03 / 05 / 2024

Ataşehirde arsa

Ataşehirde arsa

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ticarete eğitimden daha fazla önem verdiğini bir kez daha gösterdi, ilköğretim alanı olarak ayrılmış olan Ataşehir'deki arazinin planlarını değiştiren Bakanlık, yüksek yoğunluklu ticaret alanına aldı

Milli Emlak'tan büyük Nisan fırsatı! 3 şehirde KDV'den muaf arsa ve araziler satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 3 şehirde yer alan arsa ve arazileri KDV'den muaf olarak satışa çıkardı. İşte yatırımcıların merakla beklediği o ihale ilanları...

Belediye iki şehirde arsa ve iş yeri satacak! Bu tarihlere dikkat!

Hatay ve Kayseri'de yer alan arsa ve iş yeri satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 26 Mart ve 17 Nisan tarihlerinde yapılacak.

İstanbul ve Bursa'da imarlı 6 arsa satılacak! Büyükşehirde arsa arayanlara büyük fırsat!

İstanbul ve Bursa'da yer alan imarlı 6 adet arsa için satış ihalesi düzenleniyor. Söz konusu arsalar Silivri ve Osmangazi'de yer alıyor. 

Milli Emlak'tan Nisan 2024 fırsatı: İki şehirde KDV'den muaf arsa ve arazi satacak!

Yeni bir yatırım yapmak isteyenlerin yakından takip ettiği Milli Emlak iki şehirde yine KDV'den muaf arsa ve arazi satacak. Satış ihaleleri Nisan ayı içerisinde yapılacak.

İstanbul ve Bursa'da 8 adet arsa satılıyor! Büyükşehirde arsa arayanlara fırsat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Osmangazi Belediyesi 8 adet arsayı satıyor. Peki İstanbul ve Bursa'da satışı yapılacak arsaların fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman yapılacak? 

Yatırımcılar dikkat! 2 şehirde 59 arsa, konut, iş yeri satılacak! 

2 şehirde toplamda 59 arsa, konut, iş yeri satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 7 Şubat ve 19 Şubat tarihlerinde yapılacak.

Ataşehir'de 19 milyon TL'ye icradan satılık arsa ve bina!

İstanbul Anadolu 12. İcra Dairesi, İstanbul Ataşehir'de yer alan arsa ve binayı 19 milyon 50 bin TL bedelle satışa çıkardı.

5 büyük ilde arsa fiyatları yüzde 14 ile yüzde 47 arasında arttı!

Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme Ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksacom’un verilerine göre 5 büyük şehirde arsa fiyatları son 1 senede yüzde 14 ile yüzde 47 arasında, arazi fiyatları ise yüzde 20 ile yüzde 30 arasında arttı.

Buraya yatırım yapan yaşadı!

Çanakkale tarihi önemi ve doğal güzellikleriyle yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı. Şehirde arsa fiyatları yüzde 107, tarla fiyatları ise yüzde 100 artış gösterdi.

Ataşehir Küçükbakkalköy'de 7.9 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul İli Ataşehir İlçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 7 milyon 900 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Ataşehir Kemal Sunal Kültür Merkezi'nin inşaatı arsa karşılığı yaptırılacak!

Ataşehir Kemal Sunal Kültür Merkezi'nin inşaatı arsa karşılığı ihale ediliyor. İhale 22 Ocak'ta gerçekleşecek...

Ataşehir Küçükbakkalköy'de 4 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul İli, Ataşehir İlçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 4 milyon 90 bin TL bedelle icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan arsa için ilk satış tarihi 21 Aralık 2018 olarak belirlendi. 

Ataşehir Belediyesi'nden 42.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Mülkiyeti Ataşehir Belediye Başkanlığı'na ait olan Ataşehir İlçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 42 milyon 564 bin 600 TL bedel ile satışa sunuldu. 

Ataşehirde arsa Haberi

Ataşehirde arsa

İstanbul'un yeni kurulan ve rantı çok yükselen Ataşehir İlçesi, yaklaşan seçimler öncesinde bir plan değişikliğine daha sahne oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ataşehir Küçükbakkalköy Mahallesi 1864 Ada 7 Parselle ilgili olarak, nazım imar planı ve uygulama imar planlarında değişiklik yaptı. 


İNŞAAT YOĞUNLUĞU ARTTIRILDI 

Önceki planlarda 'Özel İlköğretin Alanı' olarak ayrılmış olan söz konusu arazi, yapılan plan değişikliği ile yüksek yoğunluklu ticaret alanına alındı. 


Araziyi ticaret alanına almakla yetinmeyen Bakanlık, inşaat yoğunluğunu da T emsalden, '1,5' emsale çıkardı. 


ÖNCE AYIRDI, SONRA BOZDU 

Ataşehir Belediyesi'nin kayıtlarına göre, söz konusu 6 bin 405 metrekarelik arazi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 6 Aralık 2011 tarihinde onaylanan 'Ataşehir Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı'nda eğitim alanı olarak ayrılmıştı. 


Bir başka ifade ile Çevre...