05 / 05 / 2024

ataköy sahilindeki arsalar imara mı açıldı

ataköy sahilindeki arsalar imara mı açıldı

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy'ün sorunlarını anlattı. Bakırköy’ün en önemli sorunları arasında trafik, otopark ve kentsel dönüşümün bulunduğunu söyleyen Kerimoğlu dönüşüm uygulamalarını hayata geçireceklerini belirtti.

Ataköy sahilindeki dev arazi TOKİ park olacak!

TOKİ, Ataköy’de mülkiyeti kendisine ait olan 60 bin metrekarelik Baruthane arazisinin imar planını iptal ederek halka açık park yapacak.

Ataköy sahili TOKİ Park oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arazi, İBB ve TOKİ işbirliğiyle TOKİ Park olacak. İhalesi iptal edilen bu alanın halka açık bir park olması kesinleşti.

Ataköy Baruthane 'TOKİ Park' oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arsa, İBB ve TOKİ işbirliği ile "TOKİ Park'a" dönüştürülüyor...

Wesley Sneijder, Ataköy Marina Park Residence'a taşındı!

Uzun zamandır Maçka’da yaşayan Wesley Sneijder ve Yolanthe Cabau, Galatasaray’ın Florya’daki tesisine yakın olmak için ev değiştirdi. Çift Ataköy sahilindeki bir rezidansa taşındı.

TOKİ'den Ataköy hamlesi!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun satışını iptal ettiği Ataköy sahilindeki arazı için TOKİ'den son bir hamle geldi. Karar düzeltme isteyen TOKİ, bundan sonuç alamazsa ihaleyi yenilemek zorunda kalacak.

Ataköy sahilindeki Baruthane park mı olacak?

Ataköy sahilde inşaat yapılmayan tek bir alan kaldı; 564 ada 160 parsel. İçinde tarihi baruthane binalarının bulunduğu parsele dördü 72 metre, üçü 40, 25 ve 19 metrelik, toplam 7 blok inşa edilecekti.

Ataköy'deki Blumar projesi mühürlendi!

İstanbul'un tek doğal plajı Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu parseldeki Blumar Ataköy projesi mühürlendi. Proje için verilen yapı ruhsatları, inşaat başlamadığı için geçersiz kaldı.

Ataköy Sea Pearl için ön talep toplamaya başladı!

Kuzu Grup daha önce Cityscape Global’de tanıttığı Ataköy sahilindeki projesi Sea Pearl’ü şimdi de Avrupalı yatırımcılar ile buluşturdu. Bu projenin lansmanının 18 Mart’ta yapılacağı açıklandı.

Kazlıçeşme ve Ataköy'ü muaf tutan Silüet İmar Planı askıda!

İstanbul silüeti tartışmasını başlatan OnaltıDokuz'un konumlandırıldığı Kazlıçeşme ile sahilindeki inşaatların mühürlendiği Ataköy'ü hariç tutan Silüet Koruma 1/5000 ölçekli İmar Planı askıya çıkarıldı. Emlakkulisi.com, planı Kasım ayında duyurmuştu...

Ataköy sahilindeki projeler yıkılacak mı?

İstanbul'un güzide sahilindeki yağma planına yargı'dur' dedi. 4 projenin ruhsatı iptal edildi. CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu " Her şey hukuka uygundur " dedi...

Ataköy sahilindeki projelerin inşaatları durdurulup ruhsatları iptal edildi!

İstanbul’ un son doğal sahili Ataköy’ e yapılan inşaatlar durduruldu. Bakırköy Belediyesi arka arkaya gelen mahkeme kararları üzerine sahildeki 4 projenin ruhsatını iptal etti..

Ataköy sahilindeki 2 projeye durdurma kararı!

En son mahkeme kararında Bosphorus Otel ile Yalı Ataköy projesine devam denmişti. Mimarlar Odası nın bir üst mahkemeye yapılan itirazı haklı bulunarak bu inşaatlara yeniden dur denildi...

Ataköy sahile 2.7 milyar doları inci gibi dizdi!

Cityscape Fuarı’nda Türk firmaları yeni projelerinin tanıtımını gerçekleştiriyor. Kuzu Grup, Türkiye’de Ekim’de satışa çıkaracağı Ataköy sahilindeki Sea Pearl projesini Körfez yatırımcısına tanıttı.Ataköy sahile 2.7 milyar doları inci gibi dizdi.

ataköy sahilindeki arsalar imara mı açıldı Haberi

ataköy sahilindeki arsalar imara mı açıldı

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy’ün sorunlarını, kentsel dönüşümü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan planları anlattı.


- Bakanlığın ilçelere müdahalesini nasıl değerlendiriyorsunuz?


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İBB ve ilçe belediyelerinin görüşünü almadan plan yapmasını doğru bulmuyorum. Özellikle Bakırköy sahildeki bakanlığın planlarına, halkın sahile ulaşımını engellediği için karşı çıkıyorum. Sahildeki yapılaşma ilk olarak dönemin Turizm ve Bayındırlık Bakanlığı’nın 1989 yılında Ataköy Sahilini imara açması ve turizm alanı olarak ilan etmesi ile başladı. Sonrasında Emlak Bankası’nın tasfiyesi ve bu alanın ile özel imar uygulamalarına açılmasıyla satışı gerçekleşti. Belediye olarak bizim ve çevre derneklerinin, meslek odalarının yargıdaki dava ve itirazlarına rağmen yapılaşma devam etti.


- 16/9’un ardından 70 metre kısıtlaması yeterli mi?16/9’un ardından 70 metre kısıtlaması yeterli mi?


İstanbul’da dünyada çok az örneğinde göreceğimiz şekliyle...