24 / 07 / 2024

Atık mermerler ne olacak

Atık mermerler ne olacak

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan mozaik kursunda fabrikalardan artan mermerlerle lüks villa, otel ve iş yerlerine tablolar üretiliyor.

İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç TL? İşte günlük demir fiyatları! 

İnşaat sektörünün kalbi olan inşaat demir fiyatlarına zam geldi. 1 ton olarak işleme alınan inşaat demirinin güncel fiyatları belli oldu. Peki İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? İşte günlük demir fiyatları.

Tepe Geri Kazanım Bertaraf Atık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tepe Geri Kazanım Bertaraf Atık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Osman Üneş ve Selahattin Demirdaş ortaklığında kuruldu.

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Belediye, AVM ve otellere Sıfır Atık'a geçme zorunluluğu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Sıfır Atık Yönetmelik Taslağı'na göre belediyeler, terminaller, alışveriş merkezleri, iş yerleri ve eğitim kurumları, 4 ve 5 yıldızlı otellere 2019'da Sıfır Atık Sistemi'ne geçme zorunluluğu getirilecek.

500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor!

Turizmde yeni bir dönem başlıyor. 500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor. Turizm sektöründeki önemli adımlar Torba Yasa ile atılıyor.

Kastamonu'da kontrolsüz hafriyat dökümüne izin yok!

Kastamonu Belediyesi tarafından onaylanan ‘Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Yönetmeliği’yle ilgili yetkililer toplandı. Toplantıda, kontrolsüz hafriyat dökümüne izin verilmeyeceği açıklandı.

İzmir Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi mi yapılacak?

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, hazırladığı önerge ile İzmir'in Foça ile Aliağa ilçeleri arasındaki Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi yapılacağına ve bazı atıkların bu bölgeye gizlice gömüldüğüne dair iddiaları sordu..

Akçakale Atık Su Arıtma Tesisi yenilendi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ), Akçakale Atık Su Arıtma Tesisindeki temizlik ve yenileme çalışmalarını tamamladı

Kahramanmaraş Elbistan Atık Su Arıtma Tesisi'nin ÇED süreci tamamlandı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yapılacak olan, Elbistan Atık Su Arıtma Tesisi için başlatılan ÇED süreci tamamlandı.

Ordu Havalimanı taş ocağı, katı atık depolama tesisi olacak!

Çöp sorununa büyük ölçüde neşter vuran Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu-Giresun Havalimanı taş ocağını, katı atık depolama tesisi olarak kullanmaya hazırlanıyor.

Afşin'e katı atık tesisi kuruluyor!

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ne kurulacak katı atık tesisiyle ilgili saha gezisi yapıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Sayim Ata tarafından da katılımcılara atık yönetimi konusunda bilgi verildi.

Nilüferli muhtarlardan Kayapa Katık Tesisi'ne tepki!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı planlanan Kayapa Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ne tepkiler devam ediyor. . Muhtarlar Derneği Nilüfer Şubesi, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ndeki Muhtar Odası’nda basın toplantısı düzenledi.

TMMOB'dan Kayapa’ya yapılacak Katı Atık Tesisi’ne tepki!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Kayapa’ya yapılması planlanan Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ne tepki gösterdi.

Atık mermerler ne olacak Haberi

Atık mermerler ne olacak

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan mozaik kursunda, fabrikaların atık mermer parçalarından "halı" ve "madalyon" isimleriyle özellikle lüks villa, otel ve iş yerleri için büyük tablolar üretiliyor. 


Türkiye'nin önemli mermer üretim merkezlerinden İscehisar'da yaklaşık 9 yıl önce Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde mozaik kursları başlatıldı. Bu kurslarda atık mermer parçalarını çeşitli ölçü ve şekillerde kesen ev kadınları, sipariş üzerine farklı figürleri kullanarak büyük ebatlı tablolar yapıyor. Yaklaşık bir haftada tamamlanan ve fiyatları 500 liraya kadar varan tablolar, bazı lüks villa, otel ve iş yerlerinin zeminleri ile duvarlarını süslüyor. 


Söz konusu ürünlerin kare ya da dikdörtgen olanları "halı", oval biçimindekileri ise "madalyon" olarak isimlendiriliyor. 


Usta öğretici Gülsefa Azgın, atık mermerleri ilçedeki fabrikalardan temin ettiklerini söylüyor. Mermerleri kerpetenlerle keserek istedikleri boyutlara getirdiklerini anlatan...