24 / 05 / 2024

Ataköy sahili mühür

Ataköy sahili mühür

Ataköy sahildeki inşaatların yapımına izin veren imar planları için, İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı vermişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı karara itiraz etti...

Şişli'de 24 bin metrekarelik rezerv alandaki rezidans inşaatına 2'nci mühür geldi!

Şişli'nin 'Kanal İstanbul'u olarak anılan 24 bin metrekarelik rezerv alandaki inşaata ikinci kez mühür vuruldu. İşte ayrıntılar...

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

'Gümüşte hızlı yükselişe hazırım' diyen İslam Memiş rakam vererek yatırımcılara seslendi!

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın ve gümüş fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Yatırımcılar gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını araştırırken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş '''Gümüşte hızlı yükselişe hazırım' diyerek rakam verdi.

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı konutların yıkımı devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

Yapay zeka teknolojisi ile deprem sonrası İstanbul’daki yıkım görüntülendi!

Yapay zeka teknolojisi, olası Marmara depreminin ardından İstanbul’da yaşanacak yıkımı resmetti. Deprem sonrası yıkılması beklenen 45 bin konutun bilgilerinin sisteme yüklenmesi ile daha gerçeğe yakın görüntü almak da mümkün olacak.

İBB'den Süleymaniye inşaatı yanıtı: Bina kaçak, mühür yasadışı öyle mi?

İstanbul Süleymaniye'nin silüetini bozduğu gerekçesiyle inşaatı mühürlenmiş olan İlim Yayma Vakfı'nın 'Mühürleme hukuka aykırı' açıklamasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. İşte İBB'nin verdiği o yanıt...

Emre Bayar, Koray GYO Yatırımcı İlişkileri ve Portföy Yönetim Müdürü oldu!

Koray GYO'nun Yönetim Kurulunun 28 Haziran 2021 tarihli kararıyla, Emre Bayar'ın Koray GYO Yatırımcı İlişkileri ve Portföy Yönetim Müdürü olarak atanmasına karar verildi.

Yıkım kararı verilen Aspendos Arena'da son durum ne?

Anadolu Ateşi'nin gösterilerini gerçekleştirdiği Antalya Serik'teki 5 bin kişilik 'Aspendos Arena'nın yıkım kararına ve belediyenin mühür işlemine ilişkin yapılan itiraz onaylanmadı. 

Azerbaycan Terter'de yıkımın faturası ağır oldu!

44 gün boyunca Ermenistan'ın saldırısına karşı güçlü duruş sergileyen Azerbaycan'ın Terter şehrindeki yıkımı görüntülendi.

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Ankara Büyükşehir'den Altındağ’ın gençlik merkezine mühür!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Altındağ Belediyesi’nin Karacaören Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi ile aynı yerde inşa edilen Karacaören Spor ve Etkinlik Alanı mühürlendi. 

Kemer'de kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Antalya'nın Kemer ilçesinde kaçak yapıların yıkımı sürüyor. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, ilçede kaçak yapılarla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Ataköy sahili mühür Haberi

Ataköy sahili mühür


Ataköy sahildeki inşaatların yapımına izin veren imar planları için, İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı vermişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı karara itiraz etti. Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurulu ise itirazı reddederek yürütmeyi durdurma kararını onadı.  Kararın onanması ve Bakırköy Belediye’sine ulaşması üzerine dün Bakırköy Belediyesi ekipleri, mühürleme yapmak için inşaat alanına gitti. İnşaatların yapımını protesto etmek amacıyla Ataköy Doğa ve Yaşam Derneği üyeleri, Çevre Dostları Platformu, Bakırköy CHP İlçe Teşkilatı üyeleri de inşaat alanına geldi. Ellerinde “Ranta talana yağmaya son”, “Kıyı yağmasına geçit yok” pankartları taşıyan vatandaşlar “Sahiller bizimdir bizim kalacak” sloganı attı. Mühürleme işlemi öncesinde Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Biz hukukun aldığı kararları tartışmakla değil uygulama ile yükümlüyüz”dedi. Kerimoğlu’nun...