05 / 05 / 2024

atatürk caddesi tünel inşaatı

atatürk caddesi tünel inşaatı

Atatürk Caddesi’ni Kenan Evren Bulvarı’na bağlayacak tünel inşaatına ilk beton Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından döküldü.

Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası yapılacak iddiası!

Türk-İş'in genel merkez binasını Atatürk Orman Çiftliği'ne yapmak istediği ortaya çıktı. Peki Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası mı yapılacak? Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili son dakika gelişmesi...

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun tünel kazıları tamamlandı! 1 yıl içinde açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tünel kazılarının tamamlandığına dikkat çekti ve çalışmaların 1 sene içinde megakent İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 

Atatürk Havalimanı'ndaki sahra hastanesine ilişkin araştırma önergesi verildi!

Atatürk Havalimanı'nda yapılan Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesine ilişkin çeşitli hususların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesi mecliste!

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nin yeni binası göz kamaştırıyor!

Türkiye’nin önde gelen okulları arasında yer alan İstanbul Atatürk Fen Lisesi, eğitim kalitesi kadar okul binasıyla da göz kamaştırıyor. 9 büyüklüğündeki bir depremde bile yıkılmayacak lise, Türkiye’nin LEED Platinum Sertifikası’nı alan ilk okul oldu.

Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazisi 158 dekar daha küçüldü!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne emaneti Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) kıyım Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı. 1925 yılında kurulan, 1937'de ‘korunması’ şartıyla Hazine’ye bağışlanan AOÇ arazisinin yarıya yakını kaybedildi.

Yalova'da Atatürk'ün köşkünün olduğu arazi millet bahçesi oluyor!

Atatürk’ün Türk milletine bağışladığı Yalova’daki çiftlik Millet Bahçesi oluyor. İçinde Atatürk'ün köşkünün de yer aldığı arazi, Çevre Bakanlığı tarafından TOKİ’ye tahsis edildi...

Ekrem İmamoğlu’ndan Atatürk Havalimanı'nın hastaneye dönüştürülmesi için öneri!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, birçok boş ve kapalı alanı bulunan Atatürk Havalimanı’nın koronavirüs ile mücadele kapsamında geçici hastaneye dönüştürülmesini istedi…

Atatürk'ün mirası kurumların inşaatı yarım kaldı!

Atatürk Araştırma Merkezi (ATAM), Türk Dil Kurumu (TDK), Türk Tarih Kurumu (TTK) ve Atatürk Kültür Merkezi'ni (AKM) tek çatı altında toplayacak olan kompleksin inşaatı yarım kaldı.

Atatürk Havalimanı nasıl dönüştürülebilir?

ULI Türkiye tarafından düzenlenen ve konusunda uzman kişilerin katıldığı forumda, ‘Atatürk Havalimanı Nasıl Dönüştürülebilir?’ sorusu konuşuldu.

Atatürk Havalimanı, Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını kamuoyuna açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atatürk Havalimanı’ndaki çalışmalarımızı inşallah başlatacağız ve en kısa zamanda Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olacak" dedi...

Bursa Atatürk Kent Ormanı ticari alana dönüştü!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Atatürk Kent Ormanı'nın ticari alana dönüştüğünü söyledi. Bozbey, "Atatürk Kent Ormanı maalesef ticari bir alan haline geldi. Yapılan yanlıştan geri dönülmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Atatürk'ün Edremit'te kaldığı ev kültür merkezine dönüştürülecek!

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934'te Balıkesir'in Edremit ilçesini ikinci ziyaretinde kaldığı bina, belediye tarafından restore edilerek kültür merkezine dönüştürülecek

atatürk caddesi tünel inşaatı Haberi

atatürk caddesi tünel inşaatı


Atatürk Caddesi’ni Kenan Evren Bulvarı’na bağlayacak tünel inşaatına ilk beton Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından döküldü.


Kurbanların kesildiği törende ilk betonun dökülmesi için butona basan Zihni Aldırmaz, “Hayırlı olsun” dileğinde bulundu.


Tüneli Atatürk Caddesi’ni Kenan Evren Bulvarı’na ulaştıracak yolun ilk etabı olarak nitelendiren Zihni Aldırmaz, “Burası 30 metre genişliğinde bir bulvar olacak. Tünelin uzunluğu 317 metre olacak ve 5 milyon TL’ye malolacak” dedi.


Zihni Aldırmaz, Adana’da üç ana bulvar bulunduğunu ve üçünün de kapalı olduğunu belirterek şöyle devam etti:


“Bunlardan biri olan Atatürk Caddesi bu tünel sayesinde açılıyor. Gazipaşa’nın güneye doğru önü kapalı. Onu da ileride açacağız. Yine bu tünel gibi Türkmenbaşı Bulvarı’ndan gelip Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile buluşan sonra tren hattından geçen ikinci bir tünel ihalesi var. Bu ihaleyi...