15 / 05 / 2024

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu üye ülkeler

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu üye ülkeler

Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu (APEC), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeni ile üye ülkelerin genelinde yaklaşık 23 milyon kişinin işsiz kalabileceği uyarısında bulundu.

DAP Gayrimenkul'den yurt dışı konut satışları için yeni hamle! 

DAP Gayrimenkul Geliştirme tarafından, satış pazarlama faaliyetleri çerçevesinde, Asya Pasifik ve Ortadoğu piyasalarında pazar araştırması yapılmasına karar verildi. İşte şirketten gelen o son dakika açıklaması...

Asya borsaları Wall Street'in toparlanmasından sonra düşüşe geçti!

Asya-Pasifik piyasaları, Wall Street'teki geniş toparlanmaya ve Moody's'in ABD hükümetinin kapatılmasının dünyanın en büyük ekonomisi için negatif kredi olacağı uyarısına rağmen düşüş gösterdi.

Mehmet Zeki Kanadıkırık kimdir?

Kordsa’da Asya Pasifik Bölgesi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısıv ve Akçansa’nın Genel Müdürü Mehmet Zeki Kanadıkırık kimdir? Mehmet Zeki Kanadıkırık daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

O ülkelerde 23 milyon kişi işsiz kalabilir!

Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu (APEC), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeni ile üye ülkelerin genelinde yaklaşık 23 milyon kişinin işsiz kalabileceği uyarısında bulundu.

S&P: Koronavirüs Asya- Pasifik piyasalarından 211 milyar dolar silebilir!

Standard & Poor’s'dan (S&P) yapılan açıklamada Avustralya, Hong Kong, Singapur, Japonya, Güney Kore ve Tayland’ın bu yıl ya resesyona gireceği ya da resesyona çok yakın düşük bir büyüme göstereceği de duyuruldu.

Fettah Tamince: Yatırımlarımızı Türkiye'nin vizyonuna paralel yapıyoruz!

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Tamince, "12 ülkede faaliyet gösteriyoruz. 30 ülkede olmak istiyoruz. Daha çok Asya Pasifik'te büyümek istiyoruz ve onunla ilgili adımlarımızı atıyoruz. Yatırımlarımız devam ediyor" dedi..

Türkiye gayrimenkul piyasası Asyalı yatırımcıların radarında!

Türkiye gayrimenkul piyasası için yeni bir pazar oluşuyor. Çin ve diğer Asya pasifik ülkelerinin yapacakları yatırımın Körfez'e alternatif olması bekleniyor.

1915 Çanakkale Köprüsü çok büyük ekonomik kazanç sağlayacak!

Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kang: "Çanakkale Köprüsü, sadece Avrupa ve Asya kıtasını bağlamakla kalmayıp Türkiye'ye çok büyük bir ekonomik kazanç olacak" dedi.

İki Design Group Pasifik Property Awards’tan ödülle döndü!

Şimdiye kadar aldığı ödüllerle gerek Türkiye, gerek Avrupa’da tanınmış mimarlık şirketleri arasına giren İki Design Group, Asya Pasifik Property Awards’tan yine ödülle döndü.

Ağaoğlu projelerinin satışları ERA Türkiye’ye emanet!

ERA Türkiye, Türkiye’nin yaşam mimarı Ağaoğlu ile önemli bir işbirliğine imza attı. Anlaşmayla birlikte Ağaoğlu projelerinin Avrupa ve Asya/Pasifik bölgelerindeki satışlarını ERA Türkiye yapacak.

Ekonomik durgunluk doğaltaş sektörünü olumsuz etkiledi!

3. Meslek Komitesi Başkanı Metin Şener, "Asya'dan başlayan ekonomik belirsizlik ve Ortadoğu'daki iç savaşlar her sektörü olduğu gibi ülkemiz ve bölgemiz doğaltaş sektörünü de olumsuz yönde etkilemiştir" dedi.

Sabancı'dan Endonezya’ya dev yatırım!

Kordsa Global, kurduğu ikinci fabrikasıyla sektöründe Asya Pasifik'in en güçlü oyuncusu oldu. Bölgede büyümeye devam edeceklerini söyleyen Güler Sabancı, "Türkiye'nin gerçek anlamda ilk küresel şirketi Kordsa'nın yatırımları sürecek" dedi

Yatırımcı rotayı Asya'ya çevirdi!

Ekonomik anlamda zor bir yıl geçiren Avrupa'ya yapılan yatırımlar geçen yıla göre yüzde 10,5 gerilerken, toplam yatırımlarının yüzde 51'inin gerçekleştirildiği Asya ülkeleri yatırımcıların bu yılki gözdesi oldu.

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu üye ülkeler Haberi

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu üye ülkeler

Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu (APEC) Dönem Sekreterliği Müdürü Dr. Rebecca Fatima Sta Maria, yaptığı açıklamada, Kovid-19 krizinin APEC bölgesinde yol açması beklenen ekonomik etkilere değindi.

Salgın nedeniyle APEC bölgesinde ekonominin bu yıl yüzde 2,7 daralmasını beklediklerini belirten Dr. Rebecca, "Kovid-19'un, bu yıl 2,1 trilyon ABD doları üretim kaybına sebebiyet vereceğini tahmin ediyoruz." dedi.

Rebecca, salgından ötürü APEC genelinde 23 milyon kişinin bu yıl içinde işini kaybedebileceğine dikkati çekti. Küresel salgının kontrol altına alınması durumunda gelecek yılın APEC için umut vadettiğini vurgulayan Rebecca, 2021'de bölge ekonomisinin yüzde 6,3 büyüyeceği öngörüsünde bulunduklarını söyledi. Rebecca, APEC ülkeleri ne kadar birlikte hareket ederse Kovid-19 salgınının o kadar çabuk yok olacağını ifade etti.

Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu

Avustralya, Brunei, Kanada, Endonezya, Japonya, Malezya, Yeni Zelanda, Filipinler, Singapur, Güney...