18 / 07 / 2024

Aspendos restorasyonunda son durum

Aspendos restorasyonunda son durum

Antalya’da dünyanın en önemli kültürel varlıklarından Aspendos Antik Tiyatrosu’ndaki basamaklar ve oturakların orjinal koyu gri yerine beyaz mermer kullanılarak restore edilmesi eleştirilere yol açtı.

Kız Kulesi'nin restorasyonunda son durum ne? Kültür ve Turizm Bakanlığı teknik raporu paylaştı! İşte o rapor!

İstanbul’un simge yapılarından olan Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz senenin Eylül ayında başlatılmıştı. Son zamanlarda tarihi kuleye kamuflaj uygulaması merakları artırdı. İşte Kız Kulesi'ndeki son durum...

Yıkım kararı verilen Aspendos Arena'da son durum ne?

Anadolu Ateşi'nin gösterilerini gerçekleştirdiği Antalya Serik'teki 5 bin kişilik 'Aspendos Arena'nın yıkım kararına ve belediyenin mühür işlemine ilişkin yapılan itiraz onaylanmadı. 

Yedikule Kara Surları restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Kara Surları'nı ziyaret ederek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alacak. 

Yedikule Hisarı restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Fatih Belediyesi tarafından restore edilen Yedikule Hisarı'nda ilk etap olan duvar güçlendirme ve orta avlu peyzaj çalışmaları devam ediyor. 

Kadıköy'deki Gazhane Binaları'nın restorasyonunda son durum ne?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Hasanpaşa'daki Gazhane Binaları'nda yapılan restorasyon alanını ziyaret etti.

Bursa'daki Zindan Kapı'nın restorasyonunda son aşamaya gelindi!

Bitinya Krallığı döneminde hayata geçirilen, 2 bin 500 yıl öncesine ait Zindan Kapı'daki restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Bab'da DEAŞ'ın yıktığı ecdat yadigarı caminin restorasyonunda son aşamaya gelindi!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem yaptığı açıklamada, Suriye'de DEAŞ tarafından ağır hasar verilen, ecdat yadigarı El Bab Ulu Cami'nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyledi.

Ayasofya'nın restorasyonunda son durum!

Bir dünya mirası olan İstanbul'un incisi Ayasofya'da uzun süreden beri restorasyon ve konservasyon çalışmaları sürüyor. 1500 yıldır ayakta duran ve inşa edildiği günden beri defalarca restorasyona tutulan dev eserde tarihinin en büyük bilimsel yenileme ve koruma çalışması yapılıyor.

Giresun Zeytinlik semtinin restorasyonunda son aşmaya gelindi!

Giresun’da 19. yüzyılda Avrupa’dan ithal edilen malzemelerle inşa edilen, Rumlar ve Türkler’in yıllarca bir arada yaşadığı Zeytinlik semtinin restorasyonunda sona gelindi. 

Bursa Cumalıkızık restorasyonunda son durum!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Bursa Cumalıkızık restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Demirciler Çarşısı'nın restorasyonunda son durum!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları devam eden Demirciler Çarşısı’nda gezi ve incelemelerde bulundu.

Mescid-i Aksa'nın restorasyonunda son durum!

Filistin Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, İsrail'in Mescid-i Aksa muhafızlarına karşı savaş açtığını, kutsal mescidin restorasyonu için tek bir çimento torbasının bile ancak yoğun uğraşların ardından içeri sokulabildiğini belirtti.

Bursa Yerkapı Camii'nin restorasyonunda son durum!

Bursa Hisar içerisinde bulunan Yerkapı Camii restorasyonu bitmesine rağmen elektrik ve bazı basit eksiklikleri tamamlanamadığı için ibadete açılamıyor. Camiinin Ramazan ayında ibadete açılması için gayret göstermesini bekliyor.

Aspendos restorasyonunda son durum Haberi

Aspendos restorasyonunda son durum


Antalya’da dünyanın en önemli kültürel varlıklarından Aspendos Antik Tiyatrosu’ndaki basamaklar ve oturakların orjinal koyu gri yerine beyaz mermer kullanılarak restore edilmesi eleştirilere yol açtı.



8 AY SONRA AÇILDI


Serik İlçesi’nde iki tepe üzerinde milattan sonra 2’nci yüzyılda Marcus Aurelius döneminde inşa edilen Aspendos Antik Tiyatrosu, geçen hafta sona eren Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali öncesinde restorasyon için 7- 8 ay kapalı tutuldu. Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Aspendos’un oturakları ve merpenlerinde kullanılan beyaz mermerlerin tiyatronun koyu gri renkteki aslına uygun olmayışı, eleştiri ve tepkilere neden oldu. 



KASIMDA DÜNYA LİDERLERİNİ AĞIRLAYACAK


Bu yıl Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı ve Serik’e bağlı Belek Turizm Bölgesi’nde düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi’nin programında da Aspendos Antik Tiyatrosu bulunuyor. Obama, Merkel, Putin gibi dünya liderlerinin 2...