04 / 05 / 2024

atık yağ süzgeci

atık yağ süzgeci

Biyodizelde beklenen vergi iadesi geldi. 1000 litre mazottaki 20 litre biyodizelin ÖTV’sini devlet akaryakıt dağıtım şirketine iade edecek. Atık yağları toplamak için parklara yağ deposu kurulacak, apartmanlara atık yağ süzgeci takılacak...

Almanya'da ciddi konut sıkıntısı var! 9,5 milyondan fazla kişi bu konutlarda yaşıyor! 

 Almanya'da her on kişiden birinin şu anda aşırı kalabalık bir apartman dairesinde yaşıyor (yüzde 11,3). Özellikle bekar ebeveynler ve çocukları sıkışık yaşam alanlarında yaşıyor.

Kıbrıs'ta konut fiyatları ikiye katlandı! Vatandaş konuta ulaşmakta zorluk yaşıyor!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, konut fiyatlarının ikiye katlandığını belirterek vatandaşların konuta ulaş makta zorluk yaşadığını açıkladı.

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

BİM'e bahar indirimleri geliyor! BİM’de yağ sökücü 29,75 TL’ye, kâğıt havlu 95 TL’ye, tuvalet kâğıdı 117,50 TL’ye düştü!

BİM’in çok beğenilecek 4 Nisan 2023 tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. BİM’de yağ sökücü 29,75 TL’ye, kâğıt havlu 95 TL’ye, tuvalet kâğıdı 117,50 TL’ye düştü. 4 Nisan 2023 fiyat listesi

THY'den herkesi şaşkına çeviren karar! Yaş sınırı değişti

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, herkesi şaşkına çeviren kararı açıkladı. THY'nin kabin memuru alımındaki yaş sınırında değişikliğe gidildiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Altın ve dolarda kritik süreç! Kısa süreli düşüşler olabilir!

Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu haftalık piyasa değerlendirmesini yaptı. Dolarda yaşanan artışa ilişkin ilgi çeken yorumlar yapan Şatıroğlu, önümüzdeki haftalarda kısa süreli düşüşlerin yaşanabileceğini belirtti! İşte dolar ve altın yatırımcılarını ilgilendiren o kritik yorum...

Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenler dikkat! Zorunlu oldu süre verildi

Türkiye'de aşırı artan emlak fiyatları nedeniyle piyasada oluşan spekülatif adımlara devlet tarafından müdahale geldi. Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenlere zorunlu tutuldu. Süre verildi uymayanlara ceza kesilecek.

Her binaya sıfır atık uygulaması geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı atık getirme merkezlerinin kurulumu ve işletilmesi için sıfır atık uygulamasını hayata geçiriyor. 

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini yarın atıyoruz!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bölgesinde lider, dünyada söz sahibi olacak Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olan Kanal İstanbul'un yarın ilk köprüsünün temelini atıyoruz." şeklinde konuştu.

Sıfır atık uygulaması konut projelerinde zorunlu olacak!

"İklim Değişikliğiyle Mücadele Toplantısı"nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gelecek dönemde konut projelerinde sıfır atık uygulamasının zorunlu olacağını açıkladı.

Amanos Tüneli'nin temeli kısa süre içinde atılacak!

Ulaştırma ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Dörtyol-Hassa arasında inşa edilecek olan Amanos Tüneli'nin temelinin kısa sürede atılacağını açıkladı. 

GYODER'in 'Gayrimenkul Projelerinde Sıfır Atık Uygulamaları' semineri 26 Haziran'da!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen Gayrimenkul Projelerinde Sıfır Atık Uygulamaları semineri 26 Haziran'da ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

1915 Çanakkale Köprüsü ayaklarında yarıya gelindi!

Temeli 3 yıl önce atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yarıya gelindi. Dünyanın en büyüğü olarak inşa edilen köprünün deniz içindeki ayakları, 17'nci blokların montajıyla 161 metre uzunluğa ulaştı...

atık yağ süzgeci Haberi

atık yağ süzgeci

Benzine gelen zamlardan sonra tüketicinin yüzünü biyoyakıt güldürebilir. Atık yağlardan ve yağlı bitkilerden elde edilerek motorine karıştırılan biyodizel için ÖTV iadesi yapılacak. İade için yüzde 2 sınırı uygulanacak.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, vatandaşların bitkisel atık yağlarını toplamaları için market, alışveriş merkezi, park gibi yerlere “atık yağ toplama cihazları” yerleştirecek, evlerden çıkan atık yağların da kanalizasyona ulaşmadan apartmanlarda depolanması da projeler arasında.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bitkisel atık yağların yarattığı çevre felaketinin önüne geçmek ve bu yağları ekonomiye geri kazandırmak için harekete geçti. Maliye Bakanlığı ile bitkisel atık yağların geri kazanımının vergisel yönden teşvik edilmesine ilişkin hazırlıklar tamamlandı.


Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararıyla oto biodizelin, dağıtıcılarca motorine karıştırılarak satıldığının tespiti halinde biodizelli motorin için daha önce ödenen ÖTV’nin yüzde 2’lik kısmı dağıtıcılara...