06 / 05 / 2024

asyaport ilk gemi yanaştı mı

asyaport ilk gemi yanaştı mı

Tekirdağ Barbaros'ta 300 bin metrekarelik alana kurulan ve 2.5 milyon konteynır kapasitesine sahip Türkiye'nin en büyük konteynır limanı Asyaport'a bugün ilk konteynır gemisi geldi.

Flaş gelişme! Fiyatlar geriliyor, daha da düşecek

Tahıl ürünlerinin Ukrayna'dan sevkiyatına ilişkin Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan anlaşma kapsamında ilk gemi yola düştü. Geminin Lübnan'a gitmek üzere hareket etmesi sonrası tahıl fiyatlarında düşüş eğilimi arttı.

Galataport İstanbul'a ilk gemi Ağustos'ta yanaşacak!

Galataport İstanbul Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CMO) Mehmet Bali, Galataport İstanbul'un Ağustos'ta başlayacağını dile getirdi.

Galataport projesinde çalışmalar tamamlanıyor!

Galataport Kruvaziyer Liman projesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Proje dahilinde ilk gemi Nisan ayında limana yanaşacak.

Galataport'a ilk gemi Nisan'da yanaşacak! 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kanal Çeşme ve Galataport projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ersoy, Galataport'la turizm gelirlerinin artacağını ve Mayıstan Ekime kadar, her yıl 6 aylık bir aktivite güzergâhı oluşturulacağını belirtti...

Galataport'ta ilk kruvaziyer gemi Mayıs 2020’de yanaşacak!

Yılda 25 milyon ziyaretçiyi ağırlaması beklenen Galataport projesinde ilk kruvaziyer gemi Mayıs 2020’de yanaşacak. Proje tamamlanınca 3 milyon ton hafriyat çıkarılması planlanıyor.

Dünya'nın ilk gemi tüneli Norveç'te inşa ediliyor!

Norveç, 315 milyon dolarlık dev bir tünel projesine başlıyor. Tünelin 1,7 kilometre uzunluğunda, 26 buçuk metre genişliğinde ve 37 metre yükseklikte olması planlanıyor.

Norveç'te dünyanın ilk gemi tüneli inşa edilecek!

Norveç'te dünyanın ilk tam donanımlı gemi tüneli inşa edilecek. 4 yılda tamamlanacak projenin çalışmaları ise 2018 yılında başlayacak.

Yalova'ya Gemi OSB geliyor!

Gemi Sanayicileri Derneği tarafından Yalova'da bin 400 dönüm üzerine konumlandırılacak Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için ilk harç mayıs ayında atılacak.

Tekirdağ Asyaport Limanı çevrecilikte iddialı!

Tekirdağ'daki Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ilk 10 limanından biri olan Asyaport Limanı, Türkiye ve Avrupa Limanlarına örnek teşkil eden çevresel yatırımları, uygulamaları ve aldığı "Yeşil Liman" sertifikaları ile, büyüklüğü ile olduğu kadar çevreciliğiyle de iddialı.

Asyaport Limanı'na ruhsat verildi!

Tekirdağ'ın Barbaros Mahallesi'nde faaliyet gösteren Asyaport Limanı'ndaki Türkiye'de henüz kullanılmayan büyüklükte ve dünyanın en büyükleri arasında yer alan 34 rıhtım ve kara vinçleri için ilk kez hazırlanan iş makinesi ruhsatları teslim edildi.

Asyaport Limanı'na ilk gemi yanaştı!

Tekirdağ Barbaros'ta 300 bin metrekarelik alana kurulan ve 2.5 milyon konteynır kapasitesine sahip Türkiye'nin en büyük konteynır limanı Asyaport'a bugün ilk konteynır gemisi geldi.

Asyaport Limanı ne zaman açılacak?

Türkiye’nin en büyük konteyner limanı ve Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olarak inşa edilen Asyaport’ta gemi ve sahil vinçleri elektrikle, liman içi aktarma araçları ise (LNG) likit doğalgazla çalışarak çevreyi koruyacak.

2015'in ilk kruvaziyer gemisi Trabzon Limanı'na demir attı!

Doğu Karadeniz'e ilk kruvaziyer gemisi dün geldi. 250 metre uzunluğundaki 'Hamburg' adlı gemi çoğunluğu Alman vatandaşı olan 264 yolcusuyla Trabzon'a demirledi.

asyaport ilk gemi yanaştı mı Haberi

asyaport ilk gemi yanaştı mı

Tekirdağ Barbaros'ta 300 bin metrekarelik alana kurulan ve 2.5 milyon konteynır kapasitesine sahip Türkiye'nin en büyük konteynır limanına bugün ilk konteynır gemisi geldi. Dünyanın en büyük konteynır şirketi olan MSC'ye ait olan 10 bin konteynır kapasiteli gemi Asyaport Limanı'na yanaşarak ilk ithalat yükünün indirilmesi ve ardından ilk ihracat yükünün yüklenmesiyle gemi Aliağa, Sines ve Le Havre limanlarına devam edecek.


MSC şirketine ait geminin limana yanaşması kapsamında tören düzenlendi. Asyaport Liman İşletmesi tarafından düzenlenen törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Asyaport Limanı Sahibi Ahmet Soyuer ve Asyaport Liman İşletmeleri Müdürü Kadir Uzun ve çok sayıda katılımcı katıldı.


Törene katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz...