03 / 05 / 2024

Ataköy projeleri iptal mi oldu

Ataköy projeleri iptal mi oldu

Bölge İdare Mahkemesi'nin kararını geçtiğimiz günlerde tebliğ etmesi üzerine belediye önceki gün ruhsatları iptal etti, bu kapsamda Bosphorus otel, Yalı Ataköy, Blumargibi projeler de durduruldu.

Nef Ataköy 22'de 810 hak sahibine tapuları teslim edildi!

İstanbul’un öncü projeleri arasında yer alan Nef Ataköy 22 projesinde, ödemelerini tamamlayarak tapu almaya hak kazanan 810 ev sahibine tapuları teslim edildi.

Ataköy sahilindeki dev arazi TOKİ park olacak!

TOKİ, Ataköy’de mülkiyeti kendisine ait olan 60 bin metrekarelik Baruthane arazisinin imar planını iptal ederek halka açık park yapacak.

Ataköy sahili TOKİ Park oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arazi, İBB ve TOKİ işbirliğiyle TOKİ Park olacak. İhalesi iptal edilen bu alanın halka açık bir park olması kesinleşti.

Zeytinburnu-Ataköy sahil hattındaki konut projeleri!

Zeytinburnu - Ataköy sahil hattında 60 yeni bina yükseliyor. İşte o projeler...

Ataköy Baruthane arazisindeki inşaat projesi iptal edildi!

Baruthane arazisi olarak bilinen Ataköy’deki 60 dönümlük alandaki 7 bloklu olarak planlanan inşaat projesi iptal edildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ataköy'deki bu araziye dev park yapacak..

Ataköy Mega Yat Limanı'nın ruhsatı iptal edildi!

Ataköy’de deniz doldurularak üzerine yat limanı restoran kafetarya konaklama alanı gibi tesislerin yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen inşaat ruhsatları mahkemece iptal edildi.

TOKİ'nin Ataköy Baruthane arazi ihalesi iptal edildi!

TOKİ’nin Ataköy’deki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu alana yönelik satış ihalesinin kararı iptal edildi.

Ataköy Blumar Projesi'nin kiralama ihalesi iptal edildi!

Ataköy sahilde Baruthane binalarının da bulunduğu 564 ada 160 parselde yapılması düşünülen Ataköy Blumar Projesi’yle ilgili kiralama ihalesi, İstanbul 8. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi

TOKİ'den Ataköy hamlesi!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun satışını iptal ettiği Ataköy sahilindeki arazı için TOKİ'den son bir hamle geldi. Karar düzeltme isteyen TOKİ, bundan sonuç alamazsa ihaleyi yenilemek zorunda kalacak.

Ataköy-Yenibosna hattında yükselen projeler yeni bir siluet oluşturuyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında Ataköy-Yenibosna hattında E5 üzerinde ardı ardına yükselen projeleri anlattı. İşte Tümer'in o yazısı...

Ataköy'de 5 yıl önceki arazi satışı iptal edildi!

Ataköy sahilde inşaatlar bitti ama mahkemeden TOKİ’nin 5 yıl önce projeler için yaptığı arazi satışına iptal kararı geldi. Dava açıldıktan 5 yıl sonra yeniden görülecek!

Artaş Ataköy Çobançeşme'de projeye başlıyor!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, eylül ayından itibaren gündemdeki yeni projeleri hayata geçireceklerini vurgulayarak, Ataköy Çobançeşme’de yine Kale Endüstri Holding’in arazisindeki projeyi satışa çıkaracaklarını söyledi.

Blumar Ataköy projesi mühürlendi mi?

İSTANBUL’un tek doğal plajı Ataköy sahilinde mahkemenin iptal kararlarına rağmen her biri 70 metrelik kulelerin inşaatı sürerken, tarihi Baruthane binalarının bulunduğu parseldeki Blumar Ataköy projesi mühürlendi.

Ataköy projeleri iptal mi oldu Haberi

Ataköy projeleri iptal mi oldu

Bakırköy Belediyesi, Ataköy sahilde devam eden inşaatların tüm ruhsatlarını iptal etti. Bölge İdare Mahkemesi'nin kararını geçtiğimiz günlerde tebliğ etmesi üzerine belediye önceki gün ruhsatları iptal etti, bu kapsamda Bosphorus otel, Yalı Ataköy, Blumargibi projeler de durduruldu. Mimarlar Odası, 564 adada bulunan 160, 174 ve 182 parsellerde, inşaat faaliyetlerinde bulunmak üzere Bakırköy Belediye Başkanlığı'nca verilen yapı ruhsatlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle dava açmış, ancak İstanbul 9. İdare Mahkemesi bu talebi reddetmişti. Mimarlar Odası Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak bu karara itiraz etti. Bölge İdare Mahkemesi'nin Birinci Kurul'u bu itirazı görüştü. Mahkeme, 3194 sayılı imar Kanunu'nun 3. maddesinde belirtilen herhangi bir sahanın her ölçekteki plan esaslarına, bulunduğu bölgenin şartlarına ve yönetmelik hükümlerine aykırı maksatlar için kullanılamayacağını, yapının imar planı, yönetmelik, ruhsat...