09 / 05 / 2024

ataköy sahili toki açıklaması

ataköy sahili toki açıklaması

Ataköy sahilde TOKİ’ ye ait, içinde tarihi Baruthane ve tescilli ağaçların bulunduğu 160 parselde yapılan çalışmalar İstanbul 1 Nolu Kültür Varlıkları'nı Koruma Bölge Kurulu’nca durduruldu...

TOKİ Ataköy Baruthane arazisi Millet Parkı olacak!

Mülkiyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) ait olan ve halen imar planında inşaat yapılması mümkün olan Ataköy’de 564 ada 160 parselde yer alan Baruthane arazisi için son karar verildi. 

Ataköy sahilindeki dev arazi TOKİ park olacak!

TOKİ, Ataköy’de mülkiyeti kendisine ait olan 60 bin metrekarelik Baruthane arazisinin imar planını iptal ederek halka açık park yapacak.

Ataköy sahili TOKİ Park oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arazi, İBB ve TOKİ işbirliğiyle TOKİ Park olacak. İhalesi iptal edilen bu alanın halka açık bir park olması kesinleşti.

Ataköy Baruthane 'TOKİ Park' oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arsa, İBB ve TOKİ işbirliği ile "TOKİ Park'a" dönüştürülüyor...

Yalı Ataköy açık artırma ihalesi!

Toki güvencesiyle yükselen Yalı Ataköy projesi Özyazıcı İnşaat - Karadeniz Örme ortaklığıyla hayata geçirildi. Yalı Ataköy açık artırma ihalesi 9 Aralık'ta gerçekleşiyor...

TOKİ'nin Ataköy Baruthane arazi ihalesi iptal edildi!

TOKİ’nin Ataköy’deki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu alana yönelik satış ihalesinin kararı iptal edildi.

Bakırköy Ataköy'deki Osmanlı kulesinin olduğu alan imara mı açılacak?

Hürriyet Gazetesi'nin yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü yazısında Bakırköy STK Platformu'nun imara açılan Ataköy sahili hakkındaki görüşlerine yer verdi. İşte Yalçın Bayer'in o yazısı...

TOKİ'den Ataköy hamlesi!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun satışını iptal ettiği Ataköy sahilindeki arazı için TOKİ'den son bir hamle geldi. Karar düzeltme isteyen TOKİ, bundan sonuç alamazsa ihaleyi yenilemek zorunda kalacak.

Ataköy Sahili'nde metrekare fiyatları 15 bin liraya ulaştı!

Arsa sorunun yaşandığı İstanbul'da artık var olan arsa stokları ve fabrika arazileri hemen tüketiliyor. Ataköy-Zeytinburnu hattında da bu tespite uyan bir dönüşüm yaşanıyor.

Ataköy sahili halka kapanıyor!

Ataköy sahil şeridinin şekli dolgu ve inşaatlarla değiştirildi. Sahil alanının tamamı için inşaat izni verilirse sahilin tamamı halka kapatılacak.

Ataköy sahili değişiyor!

Ataköy sahil şeridi dolgu ve inşaatlarla değişiyor. Mega Yat Limanı için dolgu alanı tamamlanmak üzere. Yaklaşık 140 dönümlük alan dolduruldu.

TOKİ Ataköy arsasını satmak için fiyatı yarıya indirdi!

1998 yılında Ataköy arsasını üç kez satamayan TOKİ, belirlediği muhammen bedeli yarı yarıya indirerek 111 milyon dolar olarak belirlemiş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

1998 yılında TOKİ, Ataköy arsasını satmak için fiyatı yarıya indirmiş!

1998 yılında Ataköy arsasını üç kez satamayan TOKİ, dördüncü ihaleye çıkacakmış. İdare, 232.5 milyon dolar olarak belirlediği muhammen bedeli yarı yarıya indirerek 111 milyon dolar (30.7 trilyon lira) olarak belirlemiş.

ataköy sahili toki açıklaması Haberi

ataköy sahili toki açıklaması


İstanbul Ataköy sahilinde TOKİ'ye ait 160 parselde yapılan çalışmalara İstanbul 1 Nolu Kültür Varlıkları'nı Koruma Bölge Kurulu dur dedi.


Ataköy sahilde TOKİ’ye ait, içinde tarihi Baruthane ve tescilli ağaçların bulunduğu 160 parselde yapılan çalışmalar İstanbul 1 Nolu Kültür Varlıkları'nı Koruma Bölge Kurulu’nca durduruldu.


Radikal gazetesinden Ömer Erbil'in haberine göreTOKİ–Çelebican İnşaat şirketi tarafından yapılmak istenen otel çarşı kompleksi için çalışmalar başlatılmış, arazideki tüm ağaçlar yok edilmişti.


TOKİ tarafından İstanbul 1 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan izin alınmadan inşai çalışmaların başladığını Radikal 23 Ocak tarihinde manşetten duyurmuştu.


Bunun üzerine TOKİ’den yapılan açıklamada her türlü yasal izinlerin alındığı belirtilmiş, izinleri ise Tabiat Varlıkları Komisyonu’nun verdiği ortaya çıkmıştı. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu 27.01.2014 tarihinde Bakırköy Belediyesi ve TOKİ’ye gönderdiği yazı da şu ifadelere yer verdi; "Tescilli kültür...