16 / 05 / 2024

Asrın Projesi dağıtım krizi

Asrın Projesi dağıtım krizi

Türkiye’den KKTC’nin Anamur bölgesine gidecek suyun dağıtımı konusunda Türkiye ile KKTC arasında kriz çıktı.Türkiye su dağıtımının KKTC’li belediyelerin batık olması nedeniyle özel bir kurum tarafından yapılmasını isterken KKTC yetkilileri bunu reddetti.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap'ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan, 166 adet konut için tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreni bugün yapıldı. 

Bursa'nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları için start verildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ''Asrın projesi'' olarak adlandırdığı kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını açıkladı.

Depremzedelere ücretsiz hayvan dağıtımı başladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci depremde telef olan hayvanların bedelsiz dağıtımının başladığını duyurdu.

Çiftçilere müjde! Gübre dağıtımı başladı! Resmen açıklandı! Gübrenizi hemen alabileceksiniz!

Mera Islah Projesi kapsamında gübre dağıtımı başlarken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yaptığı gübre dağıtımıyla tüm çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Akmerkez GYO kar payı dağıtımının ikinci taksitini 6 Ocak'ta ödeyecek!

Akmerkez GYO'nun kar dağıtım kısıtlamasına ilişkin sürenin üç ay daha uzatılması nedeniyle 2020 yılı sonuna kadar dağıtılamamış olup; kar payı dağıtımının, 17 milyon 514 bin TL tutarındaki ikinci taksitinin 6 Ocak 2021 tarihinde ödenmesine karar verildi. 

Kar dağıtımı nasıl sınırlanmalı?

COVID-19 salgınının etkisinin azaltılması için finansal alanda birçok tedbir uygulanıyor. Düzenleme ile amaçlanan işletmelerin özkaynak yapılarının korunması ise pay sahiplerinin farklı yollarla kar dağıtım yasağını aşarak düzenlemeyi etkisiz hale getirmeleri amaçlanıyor.

TOKİ, Park Mavera 3'te satılan 61 konutun fon dağıtımını gerçekleştirdi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında gayrimenkul sertifikası sahiplerine 61 adet konutun satışından elde edilen 55.998.928,63 TL'nin dağıtım işlemi gerçekleştirildi...

Halk GYO bedelsiz payların dağıtım tarihi 20 Haziran'da!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2018 yılı kar payından yapılacak bedelsiz sermaye artırımı çerçevesinde, ortaklara verilecek bedelsiz payların dağıtımına 20 Haziran'da başlanacak...

Enka İnşaat kar payı dağıtım kararını genel kurula sunuyor!

Enka İnşaat ve Sanayi 1 Ocak 2017 – 31 Aralık 2017 döneminde oluşan net dağıtılabilir dönem karından kat dağıtım dağıtmayacağını genel kurula sunacak...

Mistral GYO kar dağıtım politikasını yayınladı!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Mistral GYO kar dağıtım politikasını yayınladı.

Akmerkez GYO kar dağıtım politikasını yayınladı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Akmerkez GYO kar dağıtım politikasını yayınladı.

Servet GYO kar dağıtım politikasını açıkladı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Servet GYO kar dağıtım politikasını açıkladı.

Keçiören Yükseltepe'deki dönüşümde tapu dağıtımı başladı!

Ankara'nın Kaçiören ilçesinde hayata geçirilen Yükseltepe Kentsel Dönüşüm projesinde tapu dağıtımı başladı.Projenin ilk etabında toplam bin 271 konut inşa ediliyor.

Asrın Projesi dağıtım krizi Haberi

Asrın Projesi dağıtım krizi

Türkiye’den KKTC’nin Anamur bölgesine gidecek suyun dağıtımı konusunda Türkiye ile KKTC arasında kriz çıktı.


Türkiye su dağıtımının KKTC’li belediyelerin batık olması nedeniyle özel bir kurum tarafından yapılmasını isterken KKTC yetkilileri bunu reddetti.


Türkiye; toplamda 106 kilometrelik mesafeyi aşıp, deniz altından Kuzey Kıbrıs’a su götürmeyi öngören projeyi 29 Ekim’de tamamlamayı planlıyor. Ancak adaya hayat verecek suyun KKTC topraklarına akması beklenirken, iki devlet arasındaki su dağıtımında kriz çıktı. Dünyada bir ilk olan ‘Asrın Projesi’ için milyonlarca lira harcayan Türkiye; KKTC’deki belediyelerin borçlu olduğu ve tahsilat yapamadığı gerçeğinden hareket ederek, suyun dağıtımını özel bir yönetime vermek istiyor. KKTC kanadı ise buna karşı çıkıyor ve “suyu biz yöneteceğiz” diyerek suyu belediyelerin oluşturduğu KKTC Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İşletmeleri (BESKİ) şirketinin de içerisinde olduğu ve devletin...