22 / 05 / 2024

Asya Avrupa geçişini sağlayan yht

Asya Avrupa geçişini sağlayan yht

Üçüncü köprüye ve de metroya entegre yüksek hızlı tren geliyor. İstanbul'da, Asya - Avrupa geçişini sağlayacak yüksek hızlı tren projesinin yapımına 2016'da başlanacak, 2018'de tamamlanacak

Son dakika! Dolar 30 TL eşiğini geçti! Dolar yatırımcıları müjde! 11 Ocak 2024 dolar/TL kuru!

Dolar yatırımcılarının heyecanla beklediği an geldi Dolar kuru bugün saat 10:30 itibariyle 30 lira eşiğini geçti. İşte dolarda son dakika gelişmesi...

Meriç üzerine yapılacak ikinci köprü İpsala-Kipi geçişini hızlandıracak...

İpsala ile Kipi (Bahçeköy) sınır kapıları arasında yer alan Meriç Nehri üzerinde yapılması hedeflenen ikinci köprünün, geçişleri hızlandıracağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Avrupa Birliği'nden 158 milyar Euro'luk otomobil ihracatı!

Açıklanan rakamlara göre, Avrupa Birliği (AB), geçen sene toplam 158 milyar avroluk otomobil ihracatı gerçekleştirdi. İşte merakla beklenen o rakamlar...

Avrupa Birliği'nde yeni otomobil satışları yüzde 18,5 arttı!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlar, geçen ay yüzde 18,5 arttı ve 938 bin 950'ye ulaştı.

Türkiye’de satın alma gücü umutları yeşertiyor! Avrupa Birliği’nin yüzde 36 altında kaldık

Türkiye'nin, Satınalma Gücü Paritesi verilerine göre kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla endeks değeri, geçen sene için 64 olarak tespit edildi. Bu şekilde Türkiye, ortalaması 100 olan 27 Avrupa Birliği ülkesinin % 36 altında kaldı.

Avrupa Birliği'nde kripto para madenciliğine yönelik yasaklar kapıda!

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) Başkan Yardımcısı Erik Thedeen yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nde son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin gibi yüksek enerji tüketen kripto madenciliğinin yasaklanması gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği'nden İsrail'e yeni yerleşimleri durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e işgal altında olan Filistin'de yeni yerleşimler hayata geçirme kararından vazgeçme çağrısı yaptı.

Bulgaristan ve Hırvatistan'dan avroya geçiş adımı!

Bulgaristan ve Hırvatistan avro para birimine geçişin ilk aşaması olan Avrupa Döviz Kuru Mekanizması'na katıldı.

Avrupa Birliği'nde sanayi üretimi sert düştü!

Avrupa Birliği'nde (AB) sanayi üretimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin geniş ölçüde uygulandığı nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27,2 düşüş gösterdi.

AVM’lerde dolardan TL'ye geçiş kademeli olmalı!

Perakende sektörü temsilcileri dolar kararıyla tarihi bir dönüşüm yaşanacağını vurgularken, kontratların geriye dönük değiştirilemeyeceğini ve kademeli bir geçiş planlanması gerektiğini söylüyorlar. 

TANAP'ın Marmara Denizi geçişi çalışmaları başladı!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP), 19 kilometrelik Marmara Denizi Geçişi için çalışmalar başladı..

Körfez Geçiş Projesi hızla hayata geçirilmeli!

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, Körfez Geçiş Projesi'nin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İzmir'e tüp geçiş ve hızlı tren müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmirlilere toplu taşıma müjdesi verdi. Başbakan Yıldırım, "İzmir’in 'Marmaray’ını, tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. İzmir’e bir gerdanlık takacağız" dedi. Yıldırım ayrıca, Ankara-İzmir arasına hızlı tren yapacaklarını ve ulaşımın 3,5 saate düşeceğini söyledi.

Asya Avrupa geçişini sağlayan yht Haberi

Asya Avrupa geçişini sağlayan yht

İstanbul'da trafiği rahatlatacak yeni bir adım atıldı. Üçüncü köprüye ve metroya entegre yüksek hızlı tren geliyor. Asya-Avrupa geçişini sağlamak amacıyla planlanan trenin geçiş güzergâhı belli oldu. Sabah'ın haberine göre; apımına 2016'da başlanacak hat, 2018'de hizmete açılacak. Gebze'den kalkacak tren, üçüncü köprüyü geçip üçüncü havalimanına uğrayacak. Toplamda 152 kilometre yol kat edip Halkalı'ya varacak. Daha sonra hat, ilk etapta Tekirdağ Çerkezköy'e ardından da Edirne'ye uzatılacak. İşte projenin detayları:


İSTANBUL'A BİR ÇILGIN PROJE DAHA - TIKLAYIN HEDEF 2018...


Proje bu yıl kamuoyuyla paylaşılacak. Etüt çalışmaları sürüyor. Proje İstanbul, İzmit ve Trakya'da yaşayanlara önemli kolaylık sağlayacak. Çalışmalar, yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan üçüncü köprü bitince başlayacak. Hattın 2018'e kadar hizmete girmesi planlanıyor. Proje, hızlı ve kesintisiz ulaşım sağlaması bakımından şehir içi yolcu geçişlerinde önem...