05 / 05 / 2024

Atıl durumdaki gayrimenkuller nasıl değerlendirilir

Atıl durumdaki gayrimenkuller nasıl değerlendirilir

İşletmeler vergi avantajları nedeniyle atıl gayrimenkullerini paraya çeviriyor. Leasingde gayrimenkul işlemlerinin payı ikiye katlandı. Atıl gayrimenkuller krediye dönüşüyor...Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Osman Zeki Özger durumu değerlendirdi...

Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak. Hepsini üretime kazandıracağız" sözlerinin ardından ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Kastamonu'da atıl hastanenin kamulaştırılması önerisi TBMM'de!

Kastamonu ilinde koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında atıl durumdaki bir özel hastane binasının kamulaştırılarak hizmete sunulması önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atıl araziler, arazi bankacılığıyla kiralanarak üretime kazandırılmalı!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, atıl durumdaki hazine ve şahıs arazilerinin arazi bankacılığıyla kiralanarak üretime kazandırılması gerektiğini söyledi.

Kocaeli'de atıl durumdaki eski okul köy konağına dönüştürüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Kandıra Kırkarmut Köyü’nde atıl durumda olan eski köy okulu onarılarak köy konağı olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

TANAP atıl durumdaki köy okullarını turizme kazandırıyor!

TANAP'ın destek verdiği atıl durumdaki köy okulları, sosyal alan ve donatılara dönüştürülecek. Bölge turizmine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, Eskişehir'de iki eski okul binasının tadilatı tamamlandı.

Mudanya Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi'nin temeli atılıyor!

Bursa'da Mudanya'nın vizyonunu değiştirecek olan projeler arasında yer alan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Projesi'nde temeller atılıyor.

2017 ekonomide atılım yılı olacak!

Hain darbe girişimi, jeopolitik belirsizlikler ve küresel sorunlar nedeniyle zor bir yılı geride bırakan Türk iş dünyası, 2017’ye olumlu bakıyor. Türkiye’nin patronları, hükümetin ekonomiye verdiği destekler ve ileriye yönelik alınan tedbirlerle 2017’nin atılım yılı olacağı inancını taşıyor.

İzmit Kültür Tepesi 2.Etap'ın temeli atılıyor!

Tarih Koridoru Projesinin en önemli ayağını oluşturacak olan Kültür Tepesi 2. Etap'ın temeli atılıyor. Projenin 8 ayda tamamlanması planlanıyor.

Yozgat Yerköy'deki EBK'nın atıl binaları yıkılıyor!

Yozgat Yerköy ilçesi 100. Yıl Mahallesi’nde 1994 yıllında inşa ettirilip, kaba inşaatı tamamlanan Et Balık Kurumuna ait atıl durumdaki binaların yıkımına başlanılması tepkiyle karşılandı

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinin temeli bugün atılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin başlattığı Türkiye'de "yüzde 100 uzlaşmayla yerinde kentsel dönüşümün" temeli bugün atılıyor. İnşaatını Folkart'ın üstlendiği projenin ilk etabında 313 konut ve işyeri inşa edilecek

Zonguldak Filyos Limanı’nın temeli bugün atılıyor!

538 milyon liralık Filyos Limanı’nın temeli bugün Başbakan Yıldırım'ın da katılacağı törenle atılıyor.

Antalya Tekel Deposu özelleştirme sonrası atıl kaldı!

Antalya kent merkezindeki eski Tekel deposu özelleştirme sonrası atıl kaldı. Bina uyuşturucu bağımlılarının mekanı oldu

Giresun Çotanak Arena Stadyumu'nun temeli atılıyor!

Çotanak Arena Stadyumu'nun temeli Cuma günü atılıyor. Stadyuma ilk harcı, projenin mimarı Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli dökecek. Saat 14.00'te gerçekleştirilecek temel atma törenine tüm Giresunlular davet edildi.

Atıl durumdaki gayrimenkuller nasıl değerlendirilir Haberi

Atıl durumdaki gayrimenkuller nasıl değerlendirilir

İşletmeler vergi yükünden kurtulmak için atıl durumdaki gayrimenkullerini leasing sektöründe sat-geri kirala yöntemi ile krediye çeviriyor.

2014 yılının ilk 6 ayı değerlendirmek amacıyla İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyen Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Osman Zeki Özger, finansal kiralama sektöründe 8 milyarlık işlem hacminin yüzde 23'ünün gayrimenkul işlemlerinden meydana geldiğini belirterek, yüzde 22'lik payla ikinci sırada inşaat ve iş makinalarının yer aldığını söyledi.

2013 yılına göre gayrimenkul leasing işlem hacminin ikiye katlandığını belirten Özger, şunları söyledi:

"Şirketler aktifinde duran bir gayrimenkulu bize devrederek karşılığında finansman temin ediyor. Taksitle borcunu ödediğinde malını kendisine veriyoruz. Krediye göre daha avantajlı. Vergisel avantajları var. Standart tapu harcından muaf. KDV'den muaf tutuldu. Banka kredisi alıp ipotekle uğraşmak yerine işletmeler bu yolu tercih ediyor. Atıl bir gayrimenkulu sisteme alıp sat-geri...