24 / 07 / 2024

Atık mermerler işyerlerine tablo

Atık mermerler işyerlerine tablo

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan mozaik kursunda fabrikalardan artan mermerlerle lüks villa, otel ve iş yerlerine tablolar üretiliyor.

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

İBB'den tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi!

İBB, Şile - Kömürcüoba, Kemerburgaz - Odayeri ve Silivri - Seymen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Alanlarında ihtiyaç duyulan tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi düzenliyor..

Atık yönetimi yönetmeliğinde değişiklik!

Atık Yönetimi Yönetmeliğine Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 23 Mart 2017 tarihindeki Resmi Gazete'de yayımlandı.

Düzce Katı Atık Tesisi için onay çıktı!

Düzce Merkez İlçe Esençam Köyü sınırları içinde bulunan “Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi” için Bakanlık düzeyinde onay çıktı.

Alaçatı Clubbaba Köyiçi Mayıs'ta açılacak!

Alaçatı yeni bir merkeze daha kavuşuyor. Modern yaşam ile Alaçatı kültürü, Alaçatı'nın yeni projesi Clubbaba Köyiçi'nde buluşuyor. Alaçatı'nın yeni bir meydana kavuşmasını sağlayacak Clubbaba Köyiçi'nde, "alışveriş, yemek, sanat, yaşam ve spor" alanları bir arada olacak.

Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisi 100 milyon TL'ye mal olacak!

Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisinin yapımı hızla sürerken, Büyükşehir Belediyesi merkez ilçelerden atık nakli için tesise kadar toplamda 25 bin metrelik hat çekmeyi planlanıyor.

Çanakkale Lapseki Katı Atık Arıtma projesi için yer teslimi yapıldı!

Lapseki ve Çardak belediyeleri tarafından ortak hazırlanan ’Katı Atık Arıtma Projesi için yer teslimi yapıldı. Tasarım Restorasyon İnşaat'ın yüklenici firması olduğu proje 500 günde tamamlanacak.

Çilek'ten at ve atçılık tutkunları için Royal serisi!

Çilek, at ve atçılık tutkunları için Royal serisini üretti. Royal serisi at figürleri ve atçılığı anımsatan detaylarıyla çiftlik hayatını seven gençlerin beğenisine sundu.

Edirne katı atık bertaraf tesislerinde sona gelindi!

Edirne Katı Atık Birliği’nin Olağan Toplantısı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında Edirne Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Recep Gürkan Katı Atık Bertaraf Tesisleri'ni inceledi!

7 Nisan 2014 tarihinde mazbatasını alarak, Edirne Belediye Başkanı olarak görev başlayan Recep Gürkan, Başkanlığını yaptığı Edirne Katı Atık Birliği üyeleriyle Katı Atık Bertaraf Tesisleri'ni inceledi.

Kütahya Tavşanlı'da atık su tesisi için yer teslimi yapıldı!

Kütahya Tavşanlı Belediyesi'nin vizyon projelerinden birisi olan atık su arıtma tesisi için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

Nevşehir Külliyesi için ilk harç atıldı!

Nevşehir’in modern şehir kimliğini kazanmasında en prestijli projelerden biri olarak da değerlendirilen Nevşehir Külliyesi için ilk harç atıldı.

AB Bodrum'un katı atık projesi için verdiği hibeyi geri aldı!

Bodrum'un 50 yıllık katı atık sorununu çözecek projenin yapılacağı alanın SİT alanı olduğununu ortaya çıkması ile proje iptal oldu, AB verdiği hibeyi geri aldı.

Atık mermerler işyerlerine tablo Haberi

Atık mermerler işyerlerine tablo

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan mozaik kursunda, fabrikaların atık mermer parçalarından "halı" ve "madalyon" isimleriyle özellikle lüks villa, otel ve iş yerleri için büyük tablolar üretiliyor. 


Türkiye'nin önemli mermer üretim merkezlerinden İscehisar'da yaklaşık 9 yıl önce Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde mozaik kursları başlatıldı. Bu kurslarda atık mermer parçalarını çeşitli ölçü ve şekillerde kesen ev kadınları, sipariş üzerine farklı figürleri kullanarak büyük ebatlı tablolar yapıyor. Yaklaşık bir haftada tamamlanan ve fiyatları 500 liraya kadar varan tablolar, bazı lüks villa, otel ve iş yerlerinin zeminleri ile duvarlarını süslüyor. 


Söz konusu ürünlerin kare ya da dikdörtgen olanları "halı", oval biçimindekileri ise "madalyon" olarak isimlendiriliyor. 


Usta öğretici Gülsefa Azgın, atık mermerleri ilçedeki fabrikalardan temin ettiklerini söylüyor. Mermerleri kerpetenlerle keserek istedikleri boyutlara getirdiklerini anlatan...