22 / 05 / 2024

atıksu boşaltımları izin başvurusu

atıksu boşaltımları izin başvurusu

Atıksuların sahillerden belirli uzaklıklarda deniz dibine boru ve difüzörlerle deşarj edilmesi işlemi olarak bilinen derin deniz deşarjı nedir? İşte derin deniz deşarjı ile yapılan atıksu boşaltımları izin başvurusu ile ilgili hükümler...

Zonguldak'ta çatı hasarı ve toprak kayması sebebiyle 44 konut boşaltıldı!

Yaşanan gelişmelere göre, Zonguldak'ta çatı hasarı ve toprak kayması sebebiyle toplamda 44 konut boşaltıldı.

Zonguldak'taki 'çöp ev' boşaltıldı!

Zonguldak'ta, içerisinde biriktirilen atıklar nedeniyle çöp eve dönüşen konut, belediye ekiplerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri gönüllüleri tarafından boşaltılıp, ilaçlandı.

Manisa Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı hızla yükseliyor!

Turgutlu’ya kazandırılan en büyük çevre yatırımlarından biri olan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı hızla yükseliyor.

İzmir Uzundere'deki konutlar boşaltılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’deki kentsel dönüşüm projesinde yer alan konutlar büyük ölçüde boşaltıldı. Yıkımların ardından hızla yeni konutların yapımına başlanacak. Türkiye “yüzde 100 uzlaşmalı yerinde dönüşüm modeli”yle İzmir’de tanışacak.

Çanakkale Çan Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde 15 milyon değerindeki Çan Belediyesi Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yatırımları faaliyete geçiyor.

Aydın Efeler'de atıksu arıtma tesisi restore ediliyor!

Aydın'da sürdürülen alt yapı çalışmalarının önemli bir bölümü'de Efeler ilçesinde gerçekleşiyor. ASKİ mevcut atıksu arıtma tesis ve terfi merkezlerini restore ediyor.

Tekirdağ Altınova Atıksu Terfi Merkezi inşaatında son durum!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "İkinci ileri biyolojik atıksu arıtma tesisimizi de önümüzdeki aylarda İstanbul yolu üzerindeki TOKİ civarına yapacağız. Yenice tarafından gelen tüm kanalizasyonu orada arıtacağız" dedi.

Erzurum Büyükşehir Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin dev çevre yatırımlarından biri olan Büyükşehir Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışı yapıldı.

Manisa'ya modern atıksu arıtma tesisi!

Manisa merkezde bulunan eski atıksu arıtma tesisinin yerine, 30 yıllık süreyi garanti altına alacak çevre dostu ve çağın teknolojisine uygun bir tesis inşa ediliyor.

Tekirdağ Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı incelendi!

Süleymanapaşa ilçesi Altınova mahallesinde yapımı devam eden, Süleymanpaşa ilçe merkezinin atıksularını kollektör hattı ile toplayarak Batı Atıksu Arıtma Tesisine iletecek olan Terfi Merkezi 12 inşaatı alanında incelemelerde bulundu.

GASKİ'den Araban'a atıksu deposu!

Atıksu deposunda incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgiler alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçeler ve beldelere yönelik alt yapı çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Seydişehir'e Atıksu Arıtma Tesisi geliyor!

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, kış aylarında yoğun yağışlar nedeniyle alt yapı yetersizliğiyle yaşanan su ve sel baskını problemleri atıksu projesi ile çözüme kavuşuyor.

Seydişehir Atıksu Arıtma Tesisi hayata geçiyor!

Seydişehir'de, kış aylarında yoğun yağışlar nedeniyle alt yapı yetersizliğiyle yaşanan su ve sel baskını sorunları atıksu projesi ile çözüme kavuşuyor.

atıksu boşaltımları izin başvurusu Haberi

atıksu boşaltımları izin başvurusu

Derin deniz deşarjı nedir?

Derin deniz deşarjı işlemi, yeterli arıtma kapasitesine sahip olduğu mühendislik çalışmaları ile tesbit edilen alıcı ortamlarda denizin seyreltme ve doğal arıtma süreçlerinden faydalanmak amacıyla atıksuların sahillerden belirli uzaklıklarda deniz dibine boru ve difüzörlerle deşarj edilmesi olarak tanımlanıyor.


Derin deniz deşarjı ile yapılan atıksu boşaltımları izin başvurusu ve iznin verilmesi ile ilgili hükümler, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği İdari Usuller Tebliği kapsamında şu şekilde açıklanıyor:

             

Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’nin 40 ve 42 nci maddeleri uyarınca Tablo 22’de öngörülen derin denize deşarj edilebilecek maksimum atıksu kalite standartlarına, aynı Yönetmeliğin Tablo 23’ünde yer alan derin deniz deşarjında uygulanacak kriterlere ve yine aynı Yönetmeliğin Tablo 4’te verilen parametrelerden atık su karakterizasyonuna uygun olanlarına uyulması suretiyle yapılacak derin...