21 / 05 / 2024

Atakum hamam

Atakum hamam

Samsun Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ''Osmanlı Hamamı mimari yapısı ve donatılarıyla bölge halkından oldukça talep görecektir. Tesis inşaatı bitiminde yapılacak tanıtım çalışmalarıyla Samsun’a gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin uğramadan geçemeyecekleri bir tesis olacaktır.''dedi.

Samsun Atakum’a Osmanlı Hamamı inşa ediliyor!

Samsun Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ''Osmanlı Hamamı mimari yapısı ve donatılarıyla bölge halkından oldukça talep görecektir. Tesis inşaatı bitiminde yapılacak tanıtım çalışmalarıyla Samsun’a gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin uğramadan geçemeyecekleri bir tesis olacaktır.''dedi.

Türk hamamı mı, Roma hamamı mı?

İtalya 'da en kuzeyden güneye inerken her iki dil arasında ki birbirine benzer kelimeler dikkatimizi çekiyordu. Mesela Roma İmparatorluğunda " Hamam " ın önemini anlıyorduk.

300 yıllık hamam kazara yıkıldı!

İstanbul’daki tarihi eserlerin önemli bir kısmı 19. yüzyıldaki modernleşme hareketiyle yok oldu. Örneğin, 17. yüzyıldan kalma Abbas Ağa Hamamı, yol geçecek diye yanlışlıkla yıkıldı. İşte günümüze kadar ulaşamayan eserlerin ilginç hikâyeleri...

İzmit'teki Yeni hamam restore edilecek!

Şimdiye kadar çok sayıda tarihi eseri restore ettirerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan İzmit Belediyesi, Hacıhasan Mahallesi’nde bulunan ve harabe halindeki tarihi hamamın restore edilmesi için harekete geçti.

1971 yılında Barbaros'un hamamı satışa çıkarılmış!

1971 yılında Barbaros Hayrettin Paşa adına Mimar Sinan tarafından yaptırılan Zeyrek'te bulunan Çinili Hamam satışa çıkarılmış. Sahipleri, parasızlıktan tamir ettiremeyecek durumda oldukları için hamamı satışa çıkarmışlardır.

Tuzla'ya yap işlet devret modeli ile hamam yapılacak! İhalesi 23 Aralık'ta!

Tuzla Belediyesi; Köyiçi mevkiinde yer alan hamam inşa edilmesi işini ihaleye çıkarıyor. Yap- işlet-devret modeli ile yapılacak işin ihalesi; 23 Aralık 2014 Salı günü gerçekleştirilecek.

Tuzla Belediye Hamamı ihalesi 23 Aralık'ta!

Tuzla Belediyesi, Köyiçi mevkiindeki İstanbul II Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafında onaylanan hamam projesini yap - işlet - devret modeli ile ihaleye çıkardı...

1965 yılında restore edilen Galatasaray Hamamı'nın açılışı yapılmış!

Bir milyon liraya restore edilen tarihi Galatasaray Hamamı, Haşim İşcan'ın da katıldığı merasimle hizmete açılmış. Hamam sahibinin teklifi üzerine misafirler yıkanmışlar. Yoldan geçen vatandaşlar da bu fırsatı kaçırmamışlar.

236 yıllık Beylerbeyi Hamamı 11.3 milyona satışa çıkarıldı!

İstanbul Beylerbeyi'nde sanatçı ve elit kesimin müdavimi olduğu tarihi Beylerbeyi Hamamı; içindeki iki katlı ahşap köşk, iki katlı taş bina ve müştemilatı ile birlikte satılıyor.

Beylerbeyi Hamamı 11.3 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Sultan I. Abdülhamid'in annesi Rabia Sultan için yaptırılan 236 yıllık tarihi Beylerbeyi Hamamı'nın 65 yıllık sahibi Türkan Bal, diğer hissedarlarla restorasyon konusunda anlaşamayınca hamamı 11.3 milyon TL'ye satışa çıkardı..

Ankara Hamamönü’nde konak yangını korkuttu!

Ankara'da Hamamönü’ndeki tarihi konakta çıkan yangın, bölgede paniğe neden oldu. Biri restoran iki binanın zarar gördüğü yangının ardından, kundaklama iddiasıyla ev sahibinin oğlu gözaltına alındı.

Samsun Atakum'da 1 milyon 505 bin TL'ye satılık arsa!

Samsun İli Atakum İlçesi'nde yer alan 2.151 metrekare yüzölçümüne sahip olan arsa Samsun 3. İcra Dairesi tarafından 22 Aralık 2014 günü saat 15:00 ile 15:05 arası ihale ediliyor.

Ankara Hamamönü'ndeki tarihi konakta dün gece yangın çıktı!

Ankara Hamamönü'nde bulunan tarihi bir konakta dün gece yangın çıktı. Alevler ekiplerin zamanında müdahalesiyle yakınındaki diğer binalara sıçramadan söndürüldü. Yangın sonrası konakta maddi hasar oluştu.

Atakum hamam Haberi

Atakum hamam

Atakum Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılması için hazırlık yapılan Atakum Belediyesi Osmanlı Hamamı Projesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının, Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen 27 projeden birisi oldu. Atakum Belediyesi, bu önemli proje için OKA’dan 659 bin TL destek kazandı.


Samsun'un Atakum İlçesinin, turizmde cazibe merkezi haline gelmesi noktasında ciddi bir çalışma temposu içerisinde olduklarını kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Dünyada en çok bilinen kültürel miraslarımızdan olan Osmanlı Hamamını ilçemize kazandırmak istiyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin dikkatini ilçemize çekecek olan projemiz kapsamında 852 metrekarelik bir Osmanlı Hamamının yapılabilmesi için Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına yaptığımız proje başvurusu kabul gördü. İmzaladığımız protokolün ardından önümüzdeki günlerde hızlı bir şekilde Osmanlı Hamamı projesine başlıyoruz. İlçemize hayırlı olsun”...