21 / 05 / 2024

Atatürkün hutbe verdiği cami

Atatürkün hutbe verdiği cami

Balıkesir'in sembol yapılarından olan ve Büyük Önder Atatürk 'ün 7 Şubat 1923'te hutbe verdiği Zağnos Paşa Camii'nin geniş çaplı restorasyonu için gelecek ay ihale yapılacak.

Atatürk Havalimanı’nın imar planları değiştirildi! 

Atatürk Havalimanı’nın imar planlarında yol düzenlemesi yapmak üzere değişikliğe gidildi. İhalesi iptal edilen Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde yol düzenlemesi yapılırken daha önce 52 bin metrekare olan cami alanı, 23 bin metrekareye indirildi. İşte ayrıntılar...

1936'da Atatürk'ün yaşadığı iki köşk tamir edilmiş!

1936 yılında Diyarbakır'da yer alan ve Atatürk'ün kaldığı iki köşk olan, Semanoğlu ve Pamuk Köşkleri belediye tarafından tamir edilmiş.

Atatürk Havalimanı'nın bitişiğindeki konut ve ticaret alanlar için kritik karar: Mahkeme imar planını durdurdu!

Atatürk Havalimanı’nın bitişiğindeki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 27 bin metrekarelik alanın konut ve ticaret imarına açılmasıyla ilgili mahkemeden karar geldi.

Atatürk'ün tasarladığı köy projesi Danimarka'da uygulandı! İşte İdeal Cumhuriyet Köyü

Mustafa Kemal Atatürk vefat etmeden önce 1937 yılında Türkiye'yi temelden kalkındırmayı amaçlayarak 'İdeal Cumhuriyet Köyü' projesini yaptı. Bu proje Danimarka'da uygulanarak tüm dünyaya örnek oldu. İşte Danimarka'da bulunan İdeal Cumhuriyet Köyü...

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

İş Bankası, Atatürk'ün vasiyetini 32 yıldır eksik ödüyor iddiası!

Türkiye'nin en büyük 10 bankası arasında yer alan İş Bankası'nın Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetini eksik ödediği iddia edildi.

Türkiye'nin birinci dünyanın beşincisi olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul'a nefes olacak Atatürk Havalimanı Millet Bahçe'sinin ilk etabının açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağını açıkladı.

Atatürk Orman Çiftliği'yle ilgili önerge verildi!

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Atatürk Orman Çiftliği ilgili soru önergesi verdi. Tekin Bingöl, sorularının Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

Kiracının eve verdiği zararın tespiti nasıl yapılır?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracının eve verdiği zararla ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...

Cumhuriyet Köyü'ndeki Atatürk Korusu kiraya verildi iddiası!

İstanbul Beykoz'da Atatürk’ün talimatıyla kurulan Cumhuriyet köyündeki korunun, Rize Kalkandelen Vakfı’na kiraya verildiği belirtildi.

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31448 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazisi 158 dekar daha küçüldü!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne emaneti Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) kıyım Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı. 1925 yılında kurulan, 1937'de ‘korunması’ şartıyla Hazine’ye bağışlanan AOÇ arazisinin yarıya yakını kaybedildi.

Atatürk Olimpiyat Stadı, Şampiyonlar Ligi final maçı için yenilendi!

2021'de Şampiyonlar Ligi final maçına ev sahipliği yapacak olan Atatürk Olimpiyat Stadı'nda hazırlıklar tamamlandı. TFF Tesislerden ve Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Akın, çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Atatürkün hutbe verdiği cami Haberi

Atatürkün hutbe verdiği cami

Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı: "Bu caminin, 6 haftada yapılıp bitirildiği rivayet ediliyor. 6 haftada yapılan camiyi 600 günde restore edeceğiz. Caminin orjinalinde 3 kapı bulunuyor ancak daha sonra kadınlar için bir kapı daha yapılmış. O kapı kapatılacak ve 3 kapılı hale getirilecek'' dedi.


Balıkesir'in simge yapılarından, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 'ün, Kurtuluş Savaşı sonrası hutbe verdiği yaklaşık 600 yıllık Zağnos Paşa Camii restore edilecek.Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi caminin restorasyonu için gelecek ay ihaleye çıkılacağını ve bundan bir, iki ay sonra  çalışmalara başlanacağını söyledi.Kentin en önemli yapılarından olan caminin zaman içinde tahribata uğradığını belirten Erarı, "Özelikle 1897 yılında meydana gelen büyük Balıkesir depremi, camimizin birçok yerine zarar vermiş. Kayıtlara göre, depremden sonra...