09 / 05 / 2024

atatürk yürüyen köşk

atatürk yürüyen köşk

Atatürk’ün Yalova’ya geldiği 1929’da yaptırdığı ve çınar ağacının dallarını kesmemek izin kızakla 5 metre ileriye taşıttığı tarihi Yürüyen Köşk çürümeye terk edildi

Atatürk'ün Yürüyen Köşk'ü çürümeye yüz tuttu!

Atatürk'ün Yalova'da ulu çınar ağacının gölgesine yaptırdığı ve ağacın dalının kesilmesine kıyamayıp temelinden 5 metre öteye kaydırdığı için 'yürüyen köşk' diye anılan Yalova Atatürk Köşkü çürümeye terk edildi

1936'da Atatürk'ün yaşadığı iki köşk tamir edilmiş!

1936 yılında Diyarbakır'da yer alan ve Atatürk'ün kaldığı iki köşk olan, Semanoğlu ve Pamuk Köşkleri belediye tarafından tamir edilmiş.

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak? Bakanlık ve İBB'den dikkat çeken iki farklı açıklama

İstanbul'un tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı'nda pist kırma işlemleri başladı. Çalışmalar neticesinde 'İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak?' sorusu gündeme geldi. Soruya hem Ulaştırma Bakanlığı hem de İBB'den iki farklı açıklama geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi, kız yurdunu bedelsiz olarak geri alacak!

Sayıştay raporuna göre; Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde bulunan kız yurdunun üniversite bünyesine bedelsiz olarak girilmesine karar verildi. 

Atatürk Kültür Merkezi 2021’de açılacak!

Pandemi nedeniyle yapımında bazı gecikmeler yaşanan Atatürk Kültür Merkezi 2021 yılında hizmete açılacak. Yeni yapılan çevre düzenlemesiyle AKM estetik bir bütünlüğe kavuşacak.

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Kapaklı Belediyesi'ne devredildi!

Kültür ve sanat alanında yaptığı yatırımlarla Tekirdağ'ı Türkiye'nin kültür merkezi haline getirmeyi planlayanTekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi, imzalanan iş birliği protokolü ile Kapaklı Belediyesi'ne devredildi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

Yapı-Yapı'nın yapımına başladığı ve yıl sonunda açılacak Ankara Atatürk Kültür merkezi Millet Bahçesi'nin (AAKM) içinde olimpik bir kaykay parkı bulunuyor.

Ayhan Barut'tan Yürüyen Köşk'ün millet bahçesi yapılacak olmasına tepki!

CHP Adana Milletvekili Barut, Atatürk’ün Türk Milleti’ne bağışladığı arazilerin Millet Bahçesi yapılacak olmasına tepki gösterdi. Barut konuyu 3 önergeyle Meclis’e götürdü.

Yalova Valiliği Yürüyen Köşk arazisinin Millet Bahçesine dönüştürüleceği iddiasını yalanladı!

Yalova Valiliği yaptığı açıklamada Millet Bahçesi olarak hizmete açılacak olan taşınmazın Yürüyen Köşk arazisinde kaldığı iddiasının gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.

İBB Bakırköy Özgürlük Meydanı için tasarım yarışması açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı için 100 bin TL ödüllü kentsel tasarım yarışması açtı.

Yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin kaba inşaatının yüzde 85’i tamamlandı!

10 Şubat’ta temeli atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin inşaatı devam ediyor. Genel inşaatının yüzde 25’i, kaba inşaatının ise yüzde 85’i tamamlandığı Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız tarafından açıklandı.

Atatürk Kültür Merkezi 2020'nin sonunda açılacak!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Atatürk Kültür Merkezi'ni 2020 sonuna kadar tamamlıyoruz'' dedi.

atatürk yürüyen köşk Haberi

atatürk yürüyen köşk

Atatürk’ün Yalova’ya geldiği 1929’da yaptırdığı ve çınar ağacının dallarını kesmemek izin kızakla 5 metre ileriye taşıttığı tarihi Yürüyen Köşk çürümeye terk edildi. 2011’de onarım için Anıtlar Kurulu’na başvuran Yalova Belediyesi’ne hâlâ yanıt verilmedi.


Atatürk’ün çevre duyarlılığının simgesi olan Yürüyen Köşk, 12 Eylül 1980 darbesiyle halkın ziyaretine kapatılmış, 1999 depreminde hasar görmüş ve 2005 yılında Yalova Belediyesi’ne devredilmişti. Aynı yıl yeniden halkın ziyaretine açılan köşk, yıllardır onarım görmediği için çürümeye...