılacak" dedi.

Sokollu Mehmet Paşa Medresesi Restorasyonu Projesi'ne ödül!

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” sonuçlandı. Eyüp Belediyesi, Sokollu Mehmet Paşa Medresesi Restorasyonu Projesi ile süreklilik ödülü kazandı.

Kırklareli Kent Evi'nin restorasyonu ne zaman bitecek?

Kırklareli Yayla mahallesinde 20 Nisan 2015 tarihinde restorasyon çalışmalarına başlanan ve bitiş tarihi 4 Ağustos 2016 olarak belirlenen Kent Evi'nin restorasyonu hala bitmedi.

Malatya Taşhoron Kilisesi restorasyonu ne durumda?

Hrant Dink’in doğduğu ve evinin de olduğu Malatya Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki Taşhoron Kilisesi'nde bir süre önce restore çalışmaları başlamıştı. İşte o kilisede son durum....

Gaziantep Kurtuluş Cami restorasyonu ne zaman bitecek?

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yılın Mart ayında başlanılan Kurtuluş Cami restore işi hedeflenen tarihinde bitirilemedi. Gaziantep Tepebaşı Mahallesi’nde yer alan tarihi yapı büyülü görünümü ile turistlerin büyük ilgisini çekiyor

Edirne Selimiye Camii'nin restorasyonu ne kadar sürecek?

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'nin simgesi ve Türk İslam sanatının zirvesi Selimiye Camisi'nin restorasyonunun 4-5 yıl sürebileceğini söyledi.

Bursa Ali Paşa Konağı'nın restorasyonu ne zaman bitecek?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ali Paşa Konağı’nın, şehre kazandırılacağını söyledi. Altepe, yaklaşık 6 ay içinde yapının biteceğini anlattı.

Aliağa Camii restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

1672 yılında yapılan ve İzmir'in tek ahşap camisi olan Aliağa Camii, İzmir Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. Restorasyonunun 2016 yılında tamamlanması planlanıyor.

Aspendos restorasyonu ne olacak Haberi

Aspendos restorasyonu ne olacak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Aspendos Antik Tiyatrosu’ndaki restorasyon çalışmalarının Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararlarına uygun olarak tamamlandığını ifade edildi. Açıklamada restorasyonda kullanılan taşların renginin iklim ve tabiat şartlarının etkisi ile zamanla değişerek patina oluşturacak ve orijinal olan 2000 yıllık taş malzeme ile aynı renge dönüşeceği belirtildi.


Antalya’nın Serik ilçesi sınırlarında bulunan Aspendos Antik Tiyatrosu’nun restorasyon çalışmalarında tarihi yapının orijinal dokusuna uygun malzemeler kullanılmadığına yönelik medyada yer alan haberler nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2000 bin yıllık antik tiyatronun orijinal basamaklarından numune alındığı ve özgün taşlara en yakın özelliklere sahip, homojen yapıda, ’Korkuteli Beji’ rengindeki kireç taşının kullanılması kararı alındığı ifade edildi. Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü uzmanları denetiminde kullanılan yeni malzeminin iklim...