03 / 05 / 2024

Ataköy külliye inşaatı ne olacak

Ataköy külliye inşaatı ne olacak

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Ataköy 7-8. kısımdaki külliye inşaatı için ağaçların kesilmesi üzerine Bakırköy'deki STK'larla toplantısının ardından Twitter'da açıklama yaptı. İşte Kerimoğlu'nun 'Külliye inşaatı yapılmayacak" açıklaması...

1933 yılındaki inşaat projeleri belediye radarında! Belediye projesine uygun olmayanlara yıkım kararı!

1933 yılında inşaat çalışmaları hız kazanmış. İnşaat projeleri için ise belediyeler belli projeler belirlemiş, bunun dışına çıkan inşaatlar yıktırılmış.

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.

1954'te inşaat malzemesi kıtlığı: İnşaat demiri 74 kuruştan satılmış!

1954 yılında, inşaat işleri birden hızlanmaya başlanmış. İthal malzeme bulmakta zorlanan sektörde kıtlık yaşanmaya başlanmış. 

73 yıllık dev inşaat şirketi iflas etti! Esenyurt Koza Park Sitesi de dahil 1415 konut satılıyor...

Ekonomik sıkıntılar inşaat firmalarını da vurdu. 73 yıllık dev inşaat şirketi Garanti Koza A.Ş iflas etti ve  1415 konut satışa çıktı.

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

Erdem Nitelikli Yıkım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erdem Nitelikli Yıkım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta  bin TL sermaye bedeli ile Fadime Erdem tarafından kuruldu. 

Asberk Hafriyat Nakliyat Yıkım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asberk Hafriyat Nakliyat Yıkım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin R.T. Sarısoy ve Muazzez Berk ortaklığında kuruldu.

Rl Yaman Yıkım İnşaat Nakliyat Makina Kiralama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rl Yaman Yıkım İnşaat Nakliyat Makina Kiralama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Levent Yaman tarafından kuruldu.

Hk Yıkım İnşaat Tekstil Madencilik Lojistik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hk Yıkım İnşaat Tekstil Madencilik Lojistik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Halük Kayım tarafından kuruldu.

Yıkılmaz34 İnşaat Plastik Temizlik Matbaa Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yıkılmaz34 İnşaat Plastik Temizlik Matbaa Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Emre Köse tarafından kuruldu.

Demir fiyatlarına büyük zam! İnşaat sektörü darbe üstüne darbe alıyor! Çimento fiyatları ne oldu? 

Demir fiyatlarına haftanın ilk işlem günü günü 29 Ağustos Pazartesi günü büyük zam geldi. Hurda fiyatlarına da bugün zam gelirken inşaat sektörüne darbe üstüne darbe alıyor. Peki çimento fiyatlarına zam geldi mi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel demir ve çimento fiyatları 29 Ağustos 2022..

Dmn Duman Hafriyat Yıkım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dmn Duman Hafriyat Yıkım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de Şefik Duman tarafından kuruldu.

Geylani Yıkım İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Geylani Yıkım İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de Fatih Geylani tarafından kuruldu.

Ataköy külliye inşaatı ne olacak Haberi

Ataköy külliye inşaatı ne olacak

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Ataköy 7-8 Kısım'daki külliye inşaatına el koydu. Kerimoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Ataköy'de yapılması planlanan külliye inşaatının yapılmayacağını, ruhsatının iptal edileceğini bildirdi. 


İşte o tweet; 



Ataköy 7-8.Kısım Orman Yolu'nda 4 bin metrekare külliye inşaatı için ağaçların kesilmesine 15 Eylül akşamı geç saatlerde başladı.


1999 Marmara Depremi sonrasında deprem toplanma alanı ilan edilen ve bölgedeki en büyük yeşil alan olan Ataköy 7-8. kısımdaki Orman Yolu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılında 1/5000 Nazım İmar Planı’nda yaptığı plan tadilatı ile imara açıldı. Daha sonra bölgede külliye yapılması için bir imar projesi hazırlandı. Projeye göre 257 ada, 51. Parsel üzerindeki Orman Yolu’nda bulunan 100 ağaç kesildikten sonra alanda cami ve Kuran kursundan oluşan bir külliye yapılacaktı.



Emre Kulcanay /...