14 / 05 / 2024

ataköy konut bölgesi mi oluyor

ataköy konut bölgesi mi oluyor

İstanbul'un eski sanayi bölgesi Cevizlibağ ile toplu konut alanı Ataköy arasındaki 7 kilometrelik hat, yeni imar planları ile konut hattı oluyor.

Euro Bölgesi'nde konut fiyatlarında düşüş yaşandı! 

Euro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yıının son çeyreğinde yüzde 1,1 oranında azaldı. Buna göre, konut fiyatları senelik bazda Lüksemburg'da yüzde 14,4, Almanya'da yüzde 7,1, Finlandiya'da yüzde 4,4, Fransa'da yüzde 3,6 kadar azalmış oldu.

Ege Bölgesi'nde 9 ayda 140 bin konut satıldı! En gözde il ve ilçe neresi? 

Ege Bölgesi’nde 2023 Ocak-Eylül’de bir önceki döneme kıyasla yüzde 16.25’lik düşüşle 140 bin 953 konut satışı gerçekleştirdi. Peki Ege'de en gözle il ve ilçeler hangileri? İşte ayrıntılar...

Hadımköy Sanayi Bölgesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Hadımköy Sanayi Bölgesi, Muhtelif Alanlara İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları yüzde 0,9 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yılının ilk çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,9 oranında düşüş gösterdi.

Ataşehir Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi H: Serbest Yüksekliklere ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Hadımköy Sanayi Bölgesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Hadımköy Sanayi Bölgesi, Muhtelif Alanlara İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap için en yüksek teklif Dap Gayrimenkul'den!

Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap İhalesinin 2. Oturumu 17 Mayıs 2022 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirildi. Peki Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap İhalesinde en yüksek teklif hangi firmadan geldi? 

Ege Bölgesi'nde yüzde 154 arttı! Ev alacaklar dikkat! Deprem ve pandemi...

Ege Bölgesi'nde konut fiyatlarının yüzde 154'lere varan oranlarda yükseldiğinin altını çizen Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, gayrimenkul fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bursa Hanlar Bölgesi'nde yıkımlar başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hanlar Bölgesi'nde yıkım çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Hanlar Bölgesi'ni kamufle eden binaları teker teker ortadan kaldırıyor.

LG, Akdeniz Bölgesi’nin en büyük LG mağazasını Antalya Muratpaşa'da hizmete açtı!

Teknoloji Lideri LG, 2021'i yeni bir yatırımla karşılayarak Akdeniz Bölgesi’nin en büyük LG mağazası olan Antalya Dapa LG Brand Shop’u, Antalya Muratpaşa’da açtı...

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon aralıkta sıfırın altında!

Avro Bölgesi'nde, yeni tip koronavirüs önlemlerinin devam ettiği aralık ayında yıllık enflasyon yüzde eksi 0,3 olarak belirlendi.

Türkiye'nin en çok konut satılan bölgesi oldu!

Merkez Bankası’nın Ekim 2020 Türkiye Konut Fiyat Endeksi’ne (KFE) göre, konut fiyatlarında son bir yılda yüzde 41.8’lik artış ile Batı Akdeniz Bölgesi, Türkiye’de en çok artış yaşanan bölge olarak açıklandı. İkinci sıraya yüzde 39.6’lık artışla Aydın-Denizli- Muğla bölgesi yerleşti. 

Peker GYO, Ataköy Nef 22'deki 37 bağımsız bölümden 33.6 milyon TL kazandı!

Peker GYO'nun Ataköy Nef 22 projesinde yer alan 37 adet bağımsız bölümlerin (yüzde 100 hissesinin) piyasa değeri Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından 33 milyon 610 bin TL olarak takdir edildi. 

ataköy konut bölgesi mi oluyor Haberi

ataköy konut bölgesi mi oluyor

Kent merkezine kolay ulaşımı ile öne çıkan Cevizlibağ-Ataköy hattında Aşçıoğlu'ndan Artaş İnşaat'a kadar markalı konut üreticileri proje geliştirme yarışma girdi. Önümüzdeki dönemde bu bölgedeki fabrikaların konuta dönüşme sürecinin de hızlanması bekleniyor. 


İstanbul'un eski sanayi bölgeleri uzun bir süredir yeni konut alanlarına dönüşüyor. Levent'te, Mecidiyeköy'de başlayan ve çeşitli semtlere yayılan bu süreç yeni bölgelerle devam ediyor. Kentsel Dönüşüm Yasası'nın verdiği rüzgarla şehir içinde kalan fabrika binaları yüzde 1 KDV avantajının yanı sıra kolay dönüşebilmeleriyle de markalı üreticilerin gözdesi oldu. 


İstanbul'un merkezine kolay ulaşımı ile öne çıkan Topkapı Cevizlibağ-Ataköy hattı da fabrika dönüşümü ile konut ve ofis alanı haline gelmeye başladı. Eroğlu'nun Vakko fabrika arazisinde Platform Merter projesini geliştirmesiyle başlayan süreç günümüzde hız kazanmış durumda. MAN Fabrikası arazisinde proje geliştiren NEF'i, Kale Grubu'nun binasında Avrupa...